dimarts, 31 de gener del 2017

Ballem?



Hi ha qui diu que ballar és molt més que moure el cos. Hi ha qui diu que ballar és somiar amb els peus o, en paraules de Cesc Gelabert és "habitar el cos amb el cor i la ment, i així s'aprèn millor". Sigui com sigui, a Lleida hi ha hagut un increment considerable de l'oferta d'activitats dedicades a ballar en els darrers anys. Per aquesta raó, dedico l'entrada avui al món del ball. Balleu amb mi?





Si voleu o us agrada ballar teniu diverses opcions. Primer de tot, us parlaré de les opcions gratuïtes o molt econòmiques que podeu trobar setmanalment en alguns llocs de Lleida. Hi ha molts locals que aposten per la Salsa, Bachata i Kizomba (SBK) i altres per Swing o Lindy-hop. De fet, són dos tipus de ball que sembla que marquen tendència a la nostra ciutat. 

- Els dimarts i els divendres a les 23h al Legend fan sessions de salsa gratuïtes.
- Els dimecres a les 22.30h al Cafè del Teatre de l'Escorxador fan jam sessions de swing/lindy-hop gratuïtes. 
- Els divendres a partir del 3 de febrer a les 23.30h al Nuba "Balles?": Salsa, animacions, Roda de casino.
- Els dijous Jam sessions de Swing al Factoria Dance de 22.30 a 0h.
-Els divendres a les 22.30h a la llotja, El Mirall ofereix de manera gratuïta els "Divendres SBK".
- Els diumenges a partir del 5 de febrer a les 18h al Nuba "Diumenges Salsa Kizomberos": Tallers de SBK i altres ritmes caribenys a càrrec de Tony Sans. Gratuït.
- Cada dues setmanes els diumenges a les 19h a l'escola Bailame de Cappont, l'Associació Lleidaswing ofereix les "Jam Crazy Sunday of Swing" gratuïtament. 
- Els diumenges a les 20h a la Sala Manolita, l'Escola "Báilame" ofereix "Diumenges SBK" per 5 € (amb consumició mínima inclosa)


En segon lloc, us parlaré de l'oferta dels centres cívics o locals socials de la nostra ciutat.Trobareu cursos de: Balls de saló, Country, Dansa lliure, Dansa oriental, Hip-Hop, Zumba, Salsa, Kizomba, Bachata, Garrotí i Dansa del ventre.
Per a més informació podeu descarregar-vos la Guia d'activitats 16-17 de l'ajuntament amb la relació de totes les activitats que fan i els seus horaris.

http://participacio.paeria.cat/documents/participacio-ciutadana/guia-dactivitats-centres-c-i-ls/guia-dactivitats-als-centres-civics-i-locals-socials/view

En darrer lloc, si sou dels que voleu aprendre millor aquests o altres tipus de ball, a continuació us explico les escoles de ball que hi ha a Lleida i els tallers i/o cursos que ofereixen.


AMABALL

Amaball és una escola de ball situada al barri de Balàfia al carrer Valls d'Andorra, 56. Amaball ofereix classes de Ball en línia (single, nivell inicial, nivell mig i avançat), Salsa (nivell inicial i mig), Bachata i Kizomba (nivell inicial i mig), Roda cubana (nivell inicial, mig i avançat), Balls de saló (nivell bàsic, inicial, mig i avançat), Tango (nivell inicial), Sevillanes (nivell inicial), i Country (nivell inicial).

Per a més informació sobre horaris i preus: 
http://amaball.com/

ARTS CENTRE

Arts Centre de Dansa i música està situat al barri de Balàfia al C/ Manel de Montsuar, 8. El centre, dirigit per Irene Cascos, professora titulada per la Royal Academy of Dance ofereix la possibilitat que els alumnes es puguin presentar als exàmens de la Royal Academy of Dance.

Arts Centre ofereix Dansa clàssica específica pe a adults, Dansa contemporània, Dansa moderna-jazz, Zumba, Dansa oriental, i Lindy-hop per a adults en horari escolar.

A més també ofereix masterclasses pels alumnes del centre amb diferents professors convidats alguns dissabtes.

Cada estiu organitzem un Stage Internacional de "Dansa Arts". Allà, donen l’oportunitat d’aprendre noves disciplines o de millorar la tècnica en Dansa clàssica, contemporània i modern-jazz en un intensiu amb professors reconeguts i d’altíssim nivell.

A l’intensiu, es poden inscriure els alumnes iniciats en qualsevol disciplina de dansa a partir dels 8 anys. Arts Dansa organitza els grups en funció de les edats o dels nivells dels alumnes.

Per a més informació: 
https://artsdansa.com/

DANCESCAPE

Dancescape es troba a l'avinguda Sant Ruf, 41 i ofereix moltíssima varietat d'estils de ball: Balls de saló, Dancehall, Old School, Salsa, Flamenc, Dansa clàssica, Hip-hop, Sexy Style, New Style, Llatí, Swing, Roda Cubana, Bachata de diversos estils i per totes les edats.

A més, ofereixen altres activitats. Aquest any tenen programades "escapades salseres" per a alumnes i no alumnes el 21 de gener, el 4 de març i el 9 d'abril; cursets o workshops de salsa (Cuban day el 4 de febrer, Shag Blues day el 25 de febrer, Salsa day l'11 de març, Bachata Day l'1 d'abril i Kizomba Day el 29 d'abril); els "Matins Dancescape" que s'inicia a partir de mitjans de febrer amb circuits funcionals, ioga-dance, Dance-salut i Cardio-llatí; i el 7 de febrer inicien un curs de Bachata.

Per a més informació: 
http://www.dancescape.es/inicio

EL MIRALL

El Mirall es troba al carrer Enric Granados, 24. Ofereix cursos trimestrals de Latinmove, Bachata (1r, 2n, 3r nivell i avançat), Balls de Saló (1r, 2n nivell, intermedi i intermedi-2 i nivell avançat), Kizomba (1r, 2n nivell, nivell intermedi i nivell avançat), Reaggeton cubà, Salsa (1r, 2n nivell, intermedi, intermedi-2, intermedi-3, i avançat), Dansa Flamenca (1r nivell, intermedi i avançat), Country Line i Llatins en línia.

Per a més informació: 
http://www.elmirall-lleida.com/


ESCUELA BÁILAME

L'Escola Báilame està situada a Balàfia al carrer Baró de Maials, però obrirà un nou centre a Cappont a l'avinguda de les Garrigues, 13 al Febrer.

El centre de Balàfia ofereix classes de Salsa, Bachata, Kizomba i Zumba. El centre de Cappont oferirà Zumba, Lindy Hop, Flamenc i Balls de Saló.

Per a més informació: 
https://ca-es.facebook.com/escuelabailamelleida/?fref=nf

ESPAI DANSA


L'Espai Dansa fou fundada el 1961 per la ballarina Lleidatana Mercè Mor. Està situada al carrer Alcalde Sol, 5. 

Els estils de dansa que ofereixen als joves i adults són: Dansa clàssica, Dansa contemporània, Salsa, Dansa Moderna, Hip-hop i Funky. També preparen als ballarins/-es pels exàmens de la Royal Academy of Dance. Durant el curs comptem amb la presència de professors convidats.

Cada any cap a finals d'agost o principis de setembre, organitzen les "Jornades de Setembre de Dansa" amb professors reconeguts en l'àmbit internacional.

Per a més informació:
http://www.espaidansalleida.com/

FACTORIA DANCE

Factoria dance està situat al barri de la Bordeta a l'avinguda de les Garrigues, 81. A Factoria Dance es realitzen activitats relacionades amb la dansa, el ball i l'art. 

Actualment s'imparteixen classes de diferents disciplines de ball: Balls de Saló, Hip-hop, Ball esportiu de competició, Salsa, Bachata, Kizomba, Aeròbic llatí, Danses urbanes, Zumba, Zumba fitness, Zumba Toning.

A més ofereixen cursets monogràfics de diferents tipus de balls. Aquest gener han iniciat un curset de Salsa i Bachata gratuït. També fan moltes masterclasses Zumberes i d'altres modalitats de ball molt canyeres. Algunes són gratuïtes i altres tenen caràcter solidari (per recaptar fons per l'AECC o Movember).


Aquest centre acull el "Didance" que és un club de ball esportiu, on es prepara als ballarins/-es de diferents modalitats del ball esportiu per a competir en qualsevol campionat a nivell nacional i internacional.

Per a més informació: 
http://www.factoriad.com/

LA DANSA ESTUDI


La Dansa Estudi és una escola de dansa fundada el 1981. Es troba a l'Avinguda Prat de la Riba,57 i és un centre autoritzat per la Generalitat de Catalunya.

Pels adults ofereix classes de Dansa contemporània i Pilates aeròbic.

Per a més informació: 
http://www.ladansaestudi.es/

MOU-LO

Mou-lo és una associació que promou la pràctica de "dansa-contact" o improvisació en la dansa a les terres de Lleida. Pels que no ho coneixeu, la dansa contacte és  una tècnica de dansa en la qual els punts de contacte físic proveeixen en un punt de partida per a l'exploració del moviment a través de la improvisació. Actualment ofereixen classes regulars de dansa-contacte els dimarts i els dijous a les 19.30 a l'Escola Ciutat Jardí per 5 € la sessió. Es pot anar a sessions soltes o a totes, vosaltres trieu.

El curs passat oferien Jams mensuals de dansa contacte al Teatre de l'Escorxador. Del 3 al 5 de març han organitzat un workshop/taller de contact improvisació captivant amb el suís Thomas Mettler per a tots els nivells.

ZONA MAKING OF


Zona Making Of està situada al carrer Taquígraf Martí, 13. Aquest centre  es defineix com Escola d'Arts Escèniques: ball, teatre, cant i  música.

Pel que fa al ball ofereixen classes de Hip-hop, Break-dance, Roda cubana,Flamenc, Pop dance, Dansa contemporània, Street Dance, Dancehall, Capoeria, etc.

Per a més informació: 

N1 DANCE FIT

Nou centre a Lleida. Vegeu tota la informació a l'entrada del blog:

Com podeu comprovar l'oferta de ball a la nostra ciutat és amplíssima....Us animeu a ballar?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada