dilluns, 27 d’agost del 2018

3x01: I Còctel Cultural de la Temporada

Després d'uns dies de merescut descans bloguer, us dono la benvinguda a la tercera temporada de Silvinaction amb moltes ganes de què conegueu les mogudes culturals i d'oci que ens esperen en els mesos vinents. Un agost bastant ensopidot cedeix el
protagonisme a una tardor més estimulant amb iniciatives culturals i d'oci que aniran in crescendo a Ponent. Ens activem? 

Una manera adient de començar és amb un bon combinat, no creieu? Avui us porto un primer còctel cultural que barreja, però no agita, dos ingredients suculents: el blues i l'street art. Torrefarrera esdevindrà en els pròxims dies l'epicentre i mestre cocteler de dues propostes culturals molt interessants: el VI Blues and Plus Festival del 31 d'agost al 2 de setembre, i el II Street Art Festival del 7 al 14 de setembre. A més, tots dos festivals són gratuïts, així que... no tenim excusa!!
1.VI Blues and Plus Festival
Per a poder assaborir aquest còctel cultural que us proposo, ens fa falta un ingredient fonamental: la música i, més concretament, el blues. El festival de Blues de les terres de Lleida, que fins ara es celebrava a Albatàrrec,  arriba a la seva 6a edició amb un canvi d'ubicació. Es tracta d'una iniciativa musical alternativa que cerca potenciar el blues a casa nostra. Artistes nacionals i internacionals ompliran de blues els carrers i els espais de Torrefarrera per transmetre la seva passió per la bona música. La localitat vibrarà amb ritme  el cap de setmana a cavall entre agost i setembre.
PROGRAMA VI FESTIVAL DE BLUES
ARTISTES PARTICIPANTS
Per anar fent boca, aquí teniu uns vídeos dels artistes convidats d'enguany:
Edu Manazas & Whiskey Tren
Los Fabulosos Blueshakers
Txus Blues & Jose Bluefingers
Velma Powell & Bluedays
White Towels Blues Band
2. II Street Art Festival
Per arrodonir el còctel cultural que us suggereixo, necessitem un component artístic: el festival d'Street Art de Torrefarrera. Si heu estat al Gargar de Penelles, us resultarà familiar. Del 7 al 14 de setembre podrem gaudir de les creacions d'art urbà o grafit de 13 artistes nacionals i internacionals pels carrers d'aquesta població. Una experiència brutal que aproparà l'art urbà al públic, i que propiciarà respirar creativitat pels murs torrefarrerins.
Aquí teniu unes quantes imatges dels murals de l'edició passada:


photos by @streetartfestival
ARTISTES PARTICIPANTS
Els artistes seleccionats per aquesta segona edició tindran accent argentí, mexicà, italià, andalús, basc, etc. A més, podrem gaudir de l'obra de l'artista local Cristina Dejuan. Tots ells cercaran de crear una obra que doni empenta a l'art urbà com a eina d'integració social.
TALLERS
L'organització del festival oferirà, a més, la possibilitat de participar en tallers per a nens, joves i adults el 14 de setembre totalment gratuïts amb inscripció prèvia. Qui sap? Potser descobriu que teniu un artista amagat a dins! 
🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸
Llibret del festival aquí
La màgia d'un còctel perfecte amb ànima d'art i música ens espera a Torrefarrera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada