dijous, 2 de juliol del 2020

4x46: Ponent a cel descobert

Del degoteig desolador d'ajornaments i cancel·lacions d'esdeveniments presencials a curt, mitjà i llarg termini en els darrers mesos, hem passat a un esclat de novetats de cicles i festivals arreu. La represa, el bon temps i el desig il·lusionant han propiciat que particulars, associacions, entitats i institucions repensessin i esculpissin noves maneres de viure la cultura. Aquest juliol debuten a Potent moltes iniciatives culturals i artístiques a l'aire lliure. Totes elles comparteixen l'afany per garantir les mesures d'higiene, seguretat i distància normatives; un aforament limitat, la necessitat de realitzar reserva prèvia i, per sobre de tot, l'amor a l'art. Avui us porto 7 propostes per respirar "Ponent a cel descobert." 

1r CICLE AGROCULTURAL

El 1r cicle Agrocultural Horta de Lleida proposa un tàndem d'històries agroculturals amb un lligam a l'Horta i espectacles musicals diversos per a totes les edats cada divendres de juliol al capvespre a la Granja Pifarré. Un concert-joc per posar a prova la cultura cinèfila del públic assistent, una vetllada folk catalano-celta, un concert coral amb un ampli ventall d'estils musicals i un espectacle en petit format poètico-musical amb la paraula de Lluís Llach i altres poetes lleidatans, nodriran el cartell del cicle. Les entrades, que es poden adquirir prèviament al web de la iniciativa, tenen un preu de 10 € pels adults i de 5 € pels infants.

*Els concerts del 10, 17 I 24 de juliol s'anul·len.

Més info aquí.

SINGUL-ART 

Singul-Art és un nou cicle gratuït d'espectacles que es realitzarà en "espais singulars d'Alpicat" fora dels circuits habituals del 3 al 26 de juliol. La iniciativa impulsada per l'ajuntament local, ofereix una gamma d'actuacions de diferents formats i en indrets peculiars del municipi les nits de divendres: un concert amb Forty Miles, l'obra de teatre Amics, l'espectacle de titelles Otto, i l'espectacle de circ Total Glamour.

Les entrades es poden reservar per correu electrònic.

Més info aquí.
FASE CULTURA 

L'Ajuntament de Lleida ha organitzat Fase Cultura. Es tracta d'una iniciativa amb tot un seguit d'activitats que es duran a terme en diferents espais a l'aire lliure de la ciutat els vespres de dijous a diumenge del 3 de juliol al 29 d'agost. Unes 70 propostes d'arts escèniques, musicals, cinematogràfiques i multidisciplinàries ideades per artistes lleidatans permetran que la ciutadania de totes les edats pugui gaudir de les nits d'estiu fora de casa. Les entrades són gratuïtes i cal reservar plaça una setmana abans. Vegeu el programa complet aquí.

*Les activitats del mes de juliol, excepte l'espectacle lumínic del 5 de juliol, s'ajornen fins a noves dates encara per determinar.

Més info aquí

2a ed. CICLE D'ARTS DE CARRER PÚBLIC!
El teatre i el circ de carrer són els grans protagonistes de la 2a edició de Públic! El cicle gratuït d’arts de carrer portarà a les poblacions urgellenques d'Altet, La Figuerosa, Santa Maria de Montmagastrell i Claravalls quatre espectacles de teatre de text i circ per a tots els públics del 4 al 25 de juliol. Les companyies triades en aquesta edició són Mortelo & Manzani, Slow Olou, Circ Los i El Celler d’Espectacles. Cal reservar les entrades prèviament.

Més info aquí.
FESTIVAL MARGES

La 1a edició del Festival Marges farcirà de música “els camps, les eres i la riba” que circumval·len la població de Corbins. La iniciativa pretén posar en valor el terme i la rodalia “sovint immersos en els marges culturals.” Així doncs les llavors culturals del festival es disseminaran en terres corbinenques els caps de setmana de juliol i agost.

El pop íntim de protesta d'Uënsdei inaugurarà la 1a edició del Marges el 5 de juliol amb la presentació del seu primer disc “Mudança.” Raquel Lúa, Amaia Miranda, Paula Grande, Magalí Sare i Manel Fortià completen una programació eclèctica de km 0. L'entrada és gratuïta i es comptarà amb servei de food trucks amb menjar i beguda.

* Les actuacions del 5 i el 26 de juliol s'ajornen a noves dates encara per determinar.

Més info aquí.

ROOSTER SESSIONS
Si us agrada gaudir de la música a l'aire lliure i, alhora, fer el vermut les "Rooster Sessions" que organitza l'Old Rooster Music Fest són per vosaltres. Tots els diumenges de juliol a les 12.30 h una banda i un Dj amenitzaran els migdies a la Granja Escola de La Saira amb entrada gratuïta. La primera sessió del 5 de juliol amb Alu Spear i Afro Caribbean Collective ja està completa. Per tant, no badeu! The Blues Prisoners, Hoven, The Buckets Brothers, Rooster Selecter, Berri Antza i Jukebox Gumbo us esperen per fer el vermut.

*Cancel·lat!

Més info aquí
SISQUERE FESTIVAL 

El Sisquere Festival, organitzat per l'Associació per la Cultura Lliure de Lleida, és un nou festival musical d'estiu adaptat a la situació que estem vivint actualment que tindrà lloc del 25 de juliol al 15 d'agost a Torrelameu. Cada cap de setmana del festival hi haurà un doble concert. Els primers 3 caps de setmana hi haurà actuacions de dues formacions amb repertori propi: una d'artistes ponentins i una d'altres formacions catalanes de renom. Els amants dels grups tribut podran gaudir de valent en la darrera jornada del Sisquere a mitjans d'agost. Les veus de Joan Blau, Manel, Uëinsein, Els Amics de les Arts, Éphona, Els Pets, Play the Game i Hey Bulldogs forneixen una programació de qualitat. Les entrades, d'entre 15 i 30 €, es poden adquirir al web del festival.

*AJORNAT A L'ABRIL DEL 2021!

Més info aquí.


Aquest estiu ningú a casa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada