dilluns, 6 de febrer del 2017

Sense Embuts


En una societat en la qual sembla que s'està perdent el benestar personal, la recerca de la felicitat, és quelcom de constant en les nostres vides. Busquem alguna cosa que ens ompli, que ens faci sentir vius/vives i alegres a través de la nostra energia personal. 

Els i les joves passen per moments difícils, de desconcert i amb dificultats per passar de la infància al món adult. Per aquesta raó, es crea el projecte "SENSE EMBUTS" per a adolescents i joves amb l'objectiu d'ajudar-los a ser feliços i a créixer personalment. 

Penso que és una proposta engrescadora, interessant i molt útil. Per això vaig decidir posar-me en contacte amb ells i escriure una entrada sobre el projecte "SENSE EMBUTS". Des d'aquí vull agrair a la Laura Cortés, la directora del projecte, la informació que em va fer arribar!!

Què és SENSE EMBUTS?
A "SENSE EMBUTS" realitzen activitats per entendre la realitat tal com és, "SENSE EMBUTS". És un projecte que té com a objectiu el benestar i la felicitat del jovent oferint espais d'autoconeixement i autoestima. Per això ofereix un lloc lliure, segur, confidencial i gratuït als nois i noies d'entre 12 i 22 anys de la província de Lleida oferint aprenentatges útils per al seu propi benestar. L’objectiu principal de "SENSE EMBUTS" és arribar al màxim de joves possible. 
Si voleu saber-n'hi més, us deixo un enllaç de vídeo on els joves que hi participen, parlen sobre el "SENSE EMBUTS".
https://youtu.be/ABJrumtQqio


Qui són?
El Daniel Gabarro, mestre, psicopedagog, diplomat en administració i gestió d'empreses, i expert en PNL (programació neurolingüística), va impulsar el projecte.

La Laura Cortés, animadora sociocultural, educadora social, agent d'igualtat entre homes i dones i directora del projecte, és la persona responsable del "SENSE EMBUTS".

A més, hi ha una seixantena de persones adultes que donen suport al projecte voluntàriament i que s'hi impliquen en temes diversos: comptabilitat, consell rector, professorat, relació amb la premsa, comunicació, suport a les famílies...  

Quina és la seva metodologia?
1. Ajuda als joves a ser persones autònomes.
2. Potencia el desenvolupament de les seves potencialitats.
3. Ensenya a pensar al jovent per si mateix.
4. Proporciona eines pràctiques com la reflexió i l’autoobservació per produir resultats concrets que es puguin comprovar.
5. Convida al jovent a fer-se responsable de la seva pròpia vida.
6. Cerca la salut integral buscant l’equilibri entre cos-ment-esperit. Sempre a partir de l'autovaloració i l'amor a un mateix o a una mateixa.

Quines activitats realitzen?


"SENSE EMBUTS" realitza accions dirigides a tota la població i accions dirigides al jovent. La temàtica general del curs 2016-2017 és "Les claus de la felicitat" i l'han dividit en tres grans eixos o blocs dividits per trimestres: durant el primer trimestre van treballar "Les eines de l'amor", el segon trimestre està dedicat a "Tabús a la llum" i al tercer trimestre realitzaran xerrades i tallers sobre "Ser un home/dona de veritat."

Us deixo la relació de les accions dirigides al jovent pel segon i tercer trimestre d'aquest curs.

2n TRIMESTRE “TABÚS A LA LLUM”
Sessió 1 (17 de gener): Parlem de la mort, sense Embuts.
Sessió 2 (24 de gener): El divorci, la separació… ens apropa o ens allunya de la felicitat?
Sessió 3 (31 de gener): Parlem de l’abús sexual, Sense Embuts.
Sessió 4 (7 de febrer): Parlem d’assetjament escolar i els seus antídots.
Sessió 5 (14 de febrer): Com? Quan? A qui? De quina manera puc demanar ajuda?
Sessió 6 (21 de febrer): Desmitifiquem el porno.
Sessió 7 (28 de febrer): Tancament de trimestre “Tabús a la llum”.

3r TRIMESTRE “SER UN HOME/DONA DE VERITAT”
Sessió 1 (18 abril): Què entenem per ser un home de veritat? Què entenem per ser una dona de veritat? Iniciem el trimestre!
Sessió 2 (25 d’abril): Conseqüències de ser un home i una dona de veritat.
Sessió 3 (2 de maig): Què és la transsexualitat? I la intersexualitat? I la teoria queer? Parlem-ne!
Sessió 4 (9 de maig): Què entenem avui per ser una persona de veritat?
Sessió 5 (16 de maig): Sessió a petició del jovent.
Sessió 6 (23 de maig): Finalització del curs. Ja tenim les claus de la felicitat! 

On?
UNIVERSITAT DE LLEIDA, Edifici Rectorat. Aula 0.29 - 0.30. Plaça Víctor Siurana, 1. Lleida 

Quan?
- Dimarts de 18:00 a 19:15 h., si tens de 12 a 16 anys.
- Dimarts de 19:30 a 21:00 h., si tens de 16 a 22 anys


Pel que fa a les accions dirigides a tota la població, el dia 1 d’abril es farà la "I Trobada Familiar". Es tracta de la primera trobada formativa dirigida a familiars de joves que porta per nom “Com ensenyar al jovent a gestionar les seves emocions” amb l’objectiu de proporcionar eines a les famílies per a gestionar les pròpies emocions.

També han programat un taller d'Acroioga pel 19 de febrer, 12 de març i 16 d'abril al Centre de recursos juvenils de la Palma.




Si voleu entendre la vida tal com és, sense embuts, us animo a participar-hi!!

Per a més informació:
http://senseembuts.cat/
http://senseembutslleida.blogspot.com.es/
https://www.facebook.com/sensembutslleida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada