dimecres, 13 de maig del 2020

4x42: Al maig propostes digitals a raig!

Tradicionalment el maig és un dels mesos més potents de l'any pel que fa a l'esclat de propostes festives, culturals i lúdiques al nostre territori. Aquesta setmana s'inicien un seguit d'iniciatives digitals que han sorgit per tal de gaudir del talent artístic en femení, les festes majors d'algunes localitats ponentines, i els equipaments museístics des de casa. Al maig propostes digitals a raig!
FESTA MAJOR (confinada) TÀRREGA 2020
El teixit associatiu de Tàrrega amb el suport de la Regidoria de Cultura de la ciutat han organitzat un seguit d'actes virtuals per "mantenir viu l'esperit de la celebració" de la Festa Major a casa, malgrat la pandèmia. Del 13 al 17 de maig del 2020 el seu canal d'Instagram retransmetrà i acollirà uns 40 actes de cultura popular, musicals, gastronòmics i pirotècnics que podran ser gaudits des de casa. Una programació de qualitat que podeu consultar aquí amb grans noms de l'escena com Maruja Limón, Clara Peya o Suu. 



FESTIVAL MERMAIDS 
Les artistes lleidatanes Perseida, Elane i Éphona juntament amb Jump2music han impulsat el Mermaids Instagram Live Festival. Una iniciativa en streaming que ha nascut per tal de donar veu a les artistes ponentines que sovint resten silenciades en molts festivals online (i presencials). El Mermaids Festival reivindica la figura i el talent femenins del nostre territori. Del 15 al 17 de maig del 2020 al seu perfil d'Instagram podrem gaudir d'un cartell impregnat de la paraula d'escriptores, de la veu de les intèrprets i de la perícia de les sessions de les dj's participants. 
FESTA MAJOR MOLLERUSSA 2020

Mollerussa també ha preparat una versió confinada de la seva Festa Major, organitzada per la Regidoria de Festes i amb la participació de diferents entitats i particulars mollerussencs. El programa d'activitats, que inclou al voltant de 30 actes, es realitzarà en diferents xarxes socials i altres plataformes online del 15 al 17 de maig del 2020. Enguany es posa un èmfasi especial a la cultura popular i als concerts de bandes locals amb unes 10 hores d'actuacions en directe al canal de youtube de l'Ajuntament de Mollerussa.



DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS DIGITAL 2020
El DIM es celebra cada any el 18 de maig a equipaments museístics d'arreu del món. Aquest any els museus de Catalunya s'han coordinat per tal realitzar diverses activitats en línia del 16 al 18 de maig del 2020, sota la consigna "Museus per la igualtat: diversitat i inclusió." Així doncs la programació del #DIM2020 inclou 4 grans eixos: tours virtuals guiats en directe al canal de Youtube de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, finestres obertes a alguns dels museus del nostre territori pel mateix canal, 5 converses virtuals que reflexionaran sobre "els museus en temps de Covid-19", i un parell de reptes virals per posar a prova els nostres coneixements. 
#acasaenacció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada