dilluns, 16 de març del 2020

4x35: A casa en acció

Com ja sabeu, les mesures per mirar de contenir el Covid-19 ens han confinat a casa i tota activitat cultural o d'oci ha estat ajornada o cancel·lada per unes setmanes a Catalunya. Afortunadament, han anat sorgint tot un seguit d'activitats alternatives per tal de poder gaudir de la cultura des del sofà , el llit o, els que tingueu la sort de tenir-ne, el balcó de casa. Gràcies a les xarxes socials i a persones que, de manera altruista, ens ofereixen el seu art podem mirar de passar millor aquests dies que, de ben segur, seran feixucs per a tothom. 

A les stories i als destacats d'Instagram #acasaenacció ja fa dies que vaig penjant algunes d'aquestes iniciatives, però no totes es realitzen a través d'aquesta app. Us he preparat un recull de propostes de la nostra ciutat i d'altres parts del territori per a tots vosaltres perquè el #joemquedoacasa sigui de més ben portar. 
A CASA EN ACCIÓ. PROPOSTES LOCALS
📌 ART
El Centre d'Art La Panera ens recorda el seu projecte expositiu en línia que es pot veure únicament a la xarxa en aquest enllaç.
📌 ARTS ESCÈNIQUES
- La Cia lleidatana Inhabitants ha penjat la seva obra de microteatre "La de les calcetes" escrita i dirigida per la Roser Guasch a youtube.
- La cia d'improvisacions Improsia també ha penjat alguns dels seus darrers espectacles a youtube.
- El Garatge proposa a tota aquella persona que així ho desitgi a unir-se en un micro obert en directe per Instagram aquesta setmana.
📌 POESIA
El poeta @Enric Khan ens oferirà un recital en directe des del seu perfil d'Instagram el dilluns 16 de març a les 19 h.
📌 MÚSICA
El grup de música folk Lauzeta Folk ens porten un concert en directe cada dia a les 18 h fins a nou avís aquí.
A CASA EN ACCIÓ. ALTRES PROPOSTES
📌 ART
- L'arxiu Digital CCBB ens ofereix conferències, entrevistes i articles aquí.
- "The Show Must Go On"
El Teatre Lliure ha llençat una iniciativa per impulsar l'activitat escènica durant dues setmanes amb  3 iniciatives des de les seves xarxes socials.
Els amants de la lectura de dramatúrgies clàssiques podran llegir diverses obres reduïdes de l'espectacle Clàssics desgenerats seguint el hashtag #TeatreAlFil a Twitter. Al seu perfil d'Instagram, el #15dies15anècdotes ofereix la possibilitat de fer un exercici de memòria amb tot un seguit d'imatges i anècdotes corresponents a 15 de les seves funcions més rellevants. Saciar la gana del consum de teatre, serà factible gràcies a la darrera de les seves propostes a Youtube. El #LliureAlSofà portarà a les pantalles dels dispositius electrònics Hamlet el 19, 21 i 22 de març i l'espectacle Renard o El llibre de les bèsties amb data d'emissió per determinar.
- Els directes del Guillem Albà
Al compte d'Instagram de Guillem Albà cada dia les 18.03 h, propostes musicals, entrevistes i altres activitats en directe. 
- Coronavirus Plays 
L'autor teatral Jordi Casanovas ha endegat al seu compte de Twitter els Coronavirus Plays. Una iniciativa en què es promou que dramaturgues i dramaturgs escriguin monòlegs d'uns tres minuts de durada sobre les vivències i sensacions que s'experimenten en aquests dies d'aïllament. Els textos es comparteixen a Twitter amb el hashtag #coronavirusplays. Les actrius i els actors que així ho desitgen, els treballen i interpreten gravant-se en vídeos que, posteriorment, es pengen a les xarxes socials per tal que tothom en pugui gaudir.
📌 POESIA
- Poeta de Guardia
El compte de Twitter Poeta de Guardia enregistra i publica cada dia "mentre estiguem a casa" un poema escrit per l'ocasió. 
📌 MÚSICA
La suspensió de la música en directe ha originat la proliferació de festivals de música en streaming des de diverses plataformes d'internet. Un fenomen nou que pretén apropar els treballs dels intèrprets al públic de llar a llar i mirar de pal·liar els efectes de romandre a casa.
- Mantita Fest
El 17 de març a les 20 h s'inicia el Mantita Fest, un festival digital de cantautors als perfils dels artistes a Instagram i a Facebook en directe que finalitzarà el 21 de març. 

- Cuarentena Fest. Festival de música streaming en temps difícils.
El Cuarentena Fest, organitzat per segells i músics independents, neix amb l'objectiu de què la música continuï endavant tot i l'actual situació.The Crab Apples, El Petit de Cal Eril o Pavvla, entre d'altres, configuren el cartell d'un festival que es durà a terme a Youtube i al web oficial del 16 al 27 de març.
- Festival Tots a Ca Teua
Amb la mateixa filosofia que els festivals anteriors, Cris Juanico i 13 artistes menorquins més, han engendrat el Tots a ca teua Festival que portarà els seus concerts a Facebook Live el 20 i 21 de març.
-2a edició del festival #YoMeQuedoEnCasaFestival
El Yo Me Quedo En Casa Festival, que va veure la llum el passat cap de setmana, realitzarà una segona edició del 20 al 22 de març amb micro concerts acústics d'artistes nacionals a través dels seus comptes personals a Instagram Live. Publicaran el programa aquesta setmana. Estarem a l'aguaït!
📌 ALTRES
- Lectura i Llibres @megustaleer
Penguin Random House Grup Editorial proposa presentacions, xerrades i clubs de lectura a Instagram i Twitter. 
- Ruda Fem. Fest youtube edition (cicle de lletres feministes)
La 3a edició del cicle Ruda Fem. Fest es va iniciar a principis de mes a la llibreria La Carbonera de Barcelona amb l'objectiu de dialogar i aprofundir sobre feminisme amb els llibres com a punt de partida. Davant el tancament de les seves portes, l'organització va decidir fer-ne una edició a Youtube en directe. Aquest nou format es va iniciar el passat 15 de març  amb un vermut feminista amb les autores Patrícia Luján, Bel Olid i Zinteta que van parlar de les seves darreres publicacions i del dret al propi cos. Fins a finals de mes, hi haurà presentacions i converses en femení sobre poemaris i novel·les al seu canal de Youtube.
- Recursos digitals gencat
La Generalitat de Catalunya ha compilat una sèrie de recursos en línia per gaudir de la cultura sense sortir de casa. Hi trobareu: cinema, llibres, música, arts escèniques, videojocs, etc. 

Molts ànims a tothom i cuideu-vos, cuidem-nos! 
#joemquedoacasa
#acasaenacció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada