Música en directe a Ponent'Música en directe a Ponent' és un racó del blog que germina amb la intenció de ser un recull dels espais que programen concerts a la ciutat de Lleida i a altres localitats ponentines amb certa regularitat. Considero que la música en viu és cabdal perquè suposa un valor cultural i dinamitzador notable. El seu consum en un espai petit o mitjà és, des del meu punt de vista, immensament enriquidor, ja que la connexió entre públic i artistes és més intensa i propera. 

Si bé és cert que a casa nostra no tenim tan arrelat com en altres països el fet de gaudir de concerts al carrer, a poc a poc sembla que més establiments aposten valentament per aquests tipus de propostes. 

Aquí teniu la relació de llocs on podreu fruir-ne. Al final de la llista, veureu un mapa que he confeccionat amb les seves localitzacions. A mesura que m'assabento dels esdeveniments a Lleida ciutat que proposen, els incloc a l'agenda del blog. Si coneixeu algun altre lloc que no apareix en aquest recull, no dubteu a fer-m'ho saber! Entre tots podem fer aquesta secció més gran. Moltes gràcies!

LLEIDA 

Antares
L'Antares està situat al carrer Ballester, 15. Divendres i dissabtes presenta una generosa programació de concerts de petit format de música jazz i d'altra tipologia en taquilla inversa. El segon i quart dimecres de cada mes acull el micro obert de Rodautors amb actuacions de cantautors, cantautores o poetes les quals conclouen amb una Jam session.

Ateneu Cooperatiu La Baula
La Baula es troba al carrer del Nord, 4. Aquest ateneu és un espai de trobada d'iniciatives populars amb esperit crític. La Baula és molt actiu pel que fa a activitats culturals de diversa tipologia i ens ofereix un ampli ventall de propostes per a tots els gustos: tasts gastronòmics, xerrades, projeccions, tallers, maridatges, presentacions de llibres, concerts, vermuts musicals, punxades de Dj, etc. 

Ateneu Popular de Ponent

Amb més de 40 anys de vida l'Ateneu Popular de Ponent, situat al carrer Pau Claris, 10, és una entitat referent cultural i civil de Lleida oberta a tothom. El seu calendari d'activitats ofereix xerrades, presentacions o concerts com el cicle 'Dissabtes música a l'Ateneu' que es realitza un cop al mes aproximadament.

Auditori Enric Granados
L'Auditori Enric Granados és un centre cultural de titularitat pública que, a banda de ser un espai amb una programació musical excelsa, té també una faceta educativa i social cabdal. La seva programació inclou concerts de gran format, de cambra, familiars i cicles de jazz entre d'altres.


Beat, Cafè i Soul

El Beat, Cafè & Soul està situat a Dra Castells, 36. És un local cultural força viu, ja que ofereix música en directe, presentacions de llibres, punxades de djs, exposicions, xerrades, etc...

Bodega El Barri
El Barri (l'antic Blasi) situat al carrer Sant Martí, ofereix el cicle de concerts 'Dijous de Brillo' petits concerts amb músics locals des del febrer del 2022.

Boite


La Boite és un dels locals de lleure alternatiu més emblemàtics de Lleida situat al carrer Riu Essera, 19. Ofereix concerts gairebé tots els divendres i dissabtes.

Bucs d'assaig El Mercat


Els Bucs d'assaig és espai heterogeni d'assaig musical i creació per a joves impulsat per la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Lleida, programa concerts d'artistes emergents locals els divendres al vespre. Està situat a la plaça Sant Jordi s/n.Cafè del Teatre

El Cafè del Teatre està situat al carrer Roca Llaurador, 4 bis. És un local de concerts, projeccions, recitals, presentacions de llibres, arts escèniques, i altres espectacles en viu, que ofereix moltes actuacions de qualitat sobretot els divendres, dissabtes i diumenges.

Can Ramon
Can Ramon està situat al carrer Baixada de la Trinitat, 5, molts divendres i dissabtes al vespre, ofereix música en directe o recitals poètics. Des de finals del 2022, a més, va obrir La taverneta de la Ramoneta un espai íntim on gaudir de petits concerts un o dos cops al mes.

Carlito's Ham


El Carlito's Ham, situat a l'avinguda Doctor Fleming, 10. Ofereix música en directe alguns divendres al vespre i diumenges a l'hora del vermut.

Cent vint-i-tres

La cafeteria Cent vint-i-tres es troba a l’avinguda de València, 19. Alguns diumenges es pot gaudir de concerts a l’hora del vermut. 


Clea Tushé
Tots diumenges d'estiu al vespre, el Clea Tushé ofereix música en directe a la seva terrassa situada a la plaça Cervantes, 4.

Comèdia
El pub Comèdia, situat al carrer Bonaire 8-12, ofereix periòdicament cicles de concerts gratuïts: 'L'hora del concert' els divendres a mitjanit.

El Fanal

El restaurant El Fanal, al carrer Sans i Ribes, 5 des del mes de febrer del 2022 presenta sopars-concerts un parell de divendres al mes al vespre. 

El Nou EscaireEl Nou Escaire al c/ Corregidor Escofet, 72 va iniciar a finals de febrer del 2022 unes sessions acústiques a l’hora del vermut que de moment tenen lloc l’últim diumenge de cada mes.

El pati de l'Antònia
El pati de l'Antònia és un petit espai cultural situat al barri de Llívia que, a banda de representacions teatrals i recitals de poesia, proposa música en directe a l'hora del vermut alguns diumenges.

Espai Orfeó

L'Espai Orfeó, situat al carrer Sant Martí 60, és un equipament multifuncional que duu a terme activitats escèniques, tallers, presentacions i taules rodones, entre d'altres, de setembre a juny. Des de fa uns anys aposta per la música en directe de diferent gènere i format amb els cicles Espai Acústics, Espai Jazz i Espai Clàssica.

Grans Records
Grans Records es troba al carrer Alcalde Costa, 11. Aquesta botiga de vinils i cerveseria també es dedica a la venda de llibres, samarretes i cervesa artesana. Té una forta oferta d'esdeveniments culturals i d'oci: tasts de cerveses, sessions de dj, i també ofereix concerts acústics de petit format. És un local petit i acollidor.

La Impremta

La Impremta, situada a Plaça Paeria, 6, ofereix música en directe alguns dissabtes a la tarda.

La Mina


El restaurant La Mina, al Camí de la Mariola, ofereix el 'Vermut Carrincló' molts caps de setmana amb concerts de grups locals de rumba. 

La Moderna de Lleida


La Moderna de Lleida, situat a Doctor Fleming 41, ofereix música en directe alguns diumenges a l'hora del vermut.

La SaletaLa Saleta és un petit espai alternatiu de cultura de proximitat situat al carrer Ballester, 13. A banda d'oferir propostes escèniques de petit format, també en presenta de musicals amb concerts o de més arriscades com les Impro Music Sessions d’un a dos cops al mes. 


Legend


El Pub Legend està al carrer Valls d'Andorra, 3. Alguns dissabtes ofereixen concerts acústics.

London Cafè
El London Cafè, situat a Bisbe Ruano, 28 ofereix concerts acústics alguns dijous així com altres esdeveniments musicals.

Nastasi- Espai Oh Jazz


L’hotel Nastasi va obrir un nou escenari a mitjans de febrer. Es tracta de l'Espai Oh Jazz que programa concerts d'aquest estil musical molts dissabtes a la nit. 

Pentagrama

El Penta, un mític espai d'oci de Lleida fundat als anys 80, va iniciar el darrer trimestre del 2022 un nou rumb amb la programació de concerts de petit format i alternatius un cop al mes els divendres o dissabtes. A partir del 2023 l'oferta musical s'incrementa amb més actuacions en directe. 

Sala Cotton Club

El Cotton Club, situada a Carretera Lleida-Vielha, Km 0,7 Lleida, ha iniciat una nova etapa de concerts i festivals el 2022.

Sala La Manolita

La Manolita, situada al carrer Guillem de Beziers s/n, ofereix concerts alguns divendres i dissabtes.

Sisbris
El Sisbris, al carrer Sant Martí, 16, programa concerts gratuïts alguns dijous i dissabtes.

Sol 9

Sol 9 Tast, situat a plaça Blas Infante, 3 ofereix concerts acústics gratuïts alguns divendres i dissabtes al vespre-nit.

Vermuteria Lo Carrincló

Lo Carrincló situat a Lluís Besa, 2, un dels carrers del Centre Històric de la ciutat amb més vida cultural, es proposa maridar els vermuts amb la música en directe els dissabtes al migdia. A més també hi podem trobar un programa expositiu mensual.

LES BORGES BLANQUES
Slàvia
La Cafeteria Slàvia al passeig del Terrall, 13 de les Borges Blanques, és un dels espais amb més impuls i un referent cultural a la capital de Les Garrigues i a Ponent que va néixer fa uns 28 anys. Els caps de setmana hi sovintegen els concerts d’alt nivell de l’escena catalana. 

MALDÀ

Bar Centro MaldàEl Bar Centro Maldà es troba a la Vall del Corb al carrer de Sant Pere, 5 de Maldà. És un espai amb una vida cultural molt activa que aposta per una “cosmoruralitat combativa.” Pretén promocionar la cultura, dinamitzar el territori rural i la participació ciutadana mitjançant diverses activitats com exposicions, presentacions de llibres, xerrades, etc. Molts dissabtes al vespre-nit ofereixen concerts.


MENÀRGUENS

La Taverna de La Vella Caravana

La fàbrica de cervesa artesana La Vella Caravana situada al Carrer Raval, 57 de Menàrguens va obrir a finals de la primavera del 2021 la seva taverna. Un nou espai on poder assaborir les seves cerveses amb pinxos i concerts els dissabtes al vespre. 


A banda d'aquests espais ponentins, al Pallars Jussà també podem trobar concerts els caps de setmana a la fàbrica de cerveses Ctretze de La Pobla de Segur i a Lo Quiosc de Talarn.


MAPA MÚSICA EN DIRECTE A PONENT

2 comentaris:

  1. hola!!! Primer de tot, volia felicitar-te per aquesta feinada d'aglutinar tanta informació de propostes xulíssimes! I segon, volia comentar-te que al bar Centro de Maldà tb fem música en viu de forma regular. No som a la capital però si a la província, no sé si encaixa al teu blog. Salut i cultura!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Nàdia! Moltes gràcies per les teves paraules!! Conec el vostre espai i et puc assegurar que encaixa a la perfecció! Ja fa temps que penso a actualitzar aquesta pàgina del blog amb alguns dels locals que ofereixen música en directe a la província de Lleida. Miraré de què així sigui tan aviat com pugui. Gràcies per la tasca que feu al bar Centro de Maldà!!

      Elimina