Música en directe a Lleida

Considero que la música en directe és cabdal perquè suposa un valor cultural i dinamitzador notable. El seu consum en un espai petit o mitjà és, des del meu punt de vista, immensament enriquidor, ja que la connexió amb l'artista és més penetrant.

Si bé és cert que a Lleida no tenim tan arrelat com en altres països el fet de gaudir de música en directe a petits bars, establiments, sales de concerts o fins i tot al carrer; a poc a poc sembla que més i més locals valents aposten per aquests tipus de propostes.

N'he anat descobrint alguns que setmanalment o mensualment ofereixen petits o mitjans concerts. Aquí us deixo la relació de llocs on podreu gaudir-ne. Al final de la llista, veureu un mapa que he confeccionat amb les localitzacions de tots aquests locals. A mesura que m'assabento dels esdeveniments que proposen, els incloc a l'agenda del blog. Si coneixeu algun altre lloc, no dubteu a fer-m'ho saber! Entre tots podem fer aquesta secció més gran. Moltes gràcies!
1. Antares
L'Antares està situat al carrer Ballester, 15. De dijous a diumenge presenta una generosa programació de concerts de petit format de música jazz i d'altra tipologia. El quart diumenge de cada mes al vespre, la música folk pren el protagonisme amb l'actuació dels grups Lauzeta i Ponent Folks que conclou amb una Jam session. A més, el 1r i 3r dimarts de cada mes acull el micro obert de Rodautors amb actuacions de cantautors i cantautores les quals conclouen amb una Jam session.
2. Beat, Cafè i Soul
Lo Beat està situat a Dra Castells, 36 aquest local és força actiu doncs ofereixen música en directe, presentacions de llibres, djs, poetry slams, exposicions, xerrades, etc...
3. La Boîte
La Boite és una sala de concerts situada al carrer Riu Essera, 19. Ofereix concerts gairebé tots els divendres i dissabtes.
4. Cafè del Teatre de l'Escorxador
El Cafè del Teatre està situat al carrer Roca Llaurador, 4 bis, és un local de concerts, projeccions, presentacions de llibres, arts escèniques, exposicions i altres espectacles en viu, que ofereix moltes actuacions de qualitat sobretot els dijous, divendres, dissabtes i diumenges.
5. Can Ramon
Can Ramon està situat al carrer Baixada de la Trinitat, 5, molts divendres i dissabtes al vespre, ofereix música en directe.
6. Grans Records
Grans Records es troba al carrer Alcalde Costa, 11. Aquesta botiga de vinils i cerveseria també es dedica a la venda de llibres, samarretes i cervesa artesana. Té una forta oferta d'esdeveniments culturals i d'oci: tasts de cerveses, sessions de dj, i també ofereix concerts acústics de petit format. És un local petit i acollidor.
7. La Impremta

La Impremta, situada a Plaça Paeria, 6, ofereix música en directe els dissabtes a la tarda.
8. Sol 9

Sol 9 Tast, situat a Plaza Blas Infante, 3 ofereix concerts acústics gratuïts molts divendres i dissabtes al vespre i a la nit.
9. London Cafè
El London Cafè, situat a Bisbe Ruano, 28 ofereix concerts acústics alguns dijous així com altres esdeveniments musicals.
10. Sala Cotton Club
El Cotton, situada a Carretera Lleida-Vielha, Km 0,7 Lleida, ofereix concerts de tant en tant.
11. Sala La Manolita

La Manolita, situada al carrer Guillem de Beziers s/n, ofereix concerts alguns divendres, dissabtes i diumenges.
12. Sala Oh Yeah!/ Sala All Night

L'antiga Sala Oh Yeah!, ara Sala All Night al carrer Panera, 2; ofereix música en directe alguns caps de setmana.
13. 1203


El 1203 és un restaurant- terrassa d'estiu situat al Turó de la Seu Vella que ofereix música en directe els caps de setmana de primavera i estiu. A la segona terrassa del 1203 (Palau del Rei), punxada de djs de dijous a diumenge als capvespres.
14. Pub Comèdia
El Comèdia, situat al carrer Bonaire 8-12, ofereix periòdicament cicles de concerts gratuïts: "L'hora del concert" els divendres a mitjanit.
15. La Baula
La Baula es troba al carrer del Nord, 4. Aquest ateneu és un espai de trobada d'iniciatives populars amb esperit crític. La Baula és molt actiu pel que fa a activitats culturals de diversa tipologia i ens ofereix un ampli ventall de propostes per a tots els gustos: tasts gastronòmics, xerrades, projeccions, tallers, maridatges, presentacions de llibres, concerts, punxades de djs, etc. Alguns divendres ofereix música en directe amb entrada lliure.
16. Pub Legend


El Pub Legend està al carrer Valls d'Andorra, 3. Alguns dissabtes ofereixen concerts acústics a preus molt reduïts.
17. Carlito's Ham


El Carlito's Ham, situat a l'avinguda Doctor Fleming, 10, ofereix música en directe alguns diumenges a l'hora del vermut.
18. Bar Nathi Kronyen


El Kronyen, al carrer Tarragona,1, ofereix música en directe els diumenges a l'hora del vermut.
19. Clea Tushé
Tots diumenges d'estiu al vespre, el Clea Tushé ofereix música en directe a la seva terrassa.
20. Bodega Sisbris
El Sisbris programa concerts gratuïts els dissabtes.
21. Restaurant Els Trulls
Al Restaurant Els Trulls, al carrer La Palma, 21; hi trobareu els "Dijous de versions i rumbes"de setembre a principis de juliol amb música en directe de grups carrinclons locals.
22. Bar De La Rosa
El Bar De la Rosa, al carrer Xavier Puig i Andreu,6, ofereix tots els diumenges a l'hora de vermut actuacions musicals en directe.
23. Llimac Elèctric
La zona alliberada Llimac Elèctric és un espai alternatiu on gaudir de la música en directe amb artistes nacionals i internacionals un cop al mes aproximadament. Si voleu saber la seva ubicació, us heu de posar en contacte amb ells per e-mail.
24. Espai Orfeó
L'Espai Orfeó és un equipament multifuncional que realitza activitats escèniques, tallers, presentacions i taules rodones, entre d'altres, de setembre a juny. Des de fa uns anys aposta per la música en directe de diferent gènere i format amb els cicles Espai Acústics, Espai Jazz i Espai Clàssica.
MAPA MÚSICA EN DIRECTE A LLEIDA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada