dimarts, 26 d’abril del 2022

Titelles i murals que deixen empremta


Les emocions fortes deixen empremta. Aquest cap de setmana Ponent es prepara per emmagatzemar partícules creatives i perfums titellaires gràcies a dues cites imprescindibles i amb essència.  La 33a ed. de la Fira de Titelles de Lleida i la 7a ed. del Festival de Murals i Art Rural Gargar de Penelles dipositaran sediments artístics a casa nostra del 29 d’abril a l’1 de maig. Us ho perdreu?
33a FIRA DE TITELLES DE LLEIDA
La 33a Fira de Titelles inundarà la capital del Segrià d’un generós assortiment “d’espectacles tradicionals, innovadors, de sala i de carrer per a totes les franges d’edat i d’alta qualitat” per tal d’encomanar la passió pel teatre de titelles i d’objectes. Enguany  no només recupera el seu format i activitats habituals, sinó que a més, presenta algunes novetats. Una de les més destacades és que la Seu Vella acollirà per primer cop algunes de les propostes programades. 
PROGRAMA FIRA DE TITELLES 2022

Consulteu el programa aquí.

A banda de les peces programades, les activitats paral·leles arrodoneixen una Fira que ens enamora.
- Exposició "Titelles del Món" al Museu de Lleida fins a l'1 de maig de 2022.
- Instal·lació "Acqua Alta- La Traversée du Miroir" al Centre d'Art La Panera del 24 d'abril al 8 de maig de 2022.
- 17a FIRA D’ARTESANS DE TITELLES i 7a FIRA D’ARTESANS FAMILIARS el 30 d’abril i l’1 de maig davant de la Catedral i al voltant de l’IEI.
- Titelles als aparadors de l’Eix Comercial del 22 d’abril al 20 de maig de 2022.
- Actuació de la cia lleidatana Xip Xap en la setmana cultural de l’Aplec. 

ENTRADES FIRA DE TITELLES 2022

Hi ha espectacles amb entrada gratuïta, els que es realitzin al pati de l’IEI l'accès és gratuït aportant una bossa d’aliments i d'altres de pagament amb preus que oscil·len entre els 5 i els 10 €. Algunes sessions ja estan exhaurides així que, si no us voleu quedar sense les vostres, us recomano que no us espereu a l'últim moment!

7È FESTIVAL DE MURALS I ART RURAL GARGAR DE PENELLES

El Gargar Festival de Murals i d'Art Rural fomenta i visibilitza el muralisme en un entorn rural. Una iniciativa que va néixer el 2016 per lliurar un valor afegit distintiu a la població de Penelles i que ha esdevingut tot un referent de l'art de carrer a terres ponentines. En la seva 7a edició, el Gargar manté el seu propòsit d'apropar l'art a tothom amb les intervencions de 18 artistes d'aquí i d'arreu als murs penellencs.

ARTISTES GARGAR 2022

A banda de les creacions artístiques, la programació del Gargar, que us podeu descarregar aquí, presenta un reguitzell d'activitats obertes a tothom i gratuïtes com tallers, projeccions, concerts, exposicions, espectacles i presentacions.

Acomiadem l’abril i rebem el maig amb el millor de l’art urbà i el titellaire: dues propostes que deleren deixar pòsits positius en nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada