diumenge, 7 de novembre del 2021

Deu anys de bones vibracions


Hi ha nits màgiques que no s'obliden. Probablement en tindreu nombroses impreses a la vostra memòria. Des del 2012 la capital del Segrià ha alenat, novembre rere novembre, sessions nocturnes inesborrables i pletòriques de bones vibracions i de l'energia visceral que la música d'arrel negra desprèn. A l'abric del Ponent Roots, en recordo moltes a un Cotton ple a vessar d'un públic divers i entregadíssim des del minut 1. El bon rotllo, les ganes de ballaruga i artistes de primer nivell han forjat nits èpiques, d'aquelles que deixen un bon sabor de boca durant dies i dies. També les heu viscut? 

Sota el lema 'Arrels, lluita, cultura' arriba la 10a edició del Ponent Roots, un dels millors festivals en aquestes dates a casa nostra, amb "format adaptat però amb molt d'amor i l'esperit de sempre." Tot i la fi de les restriccions en la música en viu l'organització, que per segon any consecutiu compta amb la col·laboració de La Casa de La Música de Lleida, s'ha estimat més prioritzar "la qualitat i la seguretat amb actuacions de mitjà format i proximitat." Un festival que, a més, es posiciona sense subterfugis en contra d'actituds i comportaments racistes, masclistes, feixistes i homofòbics.


PROGRAMACIÓ PONENT ROOTS 2021
De l'11 al 14 de novembre diversos espais a Lleida i Tàrrega acolliran 4 concerts de màxima qualitat i tres punxades de dj. El Cafè del Teatre havia d'acollir dues de les cinc cites, però arran de què l'adjudicació d'aquest espai està encara a hores d'ara misteriosament i inexplicablement per resoldre, s'han hagut de reubicar en altres sales de la ciutat. Així La Boîte i La Manolita es sumen a l'Espai Orfeó i al Beat Cafè a Lleida i al Teatre Ateneu de Tàrrega.

El reggae i el rocksteady de la banda menorquina Rudymentari juntament amb una punxada de Ponent Roots (l'Edu i l'Uri, les ànimes de la iniciativa) donaran la primera queixalada l'11 de novembre.

Per primer cop La Manolita aixoplugarà la nit més emblemàtica del Ponent Roots amb el hip-hop de Juli Giuliani, els hàlits jazzístics i soul amb tocs de psicodèlia, hip-hop o sons caribenys de Rodrigo Laviña y su combo i el col·lectiu de dj's "reggae-fanàtics" Ital Skol el 12 de novembre.

La sensibilitat, explosió rítmica i talent estratosfèric de Clara Gispert, que a finals d'agost ens va enlluernar al Festival Marges, ompliran l'escenari del Teatre Ateneu de Tàrrega de sons swing, jazz i hip-hop el 13 de novembre.
Imatge @festivalmarges

El diumenge 14 de novembre una doble cita amb el set de Miqui Puig al Beat i la fusió de jazz i sons jamaicans de Memi Sillah a l'Espai Orfeó clouran la desena edició de la millor de les maneres.
Imatges @ponentroots

ENTRADES PONENT ROOTS 2021

La punxada de Miqui Puig el diumenge 14 de novembre al Beat és d'entrada lliure i gratuïta. Si voleu gaudir de la resta de concerts, podeu adquirir les vostres entrades anticipades, de 8 € a 15 €, en aquest enllaç. Estan volant així que no us ho deixeu per última hora!

El Ponent Roots ens engresca, un any més, a deixar-nos seduir i vibrar amb les músiques negres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada