divendres, 19 de novembre del 2021

A la recerca dels orígens de l'art



Tota persona amb sensibilitat artística, tingui o no bagatge cultural, s'ha qüestionat en un moment o altre de la seva vida què és art i quines són les llavors de les primeres manifestacions artístiques. Aquestes preguntes són el punt de partida de l'exposició "Art Primer. Artistes de la prehistòria", que es pot visitar fins al 9 de gener al Museu de Lleida. A partir del diumenge 21 de novembre i fins al 19 de desembre, a més, s'han organitzat un reguitzell d'activitats paral·leles al seu voltant per atansar els bressols artístics a tothom. Les voleu conèixer?

Imatge @MAC

Mitjançant una col·lecció de pintures rupestres, neandertals, calcs i reproduccions d'art prehistòric, de diferents períodes i procedències; la mostra itinerant produïda pel MAC ens convida a capbussar-nos en la riquesa i l'encís dels orígens de l'art. Alhora es proposa enaltir l'art rupestre llevantí: "una de les expressions artístiques prehistòriques més originals sorgides que conservem a Catalunya." L'exposició  inclou la mirada de gènere, i subratlla l'aportació de la dona en la creació artística.


ACTIVITATS PARAL·LELES ART PRIMER. ARTISTES DE LA PREHISTÒRIA
Les activitats programades són diverses, engrescadores i estan pensades per a seduir a tota mena de públic: visites guiades, tallers, un maridatge de gastronomia i prehistòria, tast de productes de proximitat, presentacions i conferències. El Museu de Lleida i el Conjunt Rupestre la Roca dels Moros al Cogul són els dos espais que les acolliran. 
Vegeu el programa complet en aquest enllaç.
RESERVES ACTIVITATS ART PRIMER

Algunes de les activitats programades són gratuïtes i d'entrada lliure. La resta, en canvi són de pagament (entre els 5 i els 40 €), i cal fer reserva prèvia enviant un correu electrònic a reserves@museudelleida.cat. Les places són limitades així que si no us les voleu perdre, no badeu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada