dimarts, 9 de novembre del 2021

"Qüestiona't, desaprèn, transforma't, empodera't"

En ple 2021 el racisme i la discriminació de les persones pel seu color de pell, origen ètnic o religió lluny de recular, estan augmentant a un ritme exponencial. Malauradament la intensificació dels discursos de la por i l'odi han desembocat un ascens de la violència cap als col·lectius racialitzats. Per fortuna hi ha iniciatives que creuen a peu ferm que "l'educació és una eina de transformació social i que per avançar cal qüestionar-se, desaprendre, transformar-se i empoderar-se." Així neixen les primeres Jornades Antiracistes 'Som Segrià' que tindran lloc a diversos municipis de la comarca del 15 al 19 de novembre.


Les Jornades Antiracistes ens conviden, per un costat, a conrear l'esperit autocrític i a reflexionar sobre el fet que no n'hi ha prou amb no ser racista, sinó que és necessari ser enèrgicament antiracista. I és que comprendre el privilegi blanc és clau per desballestar la perdurabilitat del racisme. Per un altre costat, es pretén oferir espais de "de formació, reflexió i debat en què diferents veus del moviment Antiracista posaran sobre la taula qüestions de rellevant importància per acabar amb el racisme i la xenofòbia a les nostres societats."

Alpicat, Rosselló, Alcarràs, Almacelles i Alcoletge seran les cinc localitats que acolliran les Jornades Antiracistes, les quals estan organitzades i impulsades pel programa Segrià Dinàmic del CCSegrià amb la col·laboració de Jovesegrià, el Punt de Voluntariat del Segrià, el Departament de Drets Socials i Cases de la Música. 

PROGRAMA JORNADES ANTIRACISTES 'SOM SEGRIÀ' 2021
La programació inclou tot un seguit d'activitats gratuïtes com presentacions, xerrades, taules rodones, exposicions, arts escèniques, i l'Antiracistfest; un petit festival que comptarà amb el I Poetry Slam Antiracista i amb dos concerts "en un ambient festiu, de respecte i de convivència intercultural."
📌15 de novembre a partir de les 18 h al Casal d'Alpicat
📌16 de novembre a partir de les 18 h a l'Ajuntamet de Rosselló
📌17 de novembre a partir de les 18 h a Lo Casino d'Alcarràs
📌18 de novembre a partir de les 18 h al Casal d'Almacelles
📌19 de novembre a partir de les 20 h al Poliesportiu d'Alcoletge

Les persones que somiem en un món millor, creiem que propostes com aquesta són absolutament necessàries perquè, en comptes de fer passos enrere o involucionar, se'n facin de petits però cap endavant. Aquells que deixen empremta, que promouen que la societat evolucioni i sigui més justa i tolerant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada