dimecres, 15 de gener del 2020

4x25: Caminades culturals a Les Garrigues

Fa pocs dies vaig ensopegar, tot navegant per la xarxa, amb una iniciativa de les que engresquen de valent. Si sou dels que us agrada combinar l'activitat física amb la descoberta cultural del territori, us porto una proposta ideal: les caminades culturals a les Garrigues.

Les caminades culturals, que es van iniciar el 2014, pretenen dinamitzar la comarca i introduir a tot aquell qui ho desitgi en la pràctica de la marxa nòrdica amb un monitor titulat. A més, ens conviden a descobrir les característiques "culturals i històriques" de localitats i indrets singulars de les Garrigues amb un especialista en la matèria.

Les caminades culturals, organitzades pel Consell Esportiu de les Garrigues, el Centre d'Estudis de les Garrigues en col·laboració amb el Consell Comarcal de les Garrigues,  tindran lloc un cop al mes fins al juliol del 2020. El passat 12 de gener es va iniciar la primera d'elles al municipi de Bellaguarda. La Ruta dels Molins va incloure com a punts d'interès la Cova dels Gitanos, el Mas de la Socarrada o la Font de la Terra, entre d'altres. 

Del  febrer al juliol podrem gaudir de la ruta dels ametllers florits, la ruta patrimonial a Granyena, la ruta de Vinaixa a Villaclara, la ruta Garrigues en flor, la caminada de les cassoles de tros i la ruta de l'incendi. Aquí teniu el calendari amb la resta de propostes:
Els itineraris, amb una distància mitjana al voltant dels 10 kms, tenen un desnivell acumulat baix i totalment assequible per a tothom. Les inscripcions es realitzen en línia i tenen un cost aproximat de 6 €.  La inscripció de les persones de fins a 14 anys és gratuïta. El preu inclou l'avituallament, l'ús de bastons en préstec i una ruta guiada amb aturades durant el recorregut, en les quals un tècnic de cultura fa una explicació dels diversos emplaçaments que es visiten. Si voleu rebre a la vostra adreça electrònica un butlletí mensual amb la informació de les properes caminades, envieu un email aquí

Caminar és una manera fàcil i saludable de fer exercici. I si afegim un plus cultural, l'experiència esdevé més enriquidora, no creieu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada