divendres, 3 de gener del 2020

4x23: Proposta Gastronòmica Gener'20. Kaōma

Fer bons propòsits és una eina útil per mirar d'aconseguir petits o grans objectius que millorin la nostra vida a curt, mitjà o llarg termini. Si bé és cert que aquests es poden realitzar en diversos moments, l'inici d'un nou any és el tret de sortida que marca que moltes persones ens els plantegem d'una manera més seriosa. Una blogaire com jo, amb inquietuds gastronòmiques insaciables, no n'és l'excepció. Així doncs, inicio el 2020 amb l'energia i la determinació d'assolir almenys un dels objectius que em proposo: que descobriu (encara més) noves propostes gastronòmiques a Lleida. Ho aconseguiré? 

La primera proposta gastronòmica d'enguany és un restaurant que va obrir les seves portes a mitjans del 2019: el Kaōma. Està situat al carrer Camp de Mart,15 de Lleida i el seu horari d'obertura és dilluns de 13 a 16 h, de dimecres a divendres de 13 h a 16 h i de 20.30 h a 23.30 h, i els caps de setmana de 13.30 h a 16 h i de 20.30 a 0 h. 
Les dimensions del local no són desmesurades. L'espai és senzill amb una decoració d'inspiració asiàtica i una il·luminació minimalista però molt acollidora que propicia que l'experiència gastronòmica resulti íntima i molt agradable.
El personal és molt atent, eficaç i amable. En el servei de carta, és d'agrair que t'orientin sobre els plats i la relació entre les seves racions i el nombre de comensals, sobretot els primers cops que hi vas. Quan el volum de feina és considerable, l'agilitat del servei disminueix.

El Kaōma és un restaurant de fusió de cuina asiàtica i peruana amb pinzellades mediterrànies que no us deixarà indiferents. De fet, és el "germà petit del Restaurant Macao" que es troba al mateix carrer. No hi trobareu menús del dia, però de dilluns a divendres ofereixen un menú degustació asiàtic per 19,9 € que canvia setmanalment. Aquest inclou 5 petites racions, postres, copa de vi, aigua o refresc. El primer cop que vam anar al Kaōma, vam triar aquesta opció. Aquí en teniu el resultat:
El menú degustació és una bona elecció per introduir-se en la seva cuina i fer-n'hi un tastet, però depenent del vostre gust personal i de les opcions que s'incloguin aquella setmana, hi ha la possibilitat que no arribi a les vostres expectatives. Si aquest és el vostre cas, no us quedeu amb la primera impressió. Doneu al Kaōma una segona oportunitat, val la pena! Quan realment gaudeixes de la cuina del Kaōma és amb la carta. Personalment, em vaig llepar els dits! En aquesta hi trobareu curris, plats asiàtics, dumplings, ceviches, tàrtars, noodles, tiraditos i opcions healthies. Això sí, no resulta una opció massa econòmica, uns 30 €/persona. 

El segon cop que hi vam anar, érem 6 persones i vam decidir compartir els plats. Sabíem que les racions no són molt generoses i teníem por de quedar-nos amb gana. Deixar seduir-nos per alguns dels consells dels cambrers, va motivar que la encertéssim de ple! De fet, no vam poder arribar a les postres...
Snack de benvinguda: Pa de gambes amb curri, guacamole i camarons.
Dues racions de tempura de verdures i shitake.
Dues racions de salmó, xips de plàtan i porro.
Dues racions de cabdells de presa ibèrica al teriyaki amb maionesa d'ají.
Dues racions de Yakisoba amb bolets asiàtics, ous poché i tòfona.
Dues racions d'ànec pequinès a la nostra manera amb verdures crudité i pancake.
La paraula brutal es queda curta! Tota una experiència gastronòmica. Hi tornarem segur! I vosaltres heu estat al Kaōma?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada