dimecres, 22 de gener del 2020

4x26: Acords d'hivern

La música té la capacitat d'eriçar-nos la pell, de fer-nos gaudir, de fer-nos sentir. Com deia Nietzsche "sense la música, la vida seria un error." En breus dies s'inicien molts cicles de concerts en viu al nostre territori que de ben segur confirmaran aquesta màxima. Avui al blog us porto "Acords d'hivern"...
4a ed. FESTIVAL DE JAZZCONCABELLA 2020
La quarta edició del Festival de Jazz de Concabella va posar-se en marxa l'11 de gener en una Sala Noble del Castell de la Concabella plena de gom a gom. La formació de prestigi internacional Jordi Rossy Vibes Quintet va omplir de notes les parets de la fortalesa i va embadalir al públic assistent.

El Festival JazzConcabella, organitzat per l'associació Amics del Castell de Concabella en col·laboració amb l'Ajuntament dels Plans de Sió, continuarà amb la seva programació en dues cites més. El 8 de febrer serà el torn del quintet Afro Blue, amb més de vint anys de trajectòria i una concepció oberta del jazz modern. El festival arribarà a bona fi amb el recital de Jaume Llombart Quintet el 14 de març. Els preus dels concerts són de 12 € i 15 €, i inclouen una copa de cava que es  servirà als espectadors a les acaballes de les actuacions.

Més info aquí.
5è CICLE NITS DE TAVERNA
Els experts afirmen que l'escena folk catalana actual, viu un moment esplendorós en riquesa i varietat. Una suma de diverses fornades d'autors, han aportat diferents tonalitats, perspectives i textures a la paleta musical del nostre territori. El cicle Nits de Taverna es consolida com a circuit de música en directe on poder evidenciar aquest assortiment cromàtic d'estils.

El 5è cicle de cançó d'autor Nits de Taverna, amplia l'oferta cultural i musical de Ponent i, sobresurt per la seva qualitat. La Sala Arca d'Almacelles esdevindrà l'epicentre de la cançó folk i d'autor engendrada a casa nostra del 24 de gener al 3 d'abril. Les entrades són gratuïtes.
Programa Nits de Taverna 2020
TÀRREGA SONA 2020
D'acord amb la teoria del Big Bang, l'Univers està en contínua expansió. Si existís un sistema planetari de melodies, hi podríem viatjar a ulls clucs mitjançant un hipotètic forat de cuc acústic. La capital de l'Urgell ens ofereix una drecera còsmica a diversos mons sonors amb el Tàrrega Sona 2020. El cicle musical s'iniciarà a finals de gener amb una programació de marcada diversitat musical fins al maig del 2020.

Tàrrega Sona, organitzat per la regidoria de cultura d'aquesta població, proposa un primer tastet de jazz amb la potència del duet Chicuelo i Mezquida el pròxim 24 de gener al Teatre Ateneu. Els astres vibrants de Manel, El Petit de Ca l'Erill, Ferran Palau, Pau Riba, Heura Gaya o Clara Peya portaran els seus treballs a la galàxia ponentina, que lluny de separar-se les unes de les altres, ens permetran endinsar-nos en les seves creacions i rodar mons de sons.

Podeu adquirir les vostres entrades aquí.
Programa Tàrrega Sona 2020
CICLE ESPAIS ACÚSTICS, CICLE ESPAI JAZZ I CICLE ESPAI CLÀSSICA DE L'ORFEÓ LLEIDATÀ
Concebre la vida sense música és per molts un desencert. Són nombroses les veus que han lloat les emocions que brollen a escoltar-la. Aquest elogi pren cos any rere any gràcies a l'espai escènic de l'Orfeó Lleidatà.

L'Orfeó Lleidatà, amb una clara "voluntat d'apropar la música i la cultura a tots els sectors de la població", ja té a punt la nova programació d'hivern-primavera d'enguany. D'entre les seves propostes inclou tres cicles musicals de diferents gèneres i formats: l'Espai Acústics, l'Espai Jazz i l'Espai Clàssica.

L'Espai Acústics és un cicle de concerts de petit format, íntim i proper, que es va iniciar  el 2019. La cantautora Sandra Bautista serà l'encarregada de què comencem a remar entre els seus mars de cançons el pròxim 25 de gener. Durant els cinc mesos següents artistes com Le Nais, Joan Rovira o Xarim Aresté delectaran al públic amb les seves propostes.
Calendari de concerts Espai Acústics 
25 de Gener a les 20.30 h- Sandra Bautista.
15 de febrer a les 20.30 h- Dani Flaco.
7 de març a les 20.30h- Pajaro Sunrise.
18 d'abril a les 20.30h- Le Nais.
16 de maig a les 20.30h- Joan Rovira.
13 de juny a les 20.30h- Xarim Aresté.

El cicle Espai Jazz, que s'iniciarà al febrer, entrellaçarà jams de fusió jazzística amb el hip-hop, el swing o la pintura; amb concerts fins al juny. Finalment, l'Espai Clàssica oferirà, com a novetat, dues matinals amb les formacions Meraki Trio i Quartet Trio el 12 de març i 19 d'abril.
Calendari de concerts Espai Jazz
7 de febrer a les 21 h Jam Session & Swing (feat. Sugar Push Street Band)
28 de febrer 21h- Lluís Capdevila en concert
20 de març a les 21 h- Jam session & Hip-hop (feat. Àlex Valdivia)
24 d'abril a les 21h-Antonio Mazzei en concert
15  de maig a les 21 h -Jam session & Pintura (feat. Alba Torres)
5 de juny a les 21 h- Gianni Gagliardi en concert
Calendari de concerts Espai Clàssica
15 de març a les 12 h- Meraki Trio. 
19  d'abril a les 12 h- Quartet Matisse. 

Podeu adquirir les vostres entrades aquí.
ELS CONCERTS DE LA CTRETZE
Algunes antigues indústries en desús que formen part del patrimoni industrial del nostre territori, han recuperat la seva vida com a nuclis culturals. Hi ha fàbriques en actiu que no només es limiten a la seva activitat productiva, sinó que també decideixen ampliar els seus usos i horitzons. La fàbrica de cerveses artesanes Ctretze Pirineus a La Pobla de Segur és una d'elles amb el seu sòlid compromís per la música en directe. Els diversos cicles musicals que organitzen així ho evidencien: el "Jazz Salon C13" a Salàs de Pallars o el "Cicle de concerts de música local a la Ctretze" que es va iniciar a mitjans de novembre i que compta, un divendres al mes, amb actuacions de grups de la zona.

Aquest any reprèn la seva activitat amb embranzida després de l'aturada nadalenca i ens presenten "Els concerts de la Ctretze Hivern-Primavera", una nova remesa de concerts del 25 de gener al 23 de maig que prometen donar canya al Pallars.
Programa Els concerts de la Ctretze
Podeu adquirir l'entrada del primer concert aquí.
15è ANIVERSARI DE LA BOÎTE
Quan es fa fosc el lleure alternatiu de Lleida troba en La Boîte un dels seus caus imprescindibles dins del ventall d'espais d'oci nocturn a la ciutat. A banda de la seva activitat festiva de dijous a dissabte, la sala ofereix diverses propostes culturals i destaca, sobretot, per la seva aposta ferma per la música en directe amb concerts, concursos, espectacles en ruta o festivals entre d'altres.

La Boîte celebrarà el seu 15è aniversari amb 5 nits de concerts de diversos estils. El rock mestís Lleidatà dels Möndo Loco escalfarà els motors el segon cap de setmana de febrer i, alhora, servirà de comiat de la banda. Els ritmes ska, rumba, pop i reggae de La Terrasseta de Preixens, el rock de la banda local Walking Dicks i el punk-rock donostorriara de Señor No, farciran La Boite de notes decoratives el 14 i 15 de febrer. La banda tribut a Sopa de Cabra, Ben Endins, serà l'encarregada de posar les espelmes al pastís el 21 de febrer. La gran fi de festa serà de traca i mocador amb l'artista de hip-hop barceloní Ambkor el 28 de febrer.
Programa 15è aniversari La Boîte
Podeu adquirir les entrades del primer concert aquí.

Això només acaba de començar. La música en viu ens espera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada