dimecres, 31 de gener del 2018

2x37: Proposta gastronòmica gener 2018. Xicoira

La primera proposta gastronòmica del 2018 la dedico a un restaurant vegetarià que va obrir l'estiu passat: el Xicoira. Un restaurant petit però que trepitja fort, ja que està en plena efervescència. El Xicoria eixampla l'oferta de restaurants vegetarians a Lleida i ens ofereix una imatge fresca d'aquest tipus de cuina. Agafeu tanda i anem cap al Xicoria!
El Xicoira està situat al carrer Bonaire, 18 de Lleida. Obre de dimarts a dijous de 13 h a 16 h i de 20.30 h a 23.30 h; divendres i dissabtes de 13.30 h a 16 h i de 20.30 h a 0 h; i els diumenges de les 13.30 h a les 16 h. De dimarts a divendres al migdia hi ha menús bastant econòmics per 13,90 € que canvien setmanalment, tot i que també podeu optar per la carta. Si aneu en grup, també podeu triar el menú tancat de tapes per compartir per 25 € (27 € amb cava), vàlid cada dia de la setmana.
L'espai reduït del local es veu recompensat per l'ambient acollidor que desprèn la seva decoració i per la cordialitat del seu personal. Tot i això, el servei és poc àgil: un punt que caldria millorar. Us recomano que feu reserva prèvia, sobretot en cap de setmana, a causa de la capacitat del local i a què està bastant concorregut. 

El Xicoira ofereix una cuina elaborada amb productes de qualitat. A la seva carta hi trobareu una gran selecció de tapes i plats vegetarians molt bons, originals i informals. Una cuina natural al paladar, com feta a casa, que contrasta amb la sorprenent i acurada presentació dels seus plats. 

He anat al Xicoira dos cops. La primera presa de contacte va ser un migdia de finals de l'estiu passat. En aquella ocasió ens vam decantar pel menú del dia, que sempre resulta més econòmic. Vam compartir els diferents plats escollits, per tal de fer un tastet que no ens van decebre: exquisit tot!

Amanida de llegums amb vinagreta d'olives negres.
Amanida amb vinagreta de fruits vermells.

Espaguetis al curri verd.
Boletes d'arròs amb formatge i salsa d'albergínia.

Els que em seguiu a Instagram, dissabte vàreu poder veure a les stories que vaig penjar, que m'estava "documentant" per a la propera proposta gastronòmica. Ara en veureu el resultat! Aquest cop vam anar en grup de 8 persones i vam triar el menú de 25 € tancat que inclou 8 tapes per compartir (a raó d'una tapa cada 4 persones) i dues postres per compartir (repartides entre 4 persones). El preu d'aquest menú inclou vi (una ampolla entre 4 persones), aigua, refrescs, pa i cafè. Vam sortir molt satisfets!

Braves Xicoira amb tomàquet picant i salsa gualacaïna.
Amanida escabetxada amb tonyina vegana, canonges i vinagreta de poble amb festucs.
Coca de verdures, ou de guatlla i namelaka de formatge de cabra.
Tempura de verdures de temporada amb salsa de pebrots escalivats.
Tàrtar de tomàquet, avocat i xampinyons amb gelat d'alfàbrega.
Totopos amb bolonyesa vegana, guacamole i salsa cheddar.
Risotto de verdures.
Caneló de bolets.
I ara les postres...mmmm!!Cookie de xocolata calenta.
Textures de maduixa.

No us fa venir salivera?
⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓ 
XICOIRA RESTAURANT VEGETARIÀ.
Carrer Bonaire, 18, Lleida.
973 04 94 78

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada