dilluns, 29 de gener del 2018

2x36 : Ateneu Cooperatiu La Baula Lleida

L'entrada d'avui la dedico a un espai obert a tothom de la ciutat de Lleida: l'Ateneu Cooperatiu La Baula. El coneixeu? Fa més d'un any que l'Ateneu La Baula va entrar en funcionament i considero que estan fent una feina molt important a la nostra ciutat dinamitzant la cultura, promovent l'esperit crític, fomentant les iniciatives populars, cultivant valors com la proximitat, l'ecologia, la igualtat, la justícia social, el  consum conscient, etc. Voleu saber qui són i que fan?

HISTÒRIA D'UN PROJECTE ENGRESCADOR
El projecte de La Baula va sortir a la llum per tal de crear un espai autogestionat de caire transformador a Lleida. La idea principal d'aquest, era crear un lloc que servís de punt de trobada per coordinar els diferents moviments socials. Per tal de dur-ho a terme, van endegar una campanya de micromecenatge. Gràcies a la petita aportació de moltes persones, de granet en granet de sorra, aquesta campanya va donar els seus fruits. 

QUI SÓN I QUÈ FAN?
La Baula és un col·lectiu de persones  vinculades a diferents moviments socials i culturals de la ciutat amb uns valors solidaris, cooperatius, assemblearis, anticapitalistes i feministes entre d'altres. La Baula promou un model cultural i social transformador i crític; i proporciona un punt de trobada on tot això és possible. L'Ateneu La Baula està dividit en dues parts: el bar/restaurant gestionat per la Cooperativa de la Cuina del Comú, i l'espai social.

🍳La Cuina del Comú

La Cuina del Comú fa propostes gastronòmiques fomentades en la proximitat i la sostenibilitat i la compra directa a les petites productores de la zona. És una cuina, per tant, compromesa amb l’entorn i les persones. Aposten per la cuina tradicional tot i que amb tocs innovadors i, a més, ofereixen propostes veganes i/o vegetarianes. 

Podeu anar a La Baula/ La Cuina del Comú a dinar o sopar. Ofereixen menús per menys de 10 € entre setmana, i els dissabtes per uns 13 € als migdies. Disposen d'un ampli ventall de cerveses artesanes locals o pròximes. Sovint hi trobareu altres productes com galetes ecològiques i artesanes, magdalenes de garrofa o "borratxo" de ratafia, per posar només uns exemples. Els dijous al vespre per cada beguda que consumiu us ofereixen un "pintxo" gratis.

A més també realitzen tallers d'elaboració de plats diversos. En els darrers mesos han realitzat tallers de panellets, patés vegetals, postres vegans, etc. L'horari d'obertura és: dilluns de 18 a 22 h, dimarts, dimecres i dijous de 12 a 22 h i divendres i dissabtes de 12 a 0 h. 

🔗L'Espai de La Baula.

L'Espai de la Baula ofereix dues sales per tal de realitzar activitats integradores que volen dinamitzar la nostra ciutat. Realitzen moltíssimes propostes culturals i lúdiques obertes a tothom i amb l'esperit del seu ideari: xerrades, presentacions de llibres, projeccions, debats, concerts, maridatges, jornades de cultura popular, tallers gastronòmics, activitats familiars, vermuts populars, dinars i sopars populars, exposicions, punxades de dj, etc.

A més, L'Ateneu La Baula, està oberta a la participació de qualsevol persona que vulgui involucrar-s'hi més en aquest projecte. I ho fa mitjançant la possibilitat de fer-vos en socis/sòcies. Si esteu interessats a ser socis/sòcies de La Baula aneu a AQUEST enllaç.

Aquesta setmana, tenen programades, de moment dues activitats:
📌Dimarts 30 de gener a les 19 h- Trobada del grup de lectura Àgora


📌Dimecres 31 de gener a les 20 h-Jornada amb balls, música i gastronomia kurda

📌Febrer 2018

Per tal de no perdre-us cap esdeveniment podeu anar a la secció CALENDARI de la seva pàgina web, que sovint actualitzen amb noves propostes. Una altra opció és seguir-los a través de la seva pàgina al FACEBOOK, TWITTER o INSTAGRAM
Fem Ateneu, fem Baula!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada