dimecres, 10 de gener del 2018

2x32 : Marxes de Ponent 2018. Anem de "marxa"?


photos by marxa.cat

Després de les festes nadalenques atapeïdes d'àpats copiosos i amb l'arribada de l'any nou, qui més qui menys es fa el propòsit de retornar a una vida més sana que inclogui una alimentació més saludable i fer més esport. Si aquest és el vostre cas, us porto una proposta per tot l'any 2018: El Circuit de marxes populars saludables de Ponent. Anem de "marxa"?

🏃 Què és el Circuit de marxes populars saludables de Ponent?

L'Associació Atlètica Km0 Ponent, impulsors del projecte marxa.cat, han dissenyat un circuit de nou marxes populars sense ànim de lucre per les terres de Ponent per aquest 2018. Es tracta d'un circuit esportiu no competitiu i està ideat tant per a caminants com per atletes. És, per tant, un circuit obert a tothom. A més els seus organitzadors conceben les marxes amb altres valors com són la "salut, el compromís amb el territori, la cultura, l'oci, la solidaritat, la cooperació, el respecte pel medi ambient," i posen en relleu "l'orgull de Ponent." El preu de les inscripcions varia depenent de la ruta i/o la marxa, però sol anar dels 5 € als 15 € aproximadament i inclou petits obsequis, vals de descompte, i avituallaments entre altres coses. 

📅 Calendari Marxes de Ponent 2018


📌1a Marxa: Marxa de la Boira

Ubicació: Tàrrega
Data: 14 de gener del 2018 a les 9 h.
Rutes: 10 kms i 24 kms.
Informació: "La Marxa de la Boira és una activitat no competitiva amb seu itinerant que té per objectiu gaudir de l’entorn i el paisatge de les terres de Ponent de forma saludable, fomentant els productes de proximitat, baixos en sucres i gaudint de l’hivern típicament lleidatà on la boira n’és, indiscutiblement, la protagonista."

HORARIS

👉7 h – Obertura del pavelló Espai Mercat de Tàrrega.
👉7.15 h – Obertura del control inscripcions + entrega de bossa obsequi + entrega de polsera.
👉8.30 h – Tancament control inscripcions.
👉 9 h – Inici de la Marxa de la Boira – sortida neutralitzada fins al Parc de Sant Eloi.
👉11.30h – Obertura de l'últim avituallament – Tast de Cassola de tros d’hivern i vegetariana.
👉 12 h a 14 h – DJ’s Etzche i Senyoreta Gené.
👉 15 h – Tancament del recinte, fi de festa.

Inscripcions obertes AQUÍ



UbicacióLa Granja d'Escarp
Data: 11 de març del 2018.
Rutes: 7 km- 16kms- 19 kms- 24 km
Informació: La Marxa Senderista del Baix Segre ens proposa conèixer l'atractiu dels seus paisatges en plena ebullició de la primavera mitjançant quatre rutes: ruta blava, ruta verda, ruta vermella i ruta negra.
Inscripció: Oberta aquí


Ubicació: Els Omellons
Data: 18 de març del 2018.
Rutes: 15 kms i 21 kms.
Informació: "Un tast de Garrigues en un sol matí, amb ametllers ja desperts, oliveres, garric, les olors del romer i el timó, i cabanes de volta. Esmorzar en calma i bon oli, a la solana del pati del què un dia va ser una escola. Els Omellons, un poble petit, que ens acosta molt a l’essència marxa, que veu com cada any la plaça major del poble es queda més petita. "
Inscripció: Oberta aquí



Ubicació: Lleida.
Data: 8 d'abril del 2018.
Rutes: 11 kms, 21 kms i 35 kms.
Informació: "La Marxa Popular del Segrià és esport, cultura, història, és transmissora de valors en totes les direccions, cap als altres i cap a nosaltres mateixos, una manera de dir les coses. És una activitat no competitiva, de ritme lliure, oberta a tothom que reuneix cada any a persones de totes les edats i que promou la pràctica saludable de l’esport. A més, dóna valor ecològic dels espais que rodegen Lleida i la necessitat de preservar-los."
Inscripció: Oberta aquí


Ubicació: Montgai.
Data: 22 d'abril del 2018.
Rutes: 14 kms i 21 kms.
Informació: "La Marxa Popular del Baix Sió ens proposa tres patrimonis en aquesta marxa: geològic entre la plana de Lleida i els Pirineus, natural amb zona de protecció d’aus i mosaics de colors, i finalment cultural, amb una fira del sabó que us espera just acabada la marxa. Segurament sigui l’espai més proper, amb més potencial i al mateix temps el més desconegut."
Inscripció: Oberta aquí


📌6a MarxaMarxa Mascançà

Ubicació: Linyola
Data: 27 de maig del 2018.
Rutes: 13 kms, 16 kms i 25 kms.
Informació: "La Marxa popular Mascançà de Linyola és una caminada no competitiva que organitza el Club Excursionista Linyola -CELi- amb col·laboració de l’Ajuntament de Linyola. Aquesta marxa transcorrerà part del recorregut pel magnífic entorn natural de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana i també entremig de les vinyes del Castell del Remei podent gaudir d’uns hàbits de vida saludables com és caminar i alhora de la natura."
Inscripció: Oberta aquí.

📌7a MarxaMarxa de l’Esparver Cendrós (nova marxa al circuit)

Ubicació: Bellcaire d'Urgell
Data: 16 de setembre del 2018.
Rutes: 11 km i 19 km
Informació: "Nova marxa al circuit, aquesta amb nom d’ocell, que us portarà fins a Bellcaire d’Urgell, un nou territori que haurem d’explorar. Serà la primera marxa de tardor del circuit, el setembre és d’aquells mesos agraïts, que conviden a marxar. La iniciativa és del Club Excursionista de Bellcaire"
Inscripció: Oberta aquí


Ubicació: LleidaAlpicat, Raïmat i Almacelles 
Data: 7 d'octubre del 2018.
Rutes: 10 kms, 20 kms i 30 kms.
Informació: "La Marxa Solidària Sant Joan de Déu pel Pla de Ponent està organitzada per Sant Joan de Déu Terres de Lleida i el Centre Excursionista Lleida. Cada any recapten diners amb un objectiu solidari. A més, també volen que sigui un acte on les persones ateses a Sant Joan de Déu Terres de Lleida puguin ser part activa, organitzant, col·laborant i participant en aquesta."
Inscripció: Oberta aquí


Ubicació: Montoliu i Sudanell.
Data: 28 d'octubre del 2018.
Rutes: 5 kms, 11 kms, 15 kms i 26 kms.
Informació: "A la tardor, un cop acabada la collita, l’espai d’horta  i els boscos de ribera es transformen, la marxa del Baix Set és una reivindicació dels colors ocres.  Si aixequeu el cap, podreu veure les valls del Segre i el Set, o el Turó de la Seu Vella de Lleida, així com horitzons més llunyans, amb la piràmide del Tossal de Montmaneu al sud i les diferents serralades pirinenques que teló de fons al nord."
Inscripció: Oberta aquí


Jo ja m'he inscrit a la primera marxa de l'any....i vosaltres us animeu a fer-n'hi alguna? Gaudiu del nostre territori, tot anant de "marxa" per Ponent!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada