dijous, 10 de juny del 2021

5x35: Festivals de Música Terres de Lleida

 

Amb l'estiu a tocar les opcions per gaudir de la vida a l'aire lliure s'han incrementat notablement respecte a l'any passat. Potser molts i moltes de vosaltres ja haureu començat a planejar les vostres vacances amb la mirada posada a un destí més o menys llunyà, però d'altres cerqueu activitats més properes a les vostres llars. Si aquest és el vostre cas, una molt bona opció són els festivals de música. Sense arribar a la generosa oferta de propostes precovid, a casa nostra hi ha una mica més d'alegria que el 2020; sobretot si tenim en compte que malgrat les mesures de protecció vigents, l'aforament per les activitats culturals ha pujat al 70%.

I és que l'ambient dels festivals ja es respira al blog i arreu! Així que avui us porto 4 festivals de música diversos que es duran a terme a les Terres de Lleida durant el mes de juliol i, a més, a Instagram us espero amb un sorteig festivaler per a celebrar la vida. Ben mirat, us ho mereixeu! No creieu?

1. FESTIVAL TALARN MUSIC EXPERIENCE
La 5a edició del TME, que marida música, gastronomia i natura, arriba a Talarn del 9 a l'11 de juliol. El cartell eclèctic i d'alçada evidencia "l'aposta per la música en directe i de qualitat" de l'organització i reivindica el territori. La triple cita tindrà lloc a Lo Quiosc, un emplaçament singular a frec del Pantà de Sant Antoni que afavoreix capbussar-se en els perfums del cor del Pallars.

La força escènica del pop-rock alternatiu de Maika Makovski servirà d'aperitiu el 9 de juliol. El pop rock català dels veterans Els Pets, que ja han exhaurit les entrades, prendran el relleu el 10 de juliol. L'intimisme de la sublim Clara Peya posarà la cirereta final l'11 de juliol.
El preu de les entrades per concert és de 22 € i l'abonament pels dies 9 i 10 de juliol de 38 €. En aquest enllaç les podreu adquirir.

2. ELS RENTADORS
Amb tan sols 3 anys de vida Els Rentadors de Juneda s'ha guanyat a pols esdevenir un espai a tenir molt en compte en l'escena ponentina de festivals de petit format, gràcies a una programació acurada, diversa i engendrada amb amor. Els antics rentadors de la vila acullen una iniciativa que reivindica per un costat el patrimoni cultural i arquitectònic junedenc i, per l'altre, la descentralització de l'oferta cultural estiuenca a Catalunya. 

La tercera edició d'Els Rentadors tindrà lloc del 9 al 23 de juliol amb tres artistes que presentaran els seus darrers treballs discogràfics. Els acords del músic i compositor Pau Vallvé obriran el festival el 9 de juliol. El 16 de juliol l'indie psicodèlic dels barcelonins Sidonie farà parada als safareigs garriguencs. El pop i folk acústic de la mallorquina Maria Jaume clourà el festival amb els seus temes propers i sincers. 
El cost de les entrades és entre 12 € i 18 € i es poden adquirir anticipadament aquí

3. PAUPATERRES
Fa 23 anys un grup d'amics van decidir llençar-se a l'aventura de crear el festival Paupaterres amb l'ideal d'obrir la porta a una nova iniciativa cultural a l'Urgell. Al llarg de tot aquest temps, no ha parat d'engrandir-se fins a arribar a ser el festival de música referent a Ponent. Enguany dona l'arreveure al gran format i gira full per tal de cercar altres maneres de dur-se a terme en futures edicions.

El camping municipal de Tàrrega acollirà la 23a edició del Paupaterres amb una programació que desferma energia i qualitat i que encomana dosis de bon rotllo. Així, les grans figures del cartell Doctor Prats, Roba Estesa i Els Amics de les Arts aniran acompanyades d'El Pony Pisador, La Fúmiga, La Terrasseta de Preixens, Bredda i El Pot Petit. A més, també hi haurà paradetes d'artesania i food trucks.
Les entrades, que encara no han sortit a la venda, es podran adquirir al web del festival ben aviat per 10 €.
  
4. FREEDOM FESTIVAL
L’Associació per la Cultura Lliure de Lleida promou la cultura catalana i el territori mitjançant les nombres iniciatives que impulsa amb esforç, dedicació i estima. A causa de la pandèmia s'ha vist forçada a ajornar o cancel·lar-ne moltes, però el seu esperit no defalleix. Enguany presenta amb il·lusió una nova edició del Freedom Festival per a tota mena de públic que tindrà lloc al camp de futból de Torrelameu el 23 de juliol.

El cartell ve encapçalat per la fusió de rap, rock, ska i ritmes electrònics dels valencians Zoo. A més, també comptarà amb les actuacions del grup ponentí de versions Pernil Salat, el cantautor balaguerí Culli i Lo Puto Cat. A banda d'això hi haurà servei de barra i food-trucks. 
El preu de les primeres 100 entrades, que ja s'han esgotat, és de 17 €, 20 € per les 300 següents entrades i 22 € les darreres. Les podeu adquirir en línia aquí

Us espero a Instagram amb un sorteig festivaler força llaminer gràcies a Els Rentadors. Veniu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada