dimarts, 24 d’octubre del 2017

2x16: 7è Aplec Modernista de Ponent


Teniu ganes de cultura? Si sou malalts de la música dels seixanta en general, i més concretament de la feta als Països Catalans, us porto una proposta molt interessant i gratuïta per aquest cap de setmana: el 7è Aplec Modernista de Ponent. Pels que no el coneixeu, es tracta d'una trobada cultural modernista i autòctona a parts iguals, amb diferents propostes organitzades pel Col·lectiu Natros Sols, Cercle Modernista i Aborigen de Ponent. 

Natros Sols pretenen recobrar la cultura 60's i reivindicar la música R&B, pop, soul o ie-ie feta o cantada en llengua catalana. De fet, aquest seria un dels objectius principals de l'Aplec que busca expandir-se amb un nou públic. L'Aplec Modernista de Ponent pretén ser un punt de difusió cultural que, a banda de la música en directe, combina vermuts, dj, presentació de llibres, diàlegs culturals, exposició, una escuterada i una bicicletada. 

PROGRAMA APLEC MODERNISTA DE PONENT 2017


📌 DIJOUS 26 D'OCTUBRE


Hora: 19.30 h
Ubicació: Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida (Baixos església Sant Martí)
⇨ Diàlegs Culturals: "JOAN CAPRI, PER MORIR-SE DE RIURE" amb Teresa Serés.
Conferència a càrrec de Teresa Serés, estudiosa dels monòlegs de Joan Capri, investigadora i membre del GECIEC de la UdL. A través d’alguns dels monòlegs més populars de Capri ens explicaran com l’aposta pel costumisme moral dels seus textos li serveixen per qüestionar una certa ètica tardomoderna i també realitats bàsiques de la societat menestral-burgesa.
Els monòlegs estan pensats en un moment històric determinat i retraten l’univers d’una societat en canvi que transita des d’una fràgil modernitat cap a una nova modernitat que s’obre pas a poc a poc i que està presidida per l’individualisme hedonista i consumista. Coorganitzat amb: Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix.



📌 DIVENDRES 27 D'OCTUBRE


Hora: 22.30 h
Ubicació: Beat, Cafè i Soul.
⇨ Concert: "CORCS"
Corcs Drum&Organ és un Power Duet que versionen temes de R&B, groove, soul instrumental dels 60 i 70. També fan reggae, ska, afrobeat, surf, etc.  I tot això en un format molt proper al públic. So fresc, energètic i molt ballable, en un espectacle que no deixa indiferent a ningú.
Corcs són: Joan Sobrevals (Orgue Hammond) i Víctor Solana (Bateria)



📌 DISSABTE 28 D'OCTUBRE


Hora: 9 h
UbicacióBeat, Cafè i Soul.
⇨ "Pedalada Nerviosa"
En col·laboració amb la Colla Biciclista "El Nervi de la Llibertat."
Un vuit cap al Nord i Sud de la ciutat de Lleida (72,4 Km - 624m ): Lleida - Partida de Marimunt - Torrefarrera - Benavent de Segrià - Corbins (parada a esmorzar a la Cooperativa) - Vilanova de la Barca - Alcoletge - Partida de Granyena - Lleida - Albatàrrec - (Montoliu de Lleida) - Sudanell - Torres de Segre - (Sunyer) - Albatàrrec - Lleida.




Hora: 11 h
⇨ "ESCUTERADA SECADÈLICA."
En col·laboració amb el Club Vespa Lleida.
Sortida amb escúters de la mà del Club Vespa Lleida. Sortida des de la Plaça Ricard Vinyes i volta a la comarca per arribar a quarts d'una al vermut modernista. 




Hora: 12 h
UbicacióBeat, Cafè i Soul.
⇨ Presentació de la publicació autoeditada “MODERNISME ABORIGEN. SOM AIXÍ”



⇨ Vermut Modernista i Aborigen.
⇨ Exposició.
⇨ Sessió de dj Reggae, Ska, Rocksteady i soul amb "Pallaretti"

Pallaretti, dissenyador i il·lustrador, presentarà una mostra dels seus dibuixos. En la seva vessant de dj portarà una selecció de temes d'Ska primerenc, Early Reggae, Soul/Northern, R’n’B i Boogaloo.





Llarga vida a la modernor!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada