dilluns, 19 de juny del 2017

Centre d'Art La Panera: Estiu 2017






Segur que molts de vosaltres ja heu estat el Centre d'Art La Panera de Lleida. Tant si el coneixeu com si no,  us vull convidar a fer una capbussada refrescant d'art per les dues noves exposicions que han programat per aquest estiu: "Una exposició de mirar" d'Enric Farrés Duran i "Paper, pedra, disseny" de Lo Siento Studio que estaran obertes al públic fins al 15 d'octubre del 2017. També podeu aprofitar per anar a l'exposició de Carles Congost "A sense of Wonder" que està a la planta 0 de la Panera des del 18 de maig del 2017.

El passat dissabte 17 de juny vaig tenir el privilegi d'assistir a la doble inauguració d'aquestes exposicions que El Centre d’Art La Panera va organitzar. A més, mentre el públic assistent ens submergíem entre obres d'art i de disseny gràfic, podíem escoltar les notes de música Surf-Trash-Instrumental que el grup 13th Magic Skull ens va oferir. En acabar el circuit artístic proposat d'ambdues exposicions, vam poder degustar una copa de vi i gaudir encara més de l'actuació en directe. Tota una experiència dels sentits visual, de sabors i de sons que no ens va deixar indiferents.


La regidora de Cultura, Montserrat Parra, la directora del Centre d’Art la Panera, Cèlia del Diego, juntament amb l’artista Enric Farrés Duran i el dissenyador de Lo Siento Studio, Gerard Miró, van ser els mestres de cerimònies en l’acte d’inauguració amb una breu introducció del que copsaríem a les dues exposicions.

La mostra d'Enric Farrés porta per títol "Una exposició de mirar" i amb aquesta l'artista ens vol fer reflexionar sobre els espais expositius, sobre l'art que s'hi mostra i sobre la seva genuïnitat. A mesura que anem fent aquest recorregut artístic, ens endinsem en l'univers de l'artista i ens adonem que res és el que sembla, ja que ens convida a mirar les seves obres des d'altres perspectives. Tot plegat ens incita a considerar la manera com mirem l'art, la vida i el que succeeix al nostre voltant dia a dia, i com afecta a la interpretació de la realitat que en fem.





La mostra “Paper, pedra, disseny” de Lo Siento Studio té un altre tarannà, però no deixa de ser interessant i visualment potent. Es tracta d'una retrospectiva sobre el treball de l’estudi barceloní de disseny gràfic que juga amb una visió experimental, i manual en el món del disseny gràfic.

Un dels trets més distintius de la tasca que fa aquest estudi és el seu apropament físic i material a la gràfica publicitària. Per aquesta raó els seus dissenys mostren una coexistència harmònica entre el món gràfic, l'industrial i l'artesanal que cerquen trobar projectes d'identitat.







En finalitzar la visita (o en iniciar-la), l'artista Enric Farrés Duran ha realitzat una acció al Centre de Documentació: tots els llibres han estat girats del revés per tal que recerquem el revés d'allò que ens és conegut. De nou, ens incita a mirar-ho tot d'una altra manera i a posar en dubte a tot allò que dóna valor a l'art i, per què no?, a la vida mateix.
.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada