dimarts, 13 de juny del 2017

11a Festa del dia de la música + A Pèl Fest: 7a Batucada Popular de Lleida




La música és una manifestació cultural i popular, un llenguatge universal i un art abstracte que arriba directament al terreny de les emocions. És per això que des del 1982 es commemora la Festa de la Música el 21 de juny a més de 250 ciutats i 120 països. A Lleida, se celebra, per segon any consecutiu, el dissabte més proper al 21 de juny, que enguany és el dissabte 17 de juny del 2017. 



L'objectiu principal de la Festa de la Música és promoure la música de manera bidireccional, és a dir entre els músics i entre el públic en general i que es creï una mena de comunicació i sintonia entre artistes i oients. Per tal de dur-ho a terme, els músics afeccionats sortiran de manera voluntària a tocar al carrer i s’han organitzat concerts GRATUÏTS, on el públic tindrà l’oportunitat d’escoltar i veure diferents intervencions de variats estils i orígens. La Festa de la Música "permet compartir música, crear bon ambient entre les escoles i atansar la ciutadania a aquest art". Així doncs, prepareu-vos per gaudir d'una jornada ben especial plena de ritmes, sons i melodies pels carrers de la nostra ciutat!

En l'11a edició de la Festa de la Música participaran 10 escoles de música de la ciutat i el Centre d’Art la Panera. Es preveu la participació d’uns 600 alumnes i percussionistes que ens oferiran combos, orquestres, grups de música de cambra, grups de corda, grups de vent i percussió. A més dins els actes programats, s'hi inclou la 1a edició d'A Pèl Fest i 7a Batucada Popular de Lleida que més avall us detallaré. Les escoles que hi col·laboraran seran: Músics: Taller de músics- Música Pons Roselló- Escola d’Acordió de Lleida- Escola de música de l’Orfeó Lleidatà- Ilerband- Escola de música Arts Musicals- L’intèrpret. Escola de música- Dalcroze, centre d’estudis musicals- Conservatori i escola de música municipal de Lleida- La Banda Retocada i el Centre d’Art la Panera.

Els diferents escenaris que simultàniament ompliran de sons els carrers de Lleida durant tot el dia són: Escenari Plaça Paeria (matí i tarda), Escenari Plaça Ricard Vinyes (només matí), Itinerant Carrer Major (matí) i plaça Esteve Cuitó (al vespre i nit.)




PROGRAMA D’ACTUACIONS

UBICACIÓ: Plaça Paeria
10.15 h.- Escola de Música l’Intèrpret :“Les cançons de Rubab”. L’intèrpret Big Band i actors  i cor del Rubab. Cançons del musical produït per l’Intèrpret amb motiu del seu 20è aniversari.

11 h.- Orquestres del Conservatori. Orquestra de Corda NE. Banda de Música del Conservatori

12 h.- Escola d’Acordió de Lleida. Orquestra infantil

12.30 h.- Escola de Música Pons Roselló. Diferents formacions

13 h.- Dalcroze, centre d’estudis musicals. Dúos cambrístics

18 h.- Escola de música de l’Orfeó Lleidatà. Big Band

18.30 h.- Escola de Música Arts Musicals. Dixie. Grup música Celta


⇨ ESPECTACLE Itinerant:

12.30 h.- Ilerband. Des de la pl. Sant Francesc, al pati de les Comèdies


UBICACIÓ: Plaça Ricard Vinyes

11 h.- Escola de Música l’Intèrpret. Diferents combos

11.45 h.- Músics – Taller de Música. Combo DimecreRock 1. Tuesday’s Rock. Jazz Músics Bus’blues

12.45 h.- Escola de Música l’Intèrpret: Diferents Combos

UBICACIÓ:  Centre d’Art la Panera

12.30 h.- 13th Magic SkullL’artista Enric Farrés Duran ha incorporat un grup de música de surf instrumental a la inauguració de la seva exposició “De mirar” a tall de performance i activació del Centre de Documentació del Centre d’Art la Panera.

A les 12 h s’inaugurarà l’exposició.


A PÈL FEST: 7a BATUCADA POPULAR DE LLEIDA

⇨ UBICACIÓ:Plaça Esteve Cuito (Pati de l’Escorxador)
21 h.- A Pèl Fest: 7ª Batucada Popular de Lleida

A Pèl Fest és el nom de la primera edició d'una festa on la percussió pren el protagonisme absolut dins els actes de la Festa de la Música i en la qual trobem la 7ª Batucada Popular de la Festa de la Música. L'objectiu d'aquest festival és gaudir de la música brasilera i la batucada en la seva versió més completa amb grups que combinen la percussió amb la veu, el ball i altres instruments harmònics. Hi haurà dos concerts, una macro-batucada popular i una punxada de Dj. A Pèl Fest està organitzada per A.P.E.L. (Associació de Percussionistes Eclèctics de Lleida) dins la qual trobem La Banda Retocada. Segons l'organització s'oferirà "al públic un festival fresc, dinàmic, amb sabor a samba i que neix de les ganes de portar més enllà la batucada i la percussió i atansar als lleidatans estils musicals brasilers."

El tret de sortida d'aquest sarau serà doncs la 7a Batucada Popular de Lleida: una macro-batucada amb prop de 250 percussionistes vinguts de tota la província de Lleida i de la franja d'Aragó. Els grups participants són:  La Banda Retocada de Lleida, Batukats de l’ala d’Aitona,  Batubatum de l'Escola Municipal de Música de RossellóAgrupació de tambors de TorrefarreraPetebé d'Alguaire, IDN Fot-li fort d'Ivars de Noguera, L'intèrpret de Lleida, Retumbeu de Fraga, Diables l'Espetec d'Agramunt, Músics - Escola de Música de Lleida, Fot-li Fort de La Floresta i els Dimonis del Trons de Lleida.  

Després de la injecció de ritmes trepidants d'aquesta macro-percussió, es presentarà per primer cop un nou i gran projecte musical: el grup d'escenari de La Banda Retocada. Un projecte que segons ells/-es mateixos/-es "iniciem amb ganes, esforç i molta il·lusió." La Banda Retocada ha estat 10 anys aprenent música brasilera i ara anirà més enllà, oferint-nos "un concert únic, proper i emocionant" on una part del membres del grup fusionaran la percussió amb altres instruments com la guitarra, el baix, el teclat i les veus i tocaran temes de la música popular brasilera i també versionaran temes de la nostra terra en versió batucada.

En acabar, la festa continuarà amb la Banda Yorubahia. És un grup format a Barcelona i provinent de Bahia. La Banda Yorubahia té arrels afro-brasilenyes i podrem gaudir de la fusió dels estils ballables  que realitzen: Axé, Samba, Reggae i Afoxé  a més de presentar-nos els temes propis del seu primer disc.

La cirereta final de l’A pèl Fest, la posarà l'actuació de la Ginger Rose Dj, amb una sessió que ens asseguren serà "delicatessen." L'entrada és lliure i hi haurà servei de bar i foodtrucks.

La música forma part de la vida, i de nosaltres mateixos. De ben segur que aquests batecs acústics, augmentaran les nostres pulsacions i que aquests ritmes sincopats, ens faran fluir i brollar emocions.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada