dilluns, 26 de juny del 2017

Projectes educatiu d'entorn a Lleida: "Teatre musical per a joves COMA"




Us vull convidar a la representació de l'obra de teatre musical "Coma" que tindrà lloc aquest divendres 30 de juny a la sala d'actes del Caixaforum de Lleida a les 18 h. Es tracta d'una proposta educativa per a joves innovadora i molt potent que considero que hem de donar suport, ja que proporciona l'oportunitat als i les joves de la nostra ciutat a donar resposta a les seves necessitats educatives. I és que els joves són el futur i el futur es construeix en el present. En voleu saber més? 



El Teatre musical per a joves forma part d'un dels projectes educatius d'entorn de l'Ajuntament de Lleida.  Aquests projectes educatius volen donar resposta a les múltiples necessitats dels membres més joves de la nostra societat de manera integral, contínua, arrelada, cohesionadora, inclusiva, i en xarxa. Per aquesta raó, els i les educadores socials treballen als diferents barris fent formació de carrer. Un cop realitzat aquest treball de carrer, detecten les necessitats educatives i proposen projectes per als joves i infants. 



Per aquest projecte concret de teatre musical per a joves s'ha aplegat a joves dels barris de Cappont, Bordeta, Magraners i del Centre històric i ha estat dinamitzat per l’equip educatiu d’entorn de la regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de l’Ajuntament de Lleida.

Potser us preguntareu: "I com han treballat?" Ha estat un procés totalment creatiu i participatiu d'un espectacle de teatre musical per part del jovent. L'objectiu principal del qual ha estat endinsar-se i treballar continguts que tenen a veure amb l'afectivitat i les actituds personals. Els i les joves han reflexionat sobre els temes que més els preocupen com per exemple les relacions interpersonals, anar de festa o l'institut; han analitzat el contingut d'algunes cançons i han realitzat improvisacions, diàlegs, i debats. Aquest treball inicial ha servit de suport per tal de poder elaborar un guió que se l'han sentit com a propi i autèntic i que incideix directament amb la seva realitat quotidiana. L’obra de teatre musical és la representació final d'aquest projecte municipal educatiu d’entorn tan engrescador.



Moltes gràcies Janet García, una de les educadores socials d'aquest projecte, per tota la informació que m'has proporcionat. Vull aprofitar aquesta entrada per agrair i fer un reconeixement a tots/-es els i les educadors/-es socials per la gran tasca formativa, de mediació i de desenvolupament sociocultural que estan realitzant amb els nois i noies de Lleida. Imagino que els joves actors i actrius que participeu en aquesta posada en escena estareu immersos de ple en els assajos finals un xic nerviosos. Com es diu en el món del teatre i la faràndula per desitjar bona sort: "molta merda!!"

Així doncs, ja sabeu: divendres 30 de juny a les 18 h tothom al Caixaforum de Lleida!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada