dilluns, 20 de febrer del 2017

Carnavalegem?



El Carnaval és sinònim de disbauxa, de festa, de gresca, de llibertat, de sàtira, de diversió, de transgressió i, per alguns, de crítica social. Grans i petits ens disfressem i podem jugar a ser allò que no som. El proper dimecres 22 de febrer arrenquen els actes del Carnaval a Lleida que s'allarguen fins a l'1 de març. Us deixo un resum de les activitats programades per aquest Carnestoltes. Carnavalegem?



DIMECRES,22 DE FEBRER
18.30h. Plaça Paeria QUIN DISBARAT! La UTELL - Unió de Teatreros lleidatans, obre el Carnaval de Lleida 2017 amb la lectura del programa, l’actuació de la Fil-Armònica i pica-pica!

DIJOUS, 23 DE FEBRER
Plaça de Ricard Viñes 20.00 h. TUPINADA POPULAR- Tast de la popular tupina de Cal Pijuan d’Artesa, amb plat, coberts, neteja morros, pa i beure.

20.00h.- PASTÍS DE CARNAVAL Degustació del Pastís elaborat pel Gremi de Forners de les Terres de Lleida.


DIVENDRES, 24 DE FEBRER
18.00h. Local de l’Associació de Veïns de Jaume I (pl. Cervantes, núm.8) XIX CONCURS  INFANTIL DE DISFRESSES.

18.00h. Des de la Plaça Sant Joan RUA DE CARNESTOLTES PEL CENTRE HISTÒRIC.
Recorregut: Plaça Sant Joan, carrers Major, La Palma, i finalització a la plaça de Sant Llorenç amb una xocolatada.

19.00h. Rambla de la Doctora Castells XXXIII MARATÓ DE L’OU T’agrada el running? No et deixis passar la cursa més esbojarrada de l’any! La Marató de l’Ou.

DISSABTE, 25 DE FEBRER
11.30h. Des de la plaça de l’Ereta PASEILLO DE LA GERMANDAT PAU PI.- Acompanyants per la seva quadrilla i la música de la Ilerband.

16.00h. Barri de Jaume I RUA INFANTIL DE CARNAVAL En acabar, per recuperar forces, xocolatada per a tothom.

17.00h. Esplanada dels Camps Elisis CONCENTRACIÓ DE LES CARROSSES I COMPARSES PARTICIPANTS A LA RUA.

17.45h. Av. de les Garrigues / c. de Santa Cecília LECTURA SOLEMNE DEL PREGÓ DE  CARNAVAL, A CÀRREC DE SA MAJESTAT PAU PI.

18.00h. Des del carrer Santa Cecília GRAN RUA DE CARNAVAL. La rua recorrerà els carrers: Santa Cecília, avinguda de les Garrigues, Pont Vell, rambla de Francesc Macià, rambla de Ferran, fins a la plaça de Ramon Berenguer IV. En aquesta plaça girarà i retornarà per la mateixa rambla de Ferran, rambla de Francesc Macià i pont Vell en direcció als Camps Elisis, on es donarà per finalitzada la Rua.

DIUMENGE, 26 DE FEBRER
11.00h. Plaça de Sant Josep (davant de l’església de Sant Llorenç) CONCENTRACIÓ
I EXPOSICIÓ DE TOTS ELS VEHICLES PARTICIPANTS A LA CURSA DE LLITS.

11.30h. Plaça de Sant Joan JUGAJOGLARS!! AMB EL SIDRAL!
El Jugajoglars van recollir tot de llegendes, cançons i jocs dels Pirineus i més enllà, per portar-los de poble en poble… però un maleït malefici els va caure a sobre i no podran seguir amb les seves aventures a no ser que aconsegueixin que nevin colors... els veniu a ajudar?

12.00h. Des de l’església de Sant Llorenç, fins a la plaça de Sant Joan CURSA DE LLITS. És diumenge al matí i et fa mandra aixecar-te? Cap problema, porta el teu llit, alguns amics i participa a la cursa! Els guanyadors seran premiats amb un viatge per a 4 persones, gentilesa de Viatges Iltrida.

13.00h. Plaça de Sant Joan BALL DE VERMUT AMB ALEA QUARTET

DIMECRES, 1 DE MARÇ
19.00h. Plaça Sant Joan VETLLA DE LES DESPULLES DEL PAU PI Concentració del seguici funerari per acompanyar les despulles d’en Pau Pi.

19.30h. ENTERRO DE LA SARDINA Des de la plaça Sant Joan sortida del seguici fúnebre d’en Pau Pi, acompanyat amb les músiques de la Ilerband, les plorones, els amics i sobretot les amigues, la família i la parentela pròpia i llunyana, i també tots aquells qui us hi vulgueu apuntar.
La comitiva recorrerà les places Sant Joan i Paeria, i els carrers Major, Almodí Vell, la Palma, Bisbe, Plaça Cervantes, Ronda Sant Martí i Carrer Sant Martí, fins davant de Magisteri Derribus Interruptus.

Aquí teniu l'enllaç del programa complet per aquest Carnaval:
http://cultura.paeria.cat/arxius/festes/carnaval-2017/programa-carnaval-2017

A part del programa oficial, El Casal  Popular de Joves de Lleida ha programat un Carnestoltes popular i alternatiu:

DISSABTE 25 DE FEBRER
15h. Preparació de la disfressa al Casal Popular de Joves.
16h. Cercavila fins als Camps Elisis.
18h. Inici de la Rua.
21.30h. Sopar popular a l'Ateneu la Baula.

Més info: 
https://www.facebook.com/laSirollada/?ref=br_rs

Gaudiu del Carnaval!!!!
"La vida és un carnaval".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada