divendres, 24 de febrer del 2017

Improsia



Molts/-es de vosaltres, i en especial els i les que heu fet teatre, sabeu que la improvisació teatral s'utilitza per a formar i preparar als actors i les actrius. Les tècniques d'improvisació són, a més, un element clau de la creativitat a escena i ha esdevingut un gènere teatral. "Improsia" és una companyia de teatre de Lleida que es dedica exclusivament a la tècnica de la improvisació i cada dijous ofereixen un espectacle fresc, interactiu i divertit on apliquen aquestes tècniques. 

La Saleta

Improsia realitza les seves actuacions a "La Saleta": un  espai petit i molt acollidor, de cultura de proximitat que fa pocs anys que està en funcionament a Lleida. Està situat al carrer Ballester, 13 al costat de l'Antares. El projecte de "La Saleta" és potent i engrescador alhora. Sorgeix de la necessitat de trobar i oferir espais on les companyies teatrals Lleidatanes, puguin trobar un lloc on presentar els seus treballs. De fet, aquest és un dels pilars de "La Saleta." Entre les companyies Lleidatanes que hi actuen voldria destacar a "Cametes Teatre", que fa pocs dies vàrem tenir el plaer de gaudir amb l'obra Comiat de Roser Guasch. Una dramatúrgia i una posada en escena brutal, emotiva i captivant

El públic de "La Saleta" fa de mecenes de la sala, ja que els diners que es recapten en les representacions, van destinats al manteniment de les instal·lacions. 

"Improsia" s'encarrega de gestionar la sala per tal de tenir un lloc en l'escena de la ciutat, perquè resulta molt difícil trobar espais on actuar. 

Els shows d'Improsia

El nom "Improsia" ve de la suma d'improvisació i poesia. Cada dijous a les 22.30 "Improsia" realitza un show d'improvisacions, però mai és igual: no hi ha ni assajos previs, ni guió, ni elements tècnics o escenogràfics, només la imaginació i la destresa dels improvisadors que produeixen una creació única i espontània a partir dels suggeriments  i la participació en viu dels espectadors.

Abans d'entrar a la sala, el públic escriu una frase o unes paraules que seran el punt de partida de la improvisació. 
A partir d'aquí, es seleccionen aleatòriament les situacions que formaran part de la improvisació mitjançant jocs d'improvisació: narrador/ start-end/ apuntadors/ flashback/ nova opció/ 2 en 1/ doblatge estranger/ paperets, etc. Els actors i les actrius estableixen una relació més directa entre l'espectador i l'actor, ja que la comunicació i la col·laboració entre les dues parts és constant en els seus shows.


Es tracta d'un show improvisat al 100%, molt divertit, viu i amè. Si voleu passar una bona estona, us agrada el teatre i gaudir del talent dels actors i actrius, us ho recomano totalment!!!


L'entrada val 4 € i per 1€ més, teniu  una consumició....que més es pot demanar?
Si us interessa anar-hi, feu reserva d'entrades a la seva pàgina de facebook:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada