dimecres, 27 d’octubre del 2021

Proposta Gastronòmica Octubre'21. Cal Xirricló

 
A les acaballes de l'estiu vaig tenir uns dies lliures i vaig aprofitar per desconnectar i fer una escapada fora de Catalunya. Vaig entrar en comptes amb mi mateixa: els meus dies de repòs mereixen també un mim a les papil·les gustatives. Així que vaig pensar: «Aquesta és la teva! Ves-hi!» Dit i fet. Una trucada al Cal Xirricló per reserva a taula per dinar, va excitar granment el meu apetit. I per què? Us preguntareu.  Doncs segurament perquè les meves glàndules salivals intuïen que el menú degustació que tenia en ment d'assaborir, seria dels que fan època. I no anaven errades! Avui al blog us en faig cinc cèntims en una nova proposta gastronòmica. Us aviso: és de les bones!

Una petita bodega a l'actual centre històric de Balaguer va ser el tret de sortida d'un projecte culinari  familiar el 1954. Des del 2000 que Cal Xirricló està situat a la seva actual ubicació del carrer Doctor Fleming, 53. El seu horari d'obertura és de dimarts a dijous de 13 a 16.30 h, divendres de 13 a 14.30 h i de 20 a 22 h i dissabtes de 8.30 a 16.30 h i de 20 a 22 h.

L'espai és generós i ampli amb 2 zones diferenciades: la zona del bar i el menjador. Les pedres i la fusta transmeten el caliu de l'ahir i, alhora, mariden amb la decoració de tocs contemporanis de l'avui. La il·luminació irradia intimitat, benestar i tranquil·litat. Tot plegat serveix d'aperitiu de l'àpat i, en certa manera, també ens anuncia com serà la seva cuina. 

Sota la direcció de Jordi Pané a Cal Xirricló cuinen de veritat, amb molta passió i amor. I això es nota!  Una gastronomia tradicional catalana amb pinzellades d’autor és un dels trets identitaris de la casa el qual lliura al comensal un equilibri impecable entre tradició, innovació, creativitat i qualitat amb productes de la terra.

Amb Francesc Molins al capdavant, el servei de l'equip de sala és acurat, exquisit i entusiasta. El personal aconsegueix estar a l'altura de la cuina gràcies a unes magnífiques i planeres explicacions dels plats i dels vins, i al tracte personalitzat, molt atent i amable. En essència això afavoreix que l'experiència sigui rodona! 

La carta de Cal Xirricló ofereix clàssics de la casa, propostes de cuina de temporada i suggeriments setmanals amb un rang de preus que van dels 12 al 25 € aproximadament. De dilluns a divendres al migdia podeu gaudir del Menú Xirricló per 19,5 €. Una molt bona opció si voleu tastar plats clàssics i cuina de temporada a un preu més econòmic. Per grups de més de 8 persones, a més, podeu triar entre dos menús a partir de 45 €. 

Si voleu submergir-vos de ple en la seva cuina, el menú degustació (65 €) amb opció de maridatge (25 €) és ideal per vosaltres. Un genuí festival gastronòmic molt complet que, com ja us he dit abans, va ser l’opció que vam triar. I la vam encertar de ple! Això sí! Si aquesta proposta us fa dentetes i voleu arribar al clímax sense sadollar abans d’hora el vostre apetit, us recomano que no abuseu del pa ni de l’arròs!

Voleu descobrir el que vam tastar?

Menú degustació amb maridatge a Cal Xirricló
Snacks de benvinguda 



Cilindre de poma àcida, salmó i alvocat a la llima 
Gaspatxo de mango, tàrtar de bou de mar i gelat de tomàquet 
Coca cruixent d'anxova amb albergínia, stracciatella, alfàbrega i sardina marinada
Seqüència de xocolata i foie
Arròs de cefalòpodes, cansalada i safrà de Les Garrigues
Peix salvatge amb carbonara de fonoll
Terrina d'ànec, taronja sanguina, hoisin i celerí
Maduixes, remolatxa i vinagre balsàmic
Coco, palometes caramel·litzades i regalèssia
I tot això acompanyat de: 

- Un whisket (vermut de la casa)
- Vi blanc Kuku (sense DO)
- Vi rosat Nadal Pinot Noir de la Vinya La Catassusa DO Penedès
- Vi negre Can Sumoi Sumoli Garnatxa DO Penedès
- Vi blanc Habla del Mar (sense DO)
- Vi negre Vi de Fang DO Conca del Barberà
- Tintilla de Rota de la Finca Moncloa
- PX 1994 de Toro Albalà

El menú degustació amb maridatge de Cal Xirricló és un itinerari gastronòmic amb 10 etapes estimulants. Un reguitzell de carícies culinàries in crescendo que es paladegen a foc lent, en què es gaudeix d’una explosió dels sentits. Un orgasme gastronòmic!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada