dimarts, 19 d’octubre del 2021

Metratges per assaborir

 
La indústria audiovisual realitzada als territoris de cultura i parla catalana bull. Amb tot, el nombre de produccions en llengua catalana dista de les realitzades en altres llengües. Tanmateix hi ha iniciatives que reivindiquen i promouen el cinema creat a casa nostra. Com la 12a edició del Som Cinema-Visual Art que arriba a Lleida del 20 al 24 d'octubre, amb l'ànim que els espectadors descobrim, engolim i assaborim metratges creats als Països Catalans. 

Sota la direcció artística de Judith Vives i organitzat per La Paeria amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i l'IEI, el Som Cinema pretén impulsar i difondre "el sector audiovisual català." Així, i per uns dies, el cinema independent d’autor i alternatiu farà parada i fonda al capital del Segrià. L'ScreenBox Lleida acollirà les projeccions de les seccions oficials i de les sessions especials. A més, el flamant Espai Lumière que marida gastronomia i cinema, veurà la llum en el marc del Som Cinema amb diversos actes. L'Auditori del Campus de Cappont de la UdL, Ilerna i el Beat, Cafè i Soul són els altres escenaris de l'edició d'enguany. Voleu conèixer algunes pinzellades del què trobarem? 

PROGRAMACIÓ SOM CINEMA 2021
El festival projectarà llargs i curts de ficció i documentals d'alt nivell que posen sobre la taula temàtiques que generen controvèrsia com "la immigració, la maternitat subrogada o els abusos entre d'altres." A banda de les projeccions que formen part del gruix de la programació, aquesta també inclou altres activitats com presentacions, cinefòrums, sopars-cinefòrums, concurs de curtmetratges, masterclass, etc.

L'homenatge al director, guionista i realitzador Antonio Boneu amb la projecció de The man who knew too much al Beat, és una de les activitats destacades que es duran a terme al Beat el 20 d'octubre a les 19 h.

La Secció Oficial de Llargmetratges Documentals projectarà 6 títols, un dels quals serà el protagonista de la inauguració oficial que se celebrarà a l'Auditori del Campus de Cappont el 21 d'octubre a les 19 h. La directora Alba Sotorra presentarà el seu documental El retorn, la vida després de l’ISIS.

La Secció Oficial de Llargmetratges de Ficció mostrarà nou pel·lícules, entre les quals destaquen Lucas o El ventre del mar.

Mediterráneo que dibuixa el drama dels refugiats, serà una de les 3 sessions especials fora de concurs juntament amb Ama i El buen patrón.

Pel que fa als curts, es podrà gaudir de les sessions oficials de ficció i documentals així com de les realitzades per l'alumnat d'Ilerna, l'ECCIT, l'Aula de Teatre de Lleida i d'alguns centres de Secundària de Ponent. Aquests darrers participaran en la 3a edició del concurs Som Secundària.

Podeu descarregar-vos el programa complet en pdf en aquest enllaç.

ENTRADES SOM CINEMA 2021

Les entrades per les sessions oficials que es duran a terme a l'ScreenBox Lleida es poden adquirir anticipadament en línia. Els preus oscil·len entre els 3 € i els 8 € i hi ha l'opció de comprar un abonament de 5 sessions per 20 €. Pel que fa a la inauguració l'entrada és gratuïta, però cal fer reserva prèvia en aquest enllaç.  

Any rere any el Som Cinema ens obsequia amb metratges per degustar noves fornades del cinema més proper, recent, jove i agosarat. Sens dubte tenim una molt bona oportunitat per donar-hi tot el nostre  suport. I per què no? Una mica d'amor també!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada