dimarts, 12 d’octubre del 2021

Un viatge pel Fado

 

La representant del Fado Portuguès per excel·lència Amália Rodrigues afirmava que "el fado se sent, no s'explica", perquè prové directament dels pous de l'ànima. Si voleu tornar a sentir l'essència fadista a casa nostra, a partir de dijous teniu l'oportunitat de gaudir-ne en un viatge per la cultura portuguesa de la mà de l'Interfado. Us ho perdreu?

El Festival Internacional de Fado de Catalunya 'Interfado', organitzat per l'Orfeó Lleidatà, La Paeria de Lleida i sota la direcció artística de Carolina Blàvia, celebra els seus primers deu anys de vida del 14 al 23 d'octubre a Lleida i a La Seu d'Urgell. L'Interfado, que continua apostant per "apropar el Fado des de diferents vessants artístics" a tothom, enguany ha programat 3 concerts a la capital del Segrià i un a la capital de l'Alt Urgell a més d'una activitat gastronòmica. Les voleu descobrir?
PROGRAMA INTERFADO 2021
El fado a mig camí entre "la tradició i el folk americà" del portuguès Raul Marques donarà el tret de sortida de la desena edició al Cafè de Teatre de l'Escorxador el 15 d'octubre. Sí, sí! Heu sentit bé: tornen els concerts al Cafè! El músic, acompanyat de Raúl Sánchez i Francisco López, preestrenarà el seu nou treball New Lisbon Arizona. Trobareu més info aquí.

L'endemà l'Espai Orfeó acollirà la veu d’Ana Roque, la guitarra de João David Almeida i el violoncel de Susana Castro amb el seu projecte Fado Inverso. Si en voleu saber més, feu clic aquí.

El jove projecte musical dels Fado em trio portarà al públic assistent a un recorregut que va més enllà de les fronteres d'aquest gènere musical en una doble cita el 22 i el 23 d'octubre a la Sala San Domènec de La Seu d'Urgell i al Cafè de Lleida. Descobriu un xic més d'aquesta formació aquí.

Pel que fa a les activitats paral·leles l'exposició '10 anys d'Interfado', que era una de les que s'havia programat, finalment no es realitzarà tot i que s'espera poder-la exposar l'any vinent.  A causa de les restriccions per la Covid-19, enguany tampoc es podran maridar els concerts amb l'habitual oferta gastronòmica. Tot i això, si sou cuinetes i voleu sorprendre als vostres amb un àpat portuguès, el 14 d'octubre a les 18.30 h hi haurà el taller gratuït de cuina Simfonia de sabors portuguesos a la Sala Sunka. Per llepar-vos els dits!

ENTRADES INTERFADO 2021
Podeu adquirir les vostres entrades entre 12 i 15 € per l'Interfado en aquest enllaç. Degut a l'aixecament de les restriccions en les activitats culturals anunciat aquesta setmana, aquest tornarà a ser del 100%.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada