dissabte, 3 d’abril del 2021

5x26: Circuit Nòmada a les Terres de Lleida

 

Planejar i viure els viatges és una experiència vital. Tot un art que es gaudeix des que es prepara la ruta, fins que s'esbossa a la ment l'equipatge que es portarà. Davant la cancel·lació de la programació artística de FiraTàrrega el setembre del 2020, el seu equip s'ha fet seu allò de què 'Si Mahoma no va a la muntanya, la muntanya anirà a Mahoma'; reinventant-se en una edició alternativa i descentralitzada que la trasllada també a moltes poblacions de les Terres de Lleida. Avui al blog coneixerem els espectacles de FiraTàrrega que no vam poder viure l'any passat i que enguany s'apropen a les nostres places, als nostres carrers o als nostres equipaments gràcies a la iniciativa Circuit Nòmada. Els acollim a casa nostra?

El passat 12 de març es va inaugurar l'itinerari Circuit Nòmada amb l'anhel d'estendre les arts en viu presencials a la ciutadania d'arreu. Així, visitaran "36 poblacions del territori peninsular" amb les maletes plenes "d'una selecció d'espectacles d'arts escèniques i de carrer de totes les disciplines." FiraTàrrega caminarà per grans i petites localitats, i espais naturals de l'estat amb l'anhel de portar les arts de carrer a totes aquelles persones que, des dels inicis de la Fira han vingut a Tàrrega, per retornar-los d'alguna manera la visita. A banda, el Circuit Nòmada pretén dinamitzar el mercat professional escènic nacional i internacional i vincular el territori amb el públic.
Recorregut Circuit Nòmada. Imatge @FiraTàrrega
El recorregut d’exhibició, que s'allargarà fins a l'octubre, oferirà una trentena de creacions escèniques com les peces lleidatanes Camí a l’escola de Campi Qui Pugi, Èter Brota d'Íntims Produccions o la instal·lació Espai reservat de Rawscenography

PROGRAMACIÓ CIRCUIT NÒMADA A LES TERRES DE LLEIDA
La programació del Circuit Nòmada a les Terres de Lleida (i a altres zones) crea sinergies i s'integra amb altres programacions culturals pròpies de cada població. Així, s'han teixit aliances artístiques amb el Projecte Viladona de Vilanova de Bellpuig, l'Embarrat de Tàrrega, el cicle d'activitats dels Espais Naturals de Ponent, el CircPicat d'Alpicat o el Dansàneu entre d'altres. 
📌 11 d'abril a les 20 h- Espectacle poètic sense text: 360 grams d'Ada Vilaró al Teatre Ateneu de Tàrrega
📌 29 d'abril a les 18 h- Espectacle de dansa: Àer de Laia Santanach. Davant del Xalet Montiu, Balaguer

📌 2 de maig a les 11.30 h- Espectacle de dansa Cossoc de Magí Serra i Anamaria Klajnšček a Vilanova de Bellpuig// 16 de juliol a les 20 h al Bosc de Ribera del Monestir de les Franqueses de Balaguer (Espais Naturals de Ponent)

📌 14 de maig a les 22 h- Espectacle sense text Psike de Markeliñe a la plaça de l'Hort del Barceloní de Tàrrega.
📌 15 de maig a les 20 h- Espectacle sense text Éter Brota d'Íntims Produccions al Teatre de Foment de Juneda.
📌 22 de maig a les 21 h- Espectacle de dansa Echoes de la Cia. Moveo a la plaça de Barcelona de Lleida.
📌 28 i 29 de maig. Instal·lació Espai reservat de Rawscenography dins de la programació de l'Embarrat de Tàrrega. 
📌 4 de juny a les 21 h- Espectacle de circ La punta de mi nariz  de Kolektivo Konika al Museu de l'Aigua de Lleida.
📌 11 de juny a les 21 h Espectacle de dansa de carrer Social Animal de Titoyaya Dansa al Museu de l'Aigua de Lleida. 
📌 2 de juliol a les 23 h- Espectacle de circ Esencial de Vaivén Circo al Festival Circpicat d'Alpicat// 18 de juliol a les 23 h a l'Esbaiola’t  a Esterri d'Àneu.
📌 17 de juliol a les 22 h- Espectacle de teatre sense text a la Fresca la Cia. Anna Confetti al Festival Públic! de Tàrrega. 
📌 21 de juliol a les 21 h- Espectacle de circ Absurd de Circ Vermut al Parc del Convent d'Agramunt// 29 de juliol a les 22 h al Cicle Nits a la Fresca Tremp.
📌 29 de juliol (hora per determinar)- Espectacle de dansa De una en una de Métrica bárbara al Festival Dansàneu d'Esterri d'Àneu.
📌13 d'agost a les 21 h- Espectacle sense text L'herència de La Industrial Teatrera al Festiuada de Cervera.
Imatges dels espectacles: @FiraTàrrega

Trobareu més info d'aquests espectacles i dels que es realitzaran a la resta del territori en aquest enllaçLes entrades les podeu adquirir directament a les pàgines web de les iniciatives que apareixen al llistat de la programació del Circuit Nòmada. 

Les arts de carrer firatargarines ho tenen tot a punt per rodar el territori. Rodem amb elles?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada