dijous, 23 de maig del 2019

3x55: Festival Rodautors

Amb l'estiu a tocar, l'oferta musical es desferma. De festivals de música n'hi ha molts, però pocs reivindiquen la música d'autor, els nous talents i el territori. El Festival Itinerant Rodautors sorgeix d'aquesta inquietud, brilla amb llum pròpia i ens ofereix les característiques idònies per omplir aquest buit.

El Festival Rodautors és una iniciativa autogestionada i gratuïta amb vocació de ser un altaveu dels cantautors i cantautores amb veu distintiva, amb les seves històries per explicar. Un dels trets singulars del Rodautors és la seva aposta ferma per un cartell de qualitat i de km 0.

El Rodautors, organitzat per Joan Blau, Esteban Faro juntament amb altres cantautors i cantautores, vol visibilitzar i potenciar nous talents emergents. A més, pretén generar "una escena de música d'autor sòlida i amb reconeixement." Es tracta d'un festival que es mou pel territori en cada edició. Aquesta itinerància permet "descobrir i valorar nous racons de la geografia catalana" on cantautors, municipis i espectadors s'integren i es vinculen entre si.
L'essència del festival rau en el format dels seus concerts que fuig de grans afluències per beure de concerts íntims i de proximitat en petites poblacions amb encant. La 3a edició del Rodautors, que tindrà lloc a Torrebesses el 8 i 9 de juny, presenta diferents veus properes a l'entorn que ofrenaran diferents pinzellades i matisos al festival. Enguany els artistes Sandra Bautista, Xarim Aresté, Pedro Pastor, Alidé Sans i El Fill del Mestre compartiran escenari torrebessí amb 12 cantautors/-es més. Hi haurà zona d'acampada amb una donació simbòlica de 5 €, parades d'artesania i gastronomia de la zona. L'energia i el caliu del públic posaran la resta!


Si voleu fer un tastet del Rodautors,  l'Antares acull el 1r i 3r dimarts de cada mes les sessions “Micro Obert Rodautors” amb actuacions de cantautors i cantautores les quals conclouen amb una Jam session.


El Festival Rodautors afavoreix l'enriquiment cultural, dinamitza el territori i fomenta la sensibilitat pels artesans de la música.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada