dimecres, 8 de maig del 2019

3x51: Cuqui Office


Sovint patim d'una pandèmia batejada com a fam de quietud. Ser lliures per gaudir de petites o grans estones en silenci, no sempre ens resulta senzill. Per fortuna, a Lleida comptem amb persones amb afany d'oferir-nos espais únics que es recolzen en la cultura
de la tranquil·litat. Aquest és el cas de Cuqui Office i del jove esperit que hi ha al seu davant, la Judith Rodríguez.

Cuqui Office és “un espai amb humanitat i ànima” que va obrir les seves portes a finals de febrer i que està situat al carrer Ramon i Cajal, 24 de la capital de Ponent. Un punt cultural estratègic de la ciutat que batega amb força.
El cuquet per iniciar aquesta aventura va sorgir-li després d'una estada l'estranger. “Em vaig adonar que als bars i cafeteries hi ha molta gent fent feina, que als parcs o l'aire lliure hi ha gent amb carmanyola i vaig pensar que a Lleida feia falta un espai per les persones que no volen o no poden estar a casa, on poder quedar-se d'una manera més recollida.” I així va néixer la idea!

El concepte del projecte es basa en el coworking obert a tothom: qualsevol persona o treballador/-a nòmada, pot anar-hi i fer el que necessiti. La Judith m'explica que es tracta d'una zona per trobar el nostre temps amb calma. A Cuqui Office es pot anar a treballar, a fer una reunió, una entrevista, a estudiar, a llegir, a dinar de carmanyola, a desconnectar, a prendre un cafè o un té sense xivarri. Està habilitada amb wifi, una petita nevera i microones. Altrament, és un punt d'intercanvi de llibres o bookcrossing i més endavant vol arribar a ser un punt d'intercanvi de jocs i joguines.
La tria del nom té a veure amb el sentit d'aquesta iniciativa: “quelcom bonic, amb caliu i tracte personal”. A més, la decoració i el mobiliari intenten respondre també a la seva filosofia. Els diversos subespais que conformen Cuqui Office (una sala gran de treball individual, una sala de reunions i un espai de lectura entre d'altres), transmeten la calidesa i el confort que podríem trobar a casa nostra, a la cuina de casa. En tots els seus racons s'ensuma el principi del seu eslògan: “Et sentiràs com a casa, amb el silenci de la biblio.”
Però això no és tot! Cuqui Office realitza activitats culturals pròpies moltes de les quals agafaran més embranzida després de l'estiu: debats, xerrades, tallers, activitats en anglès, vermuts d'autor, certàmens literaris, lectures dramatitzades, club de lectura, etc. Les famílies també podran gaudir d'activitats especialment pensades per elles com el projecte de joc creatiu lliure i orgànic “Som nens” que ben aviat veurà la llum.

D'altra banda, obre les portes del seu espai a altres individus o col·lectius que no disposin d'un lloc on realitzar les seves iniciatives; i ofereix les seves parets a tot aquell petit artista de Lleida que vulgui exposar la seva obra. De fet, a mitjans de juny hi haurà una petita sorpresa relacionada amb l'art que no us puc desvetllar!
imatges @cuquioffice
I com funciona tot plegat? Cuqui Office obre de dilluns a divendres de 10 a 21 h, els dissabtes de 9 a 22 h i els diumenges si es concerta hora prèviament. El preu per fer ús del seu espai és d'1 € per persona/hora i inclou un cafè o té, fruita, wifi i material d'oficina. En arribar es dóna el nom i s'apunta l'hora d'arribada. En acabar es fa el recompte d'hores i es procedeix al pagament. Més fàcil, impossible!

Cuqui Office us espera amb els braços ben oberts per ser descobert, gaudit i assaborit a foc lent!

1 comentari: