dimarts, 22 de gener del 2019

3x29: Nits de Taverna 2019

La ciència ha anat revelant els "secrets" per viure més anys i amb millor qualitat. Factors com la genètica, l'alimentació, l'exercici físic o la cura de la ment i de les relacions socials, en són els principals motors. Però, sabíeu que podem incrementar la nostra
esperança de vida en fins a 9 anys anant a concerts? 

Segons un curiós estudi, la música en general i els concerts en particular, amplifiquen la sensació de benestar i d'autoestima, activen la ment, i creen un vincle emocional amb la resta de persones. Sembla que, si aquesta percepció es perllonga en el temps, eixampla el nombre d'anys que vivim. És a dir, gaudir de nombroses sessions musicals pot arribar a ser un prodigiós elixir de longevitat!

Desconec la veracitat d'aquest estudi, però no perdem res en comprovar-ho per nosaltres mateixos. Una bona manera de constatar-ho és mitjançant el mètode assaig-error. Us proposo, doncs, un experiment! A partir d'aquesta setmana, disposem de 7 excel·lent ocasions per evidenciar o refutar els efectes positius que la música en directe forja amb el 4t Cicle Nits de Taverna d'Almacelles. 

La primera veu íntima que contribuirà que això sigui una realitat, és la del cantautor de Solsona Roger Mas, amb una dilatada trajectòria discogràfica. Ell serà l'encarregat d'inaugurar l'edició d'enguany el divendres 25 de gener a les 22.30 h.
La resta de veus íntimes que perfilaran la programació de les Nits de Taverna seran el polifacètic artista Joan Masdéu, la intèrpret "tastaolletes" Namina, el cantautor alpicatí El Fill del Mestre, l'acordionista diatònic Carles Belda, la Marta Murgades amb el grup Fil de Blues, i com a gran colofó final la cantautora de música tradicional Mediterrània Maria del Mar Bonet.

Les actuacions gratuïtes faran les delícies del públic més exigent i amant d'aquest tipus de música. Sens dubte, les velles aromes de les tavernes es fondran amb els sons d'artistes veterans i novells amb un divers ventall de música d'autor en català. 

Aquí teniu la programació completa:
ATENCIÓ! El concert programat pel 12 d'abril s'ajorna al 10 de maig per motius de salut.
No sé si, en finalitzar l'experiment que us proposava a l'inici d'aquesta entrada, aconseguirem augmentar la nostra esperança de vida, però certament haurem estimulat i nodrit el nostre esperit, i tot gràcies a les Nits de Taverna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada