dijous, 3 de gener del 2019

3x25: Proposta Gastronòmica Gener 2019. Bokadium

Sí, ja sé que, en bell mig de festes nadalenques, la majoria pensareu que la primera entrada del 2019 sigui una proposta gastronòmica pot ser excessiu, innecessari, temerari i, fins i tot, embafador. Però, ens trobem en les dates en què ens trobem, la meva
curiositat culinària em pot, oi que m'enteneu?  És per això que la setmana passada vaig ser incapaç de reprimir un dels estímuls més bàsics que hi pugui haver: la temptació d'experimentar novetats a Lleida. Sortim a fer un Bokadium?
Fa gairebé un mes va obrir Bokadium, un nou lloc a Lleida del qual molta gent en parla. Es troba al carrer Torres de Sanui, 24 i obren a partir de les 12 h. Es tracta d'un establiment que ens ofereix diversitat d'entrepans originals, gurmets i "artesanalment moderns." Hi trobareu una cuina cuidada i natural, amb producte fresc i de qualitat. La filosofia Bokadium es fonamenta en la fusió tradicional amb nous sabors i textures: tota una declaració d'intencions! 
L'espai no és ni massa gran ni massa petit, però està ben aprofitat i transmet calidesa gràcies a la il·luminació, la tria de colors i la decoració gens recarregada.
L'equip del Bokadium és jove, transmet il·lusió, ganes d'innovar i de fer-se un lloc en l'escena gastronòmica de la ciutat. Es percep que és un projecte en el qual creuen fermament. El servei és correcte i amable, tot i que un xic novell pel que fa a l'agilitat, del tot comprensible tenint en compte la tendra edat de la iniciativa. De fet, en arribar crida l'atenció aquest missatge que et trobes a la taula:
És un local força concorregut, potser perquè és una novetat a Lleida o per l'efecte boca-orella. Qui sap? Per tant, us recomano trucar per reservar abans d'anar-hi o correreu el risc que la resta de comensals us facin dentetes. 

Si aneu a dinar, Bokadium ofereix la "Fórmula de migdia" per 10,90 € de dilluns a divendres. Una espècie de menú del dia en el qual podreu triar entre tres opcions d'entrepans (vegetal, de peix o de carn)+ patates o amanida+ beguda. Si trieu l'opció de carta, tant per dinar com per sopar, trobareu entrepans de 7 a 12 € aproximadament. 

Una de les primeres coses que sobta en submergir-te a la carta és que pots escollir el tipus de pa que vulguis per a cada entrepà: pa rústic, de cereals, d'espinacs o de tinta de calamar. Tot i això, et fan una recomanació de pa per cada entrepà. Pel que fa als entrepans en trobareu de carn, de peix, vegetarians i opcions per als més menuts. A més ens ofereixen tapes/snacks i amanides com a entrants i postres que fan molt bona pinta. Es fa difícil no optar per un entrant, però heu de saber que els entrepans són molt, molt generosos. Així que si no sou de bona dent, us aconsello que feu una elecció assenyada i d'acord amb la vostra capacitat estomacal.
Pel que fa a les begudes, Bokadium disposa d'una varietat mitjana de cerveses industrials i l'artesana Boira, refrescos, aigua i una curiosa selecció de vins.
photo by @bokadium
Nosaltres vam decidir tastar només un entrepà per persona, perquè era l'hora de sopar i no volíem excedir-nos massa després de tanta fartanera nadalenca. En el meu cas, vaig dubtar entre unes quantes opcions però, finalment, em vaig inclinar pel Pulled Lamb: una combinació deliciosa i explosiva de carn de xai esmollada, formatge de cabra, poma i ceba rostida. Una obra d'art feta entrepà. L'únic element una mica dissonant va ser el pa rústic, que, des del meu punt de vista, no arriba a l'elevat nivell del seu interior. 
La meva acompanyant, que és vegetariana, va triar el Vegan Wok amb pa d'espinacs: albergínia saltejada amb salsa de soja, espàrrecs bladers, tomàquet, coriandre, xarop balsàmic de Mòdena i canonges.
Aquest cop no vam trobar cap raconet per les postres: estàvem completament saciades!

Sens dubte, repetiré! Bokadium és una proposta fresca i valenta que ens ofereix entrepans gastronòmics per a tots els paladars. Enhorabona i molta sort a l'equip!

2 comentaris: