divendres, 10 de març del 2017

Remolins a peu de carrer


Avui us vull parlar d'un col·lectiu d'artistes de Lleida anomenat Remolins a peu de carrer. No es tracta de cap associació, sinó simplement de la unió d'un grup d'artistes amb un mateix objectiu: poder exposar i difondre les seves creacions artístiques en espais de la ciutat, davant la impossibilitat d'entrar als grans circuits o les grans sales d'exposició de Lleida. Fa poc que vaig descobrir aquest col·lectiu, i la seva filosofia em va captivar des d'un principi, doncs penso que l'art ha de tenir quelcom de subversiu i alternatiu.

Una de les artistes del grup, la Montse Moreno, ens explica que es tracta d'un grup eclèctic i heterogeni d'artistes novells i no novells. La majoria d'aquest grup d'artistes produeixen art abstracte/contemporani i remarquen que volen que cada artista tingui la seva identitat i estils propis. Sobretot tenen moltes ganes d'experimentar i de mostrar les seves creacions al públic. És un conjunt de persones obert i lliure, és a dir, estan oberts a què qualsevol altre artista s'hi afegeixi.

Un dels pilars de Remolins a peu de carrer és apropar l'art a la gent: que en gaudeixin i que esdevinguin consumidors culturals actius. Per aquesta raó, aposten per la mobilització cultural a través del petit comerç. S'autoproclamen "artistes insubmisos, disconformes i lliures" i creuen que el sector artístic, en especial a Lleida, té molta activitat, però poca sortida. Tot i això, reconeixen la gran labor de difusió i de creació que fan moltes associacions i equipaments culturals pels petits i grans artistes.
Remolins a peu de carrer vol millorar la seva pròpia capacitat creativa i pensen que la creativitat és un múscul que s'ha d'entrenar i alimentar. Per aquest grup, l'art suposa emoció, reflexió, provocació i participació.

Han anat fent exposicions des del 2014. Alguns dels espais alternatius on han exposat o han fet alguna acció artística són l'Estanc número 8 del carrer Magdalena, la immobiliària Habit-art, el Forn del Carme, el Mercat de Fleming, el Just Bar, MEI Interiors, La Bodega Sisbris, el Blasi, la Gramàtica del Vermut, la Pinta de Sant Martí, el Bar Gilda, la Casa de la Bomba i el Bar Trivial.

Al desembre del 2016 van realitzar tres esdeveniments a diversos indrets de la ciutat per donar a conèixer i vendre les seves obres: El Mercat d'Art al Mei, Art.limentació (parada d'art fresc al Mercat de Fleming) i l'Open Night (on els artistes es van repartir per diversos locals d'oci nocturn per conversar amb qui volgués sobre el món i les possibilitats creatives). Esperem que ben aviat tornin a organitzar propostes com aquestes!!!

Alguns dels artistes de Remolins a peu de carrer són:  Maria Ionescu-JaK threepixels, Isaac Muñoz-Adam Del Desert-Xell Molins-Santi Romero-Daryna Kostadinova-CRIS- Maria Cemeli- Ximi Reilly Morera-Noemí Roig-Lluis Fuzz, Luis Lopez Aladro-Maria Punyalada-Ester Sans-Nuria Fortuny-Mariagocar-Arnau Deadstop-Ángel Arpa-Shile-Abel- Carmel Nieto- Montse Moreno- Lorenzo Plana- Walls.

Diuen que una imatge val més que mil paraules... us deixo amb les peces d'art d'alguns dels artistes de "Remolins a peu de carrer."



JaK threepixels (Isaac Muñoz).


Adam Del Desert.


Xell Molins




Santi Romero



CRIS


Maria Cemeli


Demà a les 17 h a la botiga Ximi Comix del carrer Igualada, 4 hi haurà la inauguració de l'exposició "Gatlactics" del GraffPainter El Dude amb pica-pica inclòs!

Estarem atents a Remolins a peu de carrer a través de:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada