dilluns, 20 de març del 2017

Cicle New Hollywood i Michael Cimino a la Filmoteca de Lleida.



Si sou cinèfils, amants del setè art i el cinema us corre per les venes, seguiu llegint. La filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull va iniciar el passat 6 de març un cicle de cinema dedicat al "New Hollywood." Aquest cicle finalitzarà el 24 d'abril i enllaçarà amb un altre petit cicle de pel·lícules dedicat exclusivament al director Michael Cimino, que va morir el 2016. Les pel·lícules programades es projecten en VOSE al CaixaForum de Lleida els dilluns a les 21 hores. El preu de les entrades és de 4 euros, però si sou clients de CaixaBank, teniu un 50% de descompte. 




NEW HOLLYWOOD
New Hollywood és un moviment cinematogràfic dels EUA que es situa entre finals dels anys 60 al començament dels anys 1980. Aquest va modernitzar la producció de pel·lícules a Hollywood. Es tracta d'un conglomerat de directors amb maneres diferents d’entendre el cinema, però amb un mateix ideari: fer un cinema més personal i obrir les possibilitats d’expressió artística. New Hollywood es podria encabir dins la contracultura i va tenir una forta influència del neorealisme italià i la Nouvelle vague francesa. Molts d'aquests films tracten temes que en aquella època eren força tabú com per exemple la violència o la sexualitat. Es tracta d'un moviment cinematogràfic renovador i fins i tot "deconstructor."

Alguns directors que s'engloben en el "New Hollywood" són Francis Ford Coppola, Martin Scorsese, Brian De Palma, Dennis Hopper, Robert Altman, Woody Allen, Steven Spielberg, i Brian De Palma. En aquest cicle, tindrem l’oportunitat de veure alguns dels títols més destacats de l’època. La selecció que han fet de les pel·lícules fa molt bona pinta, anem a la filmoteca?

Projeccions a Lleida.
Dilluns, 20/3, 21 h

The Rain People / Llueve sobre mi corazón de Francis Ford Coppola (Estats Units, 1969) 
101’, Color, VOSE
Sinopsi: Una dona embarassada fuig de la seva parella i pel camí coneix un jove que pateix un cert grau de retard mental.

Dilluns, 27/3, 21 h

The Last Picture Show / La última película de Peter Bogdanovich (Estats Units, 1971) 
118’, B/N, VOSE
Sinopsi: En una ciutat, gairebé fantasma, de Texas tres joves viuen el pas de l'adolescència a la maduresa passant l’estona entre el cinema, el billar i una cafeteria.

Dilluns, 3/4, 21 h

Taxi Driver de Martin Scorsese (Estats Units, 1976), 113’,Color, VOSE
Sinopsi: Un veterà de la guerra del Vietnam treballa com a taxista fent el torn de nit. Viu aïllat, fins que coneix una dona molt atractiva.

Dilluns, 24/4, 21 h

Annie Hall de Woody Allen (Estats Units, 1977),  93’, Color, VOSE
Sinopsi: Aquesta pel·lícula suposa un canvi de registre respecte a les primeres comèdies delirants del director i evoluciona cap a registres més íntims i reflexius.

Projeccions cicle Michael Cimino
Dilluns, 8/5, 21 h 

Thunderbolt and Lighfoot / Un botín de 500.000 dólares de Michael Cimino (Estats Units, 1974),  115’, Color, VOSE.
Sinopsi:  Dos atracadors volen donar el cop de la seva vida, conscients que al darrere del botí hi ha altres lladres. 

Dilluns, 15/5, 21 h 

The Deer Hunter / El cazador Michael Cimino (Estats Units, 1978),  183’, Color, VOSE.
Sinopsi:  Tres treballadors veuen com canvia la seva vida quan són cridats per lluitar a la guerra del Vietnam. 

Dilluns, 22/5, 21 h

Heaven’s Gate / La puerta del cielo Michael Cimino (Estats Units, 1980), 216’, Color, VOSE.
Sinopsi: A l'estiu del 1870, Averill i Irvine finalitzen els seus estudis a la Universitat de Harvard. Vint anys després, viuen en circumstàncies molt diferents. Averill, s'ha convertit en un "marshall" federal. Irvine, és membre de l'associació Stock Growers Agricultors, que està involucrada en un conflicte. Una superproducció que va ser un fracàs econòmic i va suposar la ruïna de la productora United Artists i la fi de la credibilitat del director.

A més d'aquestes hi ha altres sessions programades a Balaguer, Esterri d'Àneu, La Seu d'Urgell, Tàrrega. Per a més informació:

Us deixo amb una frase que apareix en una de les pel·lícules programades per aquest cicle: Annie Hall de Woody Allen (un dels meus directors favorits 😊).

"Uno siempre está intentando que las cosas salgan perfectas en el arte, porque conseguirlo en la vida es realmente difícil.” 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada