dilluns, 13 de març del 2017

Nova proposta gastronòmica: Sopars Maridats a Lleida

Per iniciar la setmana, us presento una nova proposta gastronòmica. Es tracta d'un esdeveniment que es fa a Lleida des de fa dos anys: els Sopars Maridats a la Ruta del Vi de Lleida. Això sí, no és una proposta a l'abast de totes les butxaques. Si sou dels que us agrada assaborir i combinar la gastronomia amb el vi, aprendre i  capbussar-vos en un mar de gustos, textures i aromes, us asseguro que no us decebrà. Anem de ruta?

Els Sopars Maridats a la Ruta del Vi de Lleida és una campanya enogastronòmica (enologia+ gastronomia), que va començar el passat 9 de març i s'allargarà fins al 7 d'abril del 2017. Els sopars estan elaborats conjuntament entre el restaurador  i el celler i busquen la millor combinació de la gastronomia que ofereix cada restaurant i els vins de cada celler. Els cellers cedeixen gratuïtament als restaurants les ampolles de vi i cava que es serviran durant el sopar. L'objectiu principal dels sopars maridats, és donar a conèixer els productes de qualitat de la nostra terra, els vins i caves produïts a Lleida  i fomentar l'enoturisme. Un total de 10 restaurants i 10 cellers de la província de Lleida ofereixen aquests sopars. Les reserves es fan trucant directament al restaurant. 


Calendari i preus dels sopars maridats
A continuació us deixo el calendari de tots els sopars maridats, i el detall i el preu d'alguns dels menús que s'ofereixen. Els preus dels menús oscil·len entre els 25 i 50 euros. 

9 de març del 2017 (esdeveniment ja finalitzat. Vaig tenir el gust de gaudir del primer sopar maridatge al Celler del Roser. Més avall us parlaré de la meva experiència en aquest sopar maridat, però per anar fent boca us deixo el menú que vaig tastar. Preu del menú: 25 €)

Restaurant Celler del Roser (Lleida) + Celler Vinya els Vilars
Reserves tel. 973 239 070

10 de març del 2017  (esdeveniment ja finalitzat. Preu del menú: 35 €).
Restaurant El Claustre / Monestir de les Avellanes (Os de Balaguer) + Celler Cérvoles
Reserves tel. 973 438 006

16 de març del 2017 (preu del menú: 50 €)

Restaurant L’Estel de la Mercè (Lleida) + Celler Lagravera
Reserves tel. 973 288 008

17 de març del 2017  (Preu del menú: 32 €. Sopar-Maridatge i tast guiat. Inici 22.00 hores. Es prega arribar a les 21:45 h Cal reservar prèviament.)


Menú i maridatge 


- Raviolis de gambes i crema de marisc maridat amb Petit Sios Blanc. 

- Mil fulles d'albergínia amb bacallà i reducció de mostassa a l'antiga maridat amb Petit Sios Negre.
- Caneló de foie i ceps amb crema de parmesà maridat amb Pla de Lledoner (Blanc).
- Timbal de sípia, carxofes, bolets i patata maridat amb Pla de Lledoner (Blanc).
- Bacallà amb tomàquet confitat maridat amb Les Creus (negre).
- Peixet de vedella amb tòfona i ceba glacejada maridat amb Alto Sios (negre). 
- Pa de ronyó , xocolata, oli i sal maridat amb Blanc de noirs (escumós).

- Braç de gitano de nata marida amb Blanc de noirs (escumós).

Restaurant Els Fogons de la Carme (Cervià de les Garrigues) + Celler Costers del Sió
Reserves tel. 686 410 468

23 de març del 2017
Restaurant La Solana (Foradada) + Celler Mas Blanch i Jové
Reserves tel. 973 400 709

24 de març del 2017 (preu del menú: 40 €)

Restaurant La Huerta (Lleida) + Celler Clos Pons
Reserves tel. 973 245 040

30 de març del 2017 (preu del menú: 50 €)
Proposta del Menú Maridatge
- 3 tapes
- 4 entrants
- Peix
- Carn
- 2 postres

- Tast de 4 vins Raïmat i 1 cava.

Restaurant Crapula (Lleida) + Celler Raimat
Reserves tel. 973 192 452

31 de març del 2017 (preu 38 €. Hora d’inici del sopar : 21.30 h.  Places limitades)
Menú  Maridat 2017 Ruta del Vi de Lleida
-Aperitius de benvinguda
- Coca de verduretes amb gambes i vinagre de mòdena
Cava Rosat
- Lluç de palangre amb escamarlans i salsa suquet
Vi Blanc La Creu
- Melós de vedella amb pastanaga, carabassa i cítrics
Vi Negre La Romiguera
- Bunyols de xocolata amb maduixes
Cava Gualech


- Pa, aigües i cafès
Restaurant Cal Menut (Belianes) + Celler Analec
Reserves tel. 973 331 243

6 d'abril del 2017
Restaurant Genial (Lleida) + Celler Castell del Remei
Reserves tel. 973 241 471

7 d'abril del 2017
Restaurant 2007 (La Fuliola) + Celler Vila Corona

Reserves tel. 973 571 073

Sopar Maridatge al Celler del Roser+ Celler Vinya els Vilars

Com us he comentat anteriorment, el passat 9 de març vaig anar al primer sopar maridatge. Va resultar ser un d'aquells grats cops de sort en què ensopeguem a la vida de tant en tant, ja que vaig ser la guanyadora d'un concurs en què es sortejava un sopar per a dues persones que va organitzar el mateix restaurant. Us podeu imaginar que per mi va suposar una enorme satisfacció per partida doble. 😉

El restaurant Celler del Roser és un dels referents de la cuina lleidatana i enguany celebra el seu 25è aniversari. La cuina del restaurant es basa en la qualitat, la passió, la tradició, la innovació i en el tractament del producte.

La Montse Guardiola del Celler del Roser i L'Antoni Aldomà del Celler Vinya els Vilars van ser els "mestres de cerimònies" i ens van anar explicant al llarg del sopar, de manera propera i senzilla, el perquè de l'elecció de cada plat maridat amb cada vi.  A més l'Antoni presentava cada vi i les seves característiques sense pompositat i amb llenguatge planer, cosa que els que no som experts  i volem aprendre, agraïm. Des del meu humil punt de vista, va ser un encertat i exquisit maridatge de la cuina del restaurant i dels vins del celler.

Us deixo les imatges dels plats que van conformar el menú:


1r plat: Carxofa confitada farcida de sipietes maridat amb el Vi blanc Quim de raïm Macabeu i Moscatell: delicat, fresc i molt fruitós.
2n plat: Carpaccio de peus de porc amb llagostí saltat, maridat amb el Vi rosat Nena de raïm Syrah: intens i aromàtic.
3r plat: Arròs cremós de Foie i magret d'ànec, maridat amb el mateix Vi rosat Nena.
4t plat: Caragols a la llauna amb allioli, maridats amb el Vi negre Vilars de varietats de raïm Merlot i Syrah: potent, rotund i saborós.
5è plat: Espatlla d'anyell rostida al forn maridat amb el Vi negre Gerar de varietat de raïm Merlot: concentrat, intens i especiat.
Les postres: Mousse de xocolata amb salsa de gerds. Tot i que tots els comensals estàvem força tips...sempre hi ha un raconet per les postres, no penseu? 


Us agrada la proposta? Per a més informació:
http://www.rutadelvidelleida.cat/sopars-maridats-a-la-ruta-del-vi-de-lleida/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada