dimarts, 6 de febrer del 2024

L'Animac més inclusiu

Entendre i valorar la dignitat de qualsevol persona com a ésser singular, únic i irrepetible és cabdal en una comunitat plural i diversa. El respecte a la diversitat afavoreix, entre d’altres, que tothom tingui el mateix dret a prendre part en la societat, al marge de les seves diferències. Al mateix temps, aquesta suma de polifonia de veus, la forneix i l’enriqueix fins al moll de l’os. La 28a edició de l’Animac, que tindrà lloc del 15 al 18 de febrer presencialment a diversos espais de Lleida i del 22 de febrer al 3 de març a Filmin, beu d’aquest esperit i enguany girarà entorn la diversitat. 
La raó d’aquesta tria temàtica es deu al fet que darrerament “la indústria del cinema d’animació ha avançat cap a una major diversitat en termes de veus, històries i personatges que reflecteix la riquesa d'experiències humanes, representant no només diverses cultures, sinó també una varietat d'identitats de gènere, orientacions sexuals i habilitats físiques i cognitives.”

L’Animac abraçarà “les migracions i el medi ambient, el feminisme i les dones, les identitats LGTBIQ+ o la no-violència” propiciant que sigui una de les edicions més inclusives. A més, es pretén “garantir el dret d'accés a la cultura a tota la ciutadania incorporant mesures d'accessibilitat” en l’ambit “físic, intel·lectual i sensorial, programant sessions relaxades adaptades per al públic amb trastorns de l’espectre autista (TEA) i introduint el llenguatge de signes en diferents conferències.”
PROGRAMACIÓ ANIMAC 2024
Avui s'ha presentat la programació d'enguany i us puc assegurar que us entrarà per l'ull dret. A punt per devorar-la a plaer? La graella d’actes de l'Animac portarà a la capital del Segrià el “millor cinema d’animació amb sessions monogràfiques i retrospectives, una acurada selecció de curtmetratges i llargmetratges de recent creació d’arreu del món, exposicions, conferències, masterclass i altres activitats paral·leles” que faran les delícies dels incondicionals d'aquest tipus de cinema. 
Podeu descarregar-vos el programa de mà complet aquí

ENTRADES ANIMAC 2024
Les entrades per la inauguració i la cloenda són gratuïtes. L'entrada de dia té un preu de 9 €, l'entrada pel Petit Animac de 6 € i l'abonament per tots els dies de 25 €. Si us interessa aquesta última opció, us espero a Instagram amb un sorteig ben llaminer d'un abonament per a dues persones. Pel que fa a Filmin, des d’on es podrà seguir bona part de la programació de projeccions, hi ha disponible un paquet de subscripció de 2 mesos per 15 € o, si ho preferiu, les sessions individuals amb un cost de 3,95 €.
La Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, organitzada i produïda per l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya, ens espera amb els braços més oberts que mai! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada