dimecres, 24 de gener del 2024

Per molts anys, Espai Orfeó!


L’Espai Orfeó està de festa grossa! I és que avui fa deu anys la Fundació Orfeó Lleidatà inaugurava un nou equipament cultural a Lleida. El projecte va germinar amb l’anhel de fornir la ciutat d’un espai que posa en relleu la música en viu, sense deixar de banda les arts escèniques, les lletres o les arts visuals i d’esdevenir un referent. Un dels seus altres vaixells insígnia és el de promoure activitats inclusives, especialment de i per a “col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió” per tal que tothom pugui ser partícip de les activitats culturals que es duen a terme.

Així doncs, després d’una dècada d’alta intensitat sobre les espatlles, aquesta tarda es commemorarà l’efemèride amb una activitat que es presenta com un dels “plats forts” que dona el tret de sortida als actes de celebració. A partir de les 17 h el vestíbul de l’Espai Orfeó serà l’escenari de “l’actuació de diverses agrupacions i combos moderns.” Dues hores més tard, arrencarà l'acte institucional “una celebració participativa que donarà veu a totes i tots els que han format part d’aquesta primera dècada: institucions, entitats, patrocinadors, artistes, programadors i públic." El Cor Jove i el Cor de l’Orfeó Lleidatà posaran el colofó final a la vetllada.

AGENDA ESPAI ORFEÓ GENER-ABRIL'24
I després de la festa, què? L’Orfeó Lleidatà continuarà oferint en els pròxims mesos una programació “diversa, innovadora i de qualitat potenciant els nous formats, donant suport als artistes i creadors emergents, fomentant la creació de públic i el treball en xarxa.” D’entre les novetats de la nova temporada, destaca el nou cicle Clàssica Oberta el qual s’iniciarà el 9 de març amb el Concert d’Aranjuez, i que pretén “reinventar els concerts de música clàssica en un format de Cafè Concert.” Espectacles, concerts, presentacions i recitals nodreixen una agenda polifònica oberta a tothom.
Més info aquí.

Per molts anys, Espai Orfeó!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada