dimarts, 15 de març del 2022

Els versos donen la benvinguda a la primavera

 

Recordar a algú que ja no hi és, manté viva la seva essència. La memòria és el lloc on anar per evitar que la seva empremta quedi relegada a l'oblit.  Aquesta és una de les raons de ser de les celebracions dels centenaris del naixement de tres noms il·lustres de la literatura catalana el 2022: l'artista i poeta agramuntí Guillem Viladot, l'escriptor i intel·lectual suecà Joan Fuster i el poeta, crític, traductor i lingüista reusenc Gabriel Ferrater. 


El 21 de març és el Dia Internacional de la Poesia i els versos inundaran ciutats i viles d’arreu. Del 21 al 23 de març es celebrarà el Festival Poesia Lleida, que enguany rememorarà i honorarà especialment la figura i trajectòria creativa de Viladot així com la de Fuster i Ferrater. Poesia Lleida 2022 ens convida, a més, a fer un pic al massís dels versos perfumant-nos amb "una rica multiplicitat de veus, d'estètiques i de poètiques de diverses generacions de poetes." Preparem les alforges?


PROGRAMACIÓ POESIA LLEIDA 2022


Organitzat per La Paeria i l'IEI i comissariat per Àngels Gregori i Anton Not, el festival comptarà amb les veus de Montse Gort, Teresa Pascual, Pol Guasch, Maria Revilla entre altres participants. Batalles poètiques, accions artístiques, recitals o diàlegs són alguns dels actes que donaran la benvinguda a la primavera al Cafè del Teatre i a l’EAM Leandre Cristòfol.


Vegeu detalls aquí.
Vegeu detalls aquí.
Vegeu detalls aquí.

L'entrada per a tots els actes és gratuïta i es podran seguir en línia a través del seu canal de Youtube.

"Som nomenclatura de silencis. Qui, al bell mig?"
Guillem Viladot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada