dimarts, 28 de setembre del 2021

L'art contemporani surt al carrer

 
En una de les escenes de la pel·lícula Noviembre (2003) d'Achero Mañas, el protagonista proclamava que calia crear un art "que ens faci sentir vius, que ens arribi directament al cor, que ens millori com a persones i que ens faci pensar." Una de les millors maneres de què això sigui possible i que, a més, ajudi a arribar a un major nombre de persones és fomentant que l'art surti al carrer. D'aquesta manera es contribueix a la transformació de l'espai públic i a què el públic desperti la seva curiositat vers les manifestacions artístiques. La primera edició del 'Forma Balaguer. Espais d'art contemporani' neix per tal que això esdevingui una realitat. 

De l'1 al 24 d'octubre els carrers, les places i els equipaments de la capital de la Noguera es convertiran en un museu efímer, especialment de les arts visuals, amb el propòsit d'esperonar la seva descoberta "des d’una mirada artística i compromesa." La mostra, que s'estrena enguany, girarà al voltant de l'eix temàtic 'Balaguer: una ciutat per qüestionar el món. La mort de la ciutat a mans de la globalització i el seu ressorgiment gràcies a la ciutadania.'

PROGRAMACIÓ FORMA BALAGUER 2021
Forma Balaguer comptarà amb 10 intervencions artístiques i performatives d'artistes locals i internacionals com la instal·lació Tiges de la lleidatana Maria Monseny, Religare del portuguès Marco Moreira o la projecció de videoart Ser y Durar del Colectivo Democracia. A banda, la programació del 'Forma Balaguer' també inclourà altres activitats paral·leles com una acció col·lectiva, xerrades, visites guiades, taules rodones, videoart i la música en directe d'El Petit de Ca l'Erill.

Podeu consultar el programa complet en aquest enllaç.

Si voleu reservar la vostra plaça per a la visita a Planta-Fundació Sorigué ho podeu fer omplint aquest formulari.

Si l'art és més poderós que "una arma per mirar al passat, al present i al futur," Balaguer ens convida a fruir dels projectils artístics del Forma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada