dimecres, 8 de setembre del 2021

Un cel nocturn de sons

 

Sou de les persones que us quedeu bocabadades observant el firmament? La Serra del Montsec a la comarca de La Noguera és un indret privilegiat des d'on es pot aixecar la mirada a l'univers i deixar-la vagar lliurement. El seu extraordinari cel nocturn permet l'observació astronòmica a ull nu i el gaudi d'un dels millors espectacles amb què el cosmos ens obsequia: el del firmament estrellat. Un regal a l'abast de la mà que el Parc Astronòmic del Montsec arrodoneix amb el Centre d'Observació de l'Univers, "un gran multiespai lúdic que connecta públic i coneixement científic" i que, a més, promou l'astroturisme. 

Des del 2010 aquest present s'intensifica encara més amb el Cicle 'Música Sota Les Estrelles.' Una atractiva iniciativa que fon ciència i cultura i que el 18 de setembre arribarà a la seva 11a edició irradiant originalitat i bellesa. El cicle marida concerts d'artistes emergents catalans al planetari digital 3D l'Ull del Montsec, amb una visita al Parc de Telescopis que permet "conèixer els diversos instruments que hi ha" i observar els cossos celestes. Els concerts, que es realitzaran en una doble sessió, tindran una durada d'uns 45 minuts.

PROGRAMA 11è CICLE MÚSICA SOTA LES ESTRELLES 2021


El 18 de setembre la cantautora mallorquina de pop i folk acústic Maria Jaume inaugurarà el cicle a les 22 h i a les 23 h.
La cançó d'autor de Joan Masdéu prendrà el relleu el 9 d'octubre en les mateixes franges horàries. 
En l'equador del 'Música sota les estrelles' les actuacions s'avançaran a les 20 h i a les 21 h respectivament. El primer dissabte de novembre els ritmes trepidants de Frayssinet-González Gipsy Swing delectaran al públic assistent. 
L'encarregada de posar el punt final serà "l'artesana de la cançó" Meritxell Neddermann el 4 de desembre.
Imatges @parcastronomicmontsec
ENTRADES 11è CICLE MÚSICA SOTA LES ESTRELLES

El preu per aquesta experiència única és de 20 € i, tal com ja us he explicat, inclou un concert i una sessió d'observació al Parc dels Telescopis del P.A.M. Les podeu adquirir anticipadament en aquest enllaç.

Els sons dels quatre artistes i grups participants ens esperen a Àger sota l'esguard dels estels.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada