Amb els primers batecs de setembre alguns paladars hem començat a assaborir tastets del que serà la nova temporada cultural a casa nostra. I és que l'activitat ja fa dies que ha emprès el vol a la capital del Segrià, però és a partir d'aquesta setmana que comença a agafar més embranzida amb l'inici de les noves programacions a diversos equipaments de la nostra ciutat. Concerts, arts visuals i escèniques, projeccions, exposicions, xerrades i un llarg etcètera insuflaran la tardor lleidatana d'una explosió de propostes per a tots els gustos. Avui al blog us faig cinc cèntims d'algunes d'elles. Lleida s'activa i nosaltres amb ella!
1. LA TEMPORADA LLEIDA
Bufen nous vents en la programació pública d'arts escèniques a Lleida gràcies a un flamant equip que pretén "sembrar llavors" per reactivar-les i impulsar-les posant l'accent als nous llenguatges escènics i al teatre d'autor. Donar suport a la creació, establir lligams amb altres iniciatives de la demarcació, potenciar les arts de carrer i els espectacles familiars o cercar nous públics són algunes de les arrels que vertebren el nou projecte. Així germinen els 4 camps de programació que la direcció artística ha concebut pels pròxims mesos:
Radicals Lleida són espectacles per a gent jove a partir de 14 anys i "pels adults amb una ment oberta." El 2 d'octubre La Temporada s'inicia al carrer amb la peça de circ Volov. L'esperit crític de MDR de Los Galindos, que va ser un dels espectacles més aplaudits de FiraTàrrega 2021, és una de les perles que no ens podem perdre.
Tornen els Escorxadijous al Teatre de l'Escorxador el primer dijous de cada mes, un espai amb "propostes híbrides, incòmodes i a l'avantguarda de la creació." Juana Dolores obrirà el cicle amb Massa diva per a un moviment assembleari, un "solo performatiu" nascut de la ràbia que no us deixarà indiferents!
Amb Atemporals el teatre de text d'alta qualitat ovacionat per públic i crítica aterra als escenaris lleidatans. L'ambició humana, la violència, el xoc generacional o la sàtira política són els fils conductors dels 4 muntatges escènics programats.
Lleida és un "motor de companyies" d'alt nivell i amb reconegut prestigi nacional i internacional que creen espectacles "dirigits a un públic familiar." Amb la tribu neix amb l'ideal de posar la programació familiar de la ciutat "al nivell d'aquest talent" amb titelles, dansa, teatre i clown perquè menuts i grans gaudeixin junts de les arts en viu.
A més la música en directe de Marc Parrot maridarà una sessió de projeccions de Chomón a Ombres de Plata i El Barber de Sevilla delectarà als amants de l'òpera.
Una programació valenta i oberta a tothom que podeu consultar en aquest enllaç.
2. ESPAI ORFEÓ
L'Espai Orfeó obre un cop més les seves portes a la cultura i aixopluga una amplia i variada programació cultural. Aquest cap de setmana ha engegat motors amb la segona edició del 'Cicle Km 0 a l'Obert del Centre Històric' de la Casa de la Música per una banda i de l'altra, amb el recital poètic i audiovisual 'He besat la terra humida' en homenatge al poeta ponentí Jordi Pàmias.
Dins del recentment nascut cicle 'Vesprades musicals als ateneus' Joana Cebolla Quartet presentarà el seu primer disc Better Go el 25 de setembre al vespre. Sens dubte una molt bona ocasió per delectar-se amb els sons i el talent de la lleidatana.
Del 9 d'octubre al 27 de novembre el cicle Espai Acústics acollirà els concerts de Daniel Lumbreras, Sandra Monfort, Joan Masdéu i Rebeca Jiménez. Dues Jam sessions i l'actuació d'Irene Reig Trio són les propostes que l'Espai Jazz ha projectat del 20 d'octubre a l'11 de desembre.
El Consell Participatiu de l'Espai Orfeó continua potenciant "activitats socioculturals com a eina de participació i cohesió social." Arts escèniques, xerrades i concerts impregnen un calendari inclusiu en què destaca especialment l'espectacle 'BioLentes. Cronograma incomplet de les violències' d'Ivet Eroles i Noemí Busquets.
Podeu consultar tota la programació de l'Espai Orfeó en aquest enllaç.
3. CAIXAFORUM LLEIDA
Caixaforum Lleida ens convida a donar un tomb per l'Olimp a través de l'exposició 'Art i mite. Els deus del Prado' que va obrir el passat 16 de setembre i que es podrà visitar fins al 30 de gener del 2022. 43 obres provinents del Museu del Prado d'artistes tan rellevants com Rubens o Ribera ofereixen una generosa "mirada sobre els personatges de la mitologia grecoromana i la seva representació al llarg de la història de l’art." La podeu visitar gratuïtament amb reserva prèvia o si ho preferiu podeu realitzar una visita comentada els dissabtes a les 18.30 h.
Però això no és tot! La nova temporada del Caixaforum ve carregada de projeccions, xerrades i concerts entre d'altres que podrem gaudir fins al desembre. Per triar i remenar!
- Cicle de Cinema: L'art en el cinema del 20 de setembre al 18 d'octubre del 2021
- Cicle de cinema: Matinals de cinema del 10 d'octubre del 2018 al 15 de desembre del 2021
- Cicle d'activitats: Virus, matemàtiques i meteorits del 13 d'octubre al 27 d'octubre del 2021
- Cicle d'arts visuals: Trobades amb... Del 14 d'octubre al 16 de desembre de 2021
- Cicle de Música: Audicions íntimes del 19 d'octubre al 2 de novembre de 2021
- Cicle d'humanitats: Els mites i la seva contemporaneïtat del 10 de novembre a l'1 de desembre del 2021
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada