dilluns, 31 de maig del 2021

5x33: Proposta gastronòmica Maig'21. Tros Food


Si us agrada maridar la gastronomia de Km 0 amb la descoberta dels paratges diversos del nostre territori, la proposta gastronòmica que us porto avui és perfecta per a vosaltres. El 26 de juny es durà a terme la ruta enogastronòmica Tros Food a la Vall del Corb. La cinquena edició d'aquest itinerari es realitzarà a Passanant, una població propera a la frontera de la província de Lleida. La voleu conèixer?

El Tros Food és una experiència singular i altament recomanable tant per les persones amants de la bona gastronomia com per les que es deleixen pel contacte amb la natura, i es celebra cada any en un indret diferent. El  maig del 2019 vam tenir la sort de prendre part per primer cop en aquesta deliciosa iniciativa a Belianes. El Tros Food és una ruta circular d'uns 13 kms que vam gaudir a foc lent amb 8 aturades en què vam poder tastar els gustos de la zona.  L'organització d'aquest esdeveniment va ser extraordinària i el voluntariat que en forma part, ens va fer sentir com a casa. Cosa que vam agrair i molt! Us podeu imaginar que tot plegat va ser un esclat pels cinc sentits. Aquí en teniu el resultat:
Degustació d'embotits i formatges de la Vall. Maridatge: cervesa artesana
Pans i olis d'oliva
Empanada vegetal de primavera. Maridatge: vermut
Cremós de calçots amb la seva salsa. Maridatge: vi blanc
Simfonia de llegums amb formatge, botifarra i fulles de colors. Maridatge: vi rosat
Rock & Roll de vianda i trumfos. Maridatge: vi negre
Dolç de la Vall amb cabell d'àngel i ametlla. Maridatge: vi escumós
Vi de nous de la Vall amb galetes
Enguany la ruta circular serà de 12 kms i, com ja us he explicat abans, el punt d'inici i final serà el municipi de Passanant. Per tal de complir amb les mesures de seguretat les sortides seran esglaonades en grups de màxim 10 persones en 6 torns diferents de les 11 h a les 14 h. "Les tapes estan dissenyades pels cuiners de la Vall del Corb i elaborades amb productes dels agricultors, ramaders i elaboradors locals. Cada tapa s’acompanya amb els millors vins, cerveses i licors de la Vall." El preu del menú amb alcohol és de 40 € i sense alcohol de 32 €. Les tapes que es podran degustar aquest 2021 seran aquestes: 

- Pans, oli s i embotits. Maridatge: Cervesa artesana.
- Coca de carabassó amb figues. Maridatge: Vermut artesà.
- Sopa freda de remolatxa i maduixes. Maridatge: Vins de la Vall del Corb (blancs, rosats i negres).
- Trinxat amb cansalada i botifarra negra. Maridatge: Vins de la Vall del Corb (blancs, rosats i negres).
-  Escabetx de conill. Maridatge: Vins de la Vall del Corb (blancs, rosats i negres).
- Pastís de poma. Maridatge: Escumosos de la Vall del Corb.
- Galetes i xarrup.

Si se us ha fet la boca aigua i voleu viure-ho de pròpia mà ja us podeu inscriure en la cinquena edició del Tros Food. Però no us adormiu! Normalment les places s'esgoten en 2-3 dies.

El Tros Food és una iniciativa de proximitat que fon gastronomia, natura i territori i, sobretot, que reivindica la qualitat i l'amor pels productes de casa nostra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada