dimecres, 5 de maig del 2021

5x30: (Més) cultura en ruta

Des de la setmana passada que circular per Catalunya amb una certa llibertat és una realitat. O si més no, sense haver d'omplir certificats d'autoresponsabilitat, portar volants de convivència, llibres de família o contractes de lloguer per tal de demostrar que, els integrants d'un vehicle, formem part del mateix grup bombolla de convivència per sortir de la regió on vivim. Així doncs, les circumstàncies ens venen clarament de cara per gaudir d'iniciatives més enllà de la nostra comarca. Avui al blog us porto 4 propostes culturals pels pròxims dies (i mesos) a les Terres de Lleida. Anem de ruta? 
1) 6a edició Gargar Festival de Murals i Art Rural.
A pesar de la pandèmia i les restriccions, el Festival de Murals i Art Rural Gargar de Penelles continua mantenint ben viu el seu esperit, reivindicant als i les artistes, acostant l'art a tothom i "incrementant l'enriquiment cultural i social del territori". Així en aquesta 6a edició, que va iniciar-se dissabte passat i que s'estendrà durant tots els caps de setmana de maig, 13 artistes deixaran les seves petjades artístiques als murs penellencs esglaonadament. Les persones que enguany vulguem gaudir in situ dels processos creatius muralistes setmana rere setmana, ho podrem fer mitjançant una reserva prèvia per tal d'allunyar-nos de les conglomeracions però, alhora, apropant-nos a l'art rural. 
Artistes participants 
ACTIVITATS GARGAR 2021
A banda, el Gargar també ha preparat tot un seguit d'activitats paral·leles amb aforament limitat i inscripció prèvia com ara tallers, concerts, sessions de dj, curtmetratges i arts escèniques entre d'altres. 
Tallers Gargar 2021
Més info i inscripcions aquí.
Altres activitats
Més info i inscripcions aquí.
2) 1r cicle cultural Re-sona Torrefarrera
L'Associació Cultural Torrefarrerina Re-sona ha organitzat el 1r Cicle Cultural Re-sona que s'iniciarà el 8 de maig i s'allargarà fins a l'octubre. D'aquesta manera pretenen remoure la cultura i promoure talents de proximitat amb totes les mesures de seguretat vigents. Aquest dissabte podrem gaudir de les actuacions de Soulfits, Carla Font i Vigo Marshall. Estarem a l'aguait per descobrir la resta de la programació d'aquesta flamant iniciativa pels mesos d'estiu.

3) Tercer Cicle d’Arts Escèniques i Musicals (Inter)Brots
El Cicle d'arts escèniques i musicals d'Agramunt (Inter)Brots, que va engegar motors el passat mes d'abril i que finalitzarà al setembre, arriba a la seva tercera edició perseverant per a oferir espectacles multidisciplinaris de qualitat per a totes les edat. La generosa i heterogènia programació del cicle pretén engendrar "emoció, cohesió, inclusió, reflexió i un respir a les nostres ments en aquests moments d'incertesa." 
Programa 3a edició Brots 2021
Més info aquí.
Cal fer reserva prèvia tant en les propostes de pagament com en la majoria de les gratuïtes al web de l'Ajuntament d'Agramunt o presencialment a l'Oficina de Turisme del municipi.

4) 5à edició CurtÀneu 2021
La 5a edició de la Mostra Internacional de curtmetratges Curtàneu portarà una acurada i variada selecció de curts a les Valls d'Àneu del 27 al 30 de maig. Uns quaranta títols de ficció, animació, documental, cinema esportiu i de natura, medi ambient i experimental i locals es projectaran en diversos espais i localitats pirinenques.
Programació Curtàneu 2021

Vegeu programa complet aquí.
Les sessions són gratuïtes, però l'aforament és limitat i cal fer inscripció prèvia per a cadascuna d'elles en aquest enllaç

#culturaenruta #enacció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada