diumenge, 23 de maig del 2021

5x32: Un món fràgil


Des del 2020 que estem submergits en una pandèmia que ens ha sacsat arreu. Un sotrac amb què hem tocat de peus a terra, i és que no som tan invencibles com creiem. Una tempesta de desconcert i incertesa que ens ha caigut com una bomba i amb la que ens hem sentit més vulnerables que mai. De la nit al dia la nostra consciència col·lectiva ha despertat i ha obert els ulls a una realitat innata en la nostra condició: la fragilitat humana.

L'Embarrat, el festival de creació artística contemporània interdisciplinària que es durà a terme del 28 de maig a l'1 de juny al Museu Trepat de Tàrrega, s'amara d'aquesta noció. Sota el títol «Un món fràgil» ens presenta una 7a edició més reduïda que les anteriors però amb la mateixa qualitat de sempre.


Any rere any, la iniciativa anhela fomentar la reflexió a través del diàleg amb nous llenguatges artístics. Enguany la programació, que ha hagut de ser repensada per la situació actual, "s’endinsa en el terreny híbrid i emocionant on conflueixen l’art, el pensament i el patrimoni."

PROGRAMA EMBARRAT 2021
L'epicentre del festival serà l'exposició col·lectiva comissariada per Jordi Antàs i Jesús Vilamajó, Un món fràgil. De la resiliència a la resistència. Els i les sis artistes seleccionades recercaran i ens oferiran la seva visió sobre les nocions de fragilitat i vulnerabilitat i, a més, realitzaran les seves intervencions artístiques "als espais de Cal Trepat per transformar-los i donar-los un nou sentit."

Artistes i creacions Embarrat 2021 
EULÀLIA ROVIRA, The Eye’s Speech –or was it the I Speech?
Imatge Eulàlia Rovira
HELENA VINENT (amb la col·laboració de Ricardo Pérez-Hita,) Error Code: 502 Proxy Error
Imatge Helena Vinent
MARIA MONSENY I TRIQUELL, Espai reservat
Imatge Maria Monseny
MARC LARRÉ, Sincronies, 2014-2016
Imatge Marc Larré
LAIA ESTRUCH MATA, Moat 1
Imatge Laia Estruch
MARCO NORIS, Dins de la pell de la terra (entre cims i cavallons)
Imatge Marco Noris
A banda, el programa també comptarà amb debats, performances i concerts que "conviden a la reflexió sobre el moment històric que ens toca viure."

Descarregueu-vos el programa complet aquí.

Totes les activitats són gratuïtes. L'entrada al Museu Trepat i a les exposicions és lliure. Pel que fa a la resta, caldrà fer reserva prèvia a partir del 24 de maig a culturatarrega.cat

Malgrat els moments de feblesa i vulnerabilitat que alenem actualment, la creativitat, l'art i la reflexió generen uns lligams invisibles que ens basteixen com a éssers humans i que revifen el nostre avui i el nostre demà. Un avui i un demà que l'Embarrat es proposa enriquir enèrgicament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada