diumenge, 21 de març del 2021

5x24: Projecte Cultural Viladona 2021

 

M’he enamorat fins al moll de l'os!! Els símptomes són evidents: no deixo de pensar-hi, li veig totes les gràcies, tinc papallones a la panxa, i tinc la necessitat d'explicar-vos-ho! Així em sento des que vaig descobrir el projecte Viladona i les seves arrels. Voleu que us el presenti?

Són moltes les veus que denuncien la infrarepresentació de les dones i altres col·lectius vulnerables a l'espai públic. Reivindiquen una agenda cultural heterogènia i amb perspectiva de gènere, no només al voltant del 8M sinó cada dia. Vilanova de Bellpuig és l'escenari d'un oasi de paritat gràcies al Viladona. Un projecte valent i decidit a posar fil a l'agulla amb un cicle d'activitats culturals, artístiques i socials, que beuen del lema 'Qui sembra cultura recull igualtat.'

El cicle d'activitats, que es va iniciar el passat 4 de gener, es durà a terme al llarg del 2021. La programació, que comptarà amb conferències, tallers, dansa, circ, arts escèniques i de carrer, instal·lacions i concerts, promou "valors inclusius, la riquesa artística del territori i espectacles amb una presència equitativa que inclou dones racialitzades." A més, ha estat forjada amb l'ideal que els escenaris siguin un mirall de la societat en què vivim i abraça les persones diverses i  més invisibilitzades.

Una de les perles del Vilanova és la 18a edició del Concert de l'Estelada que enguany se celebrarà entre l'abril i al maig en diferents espais a causa de la pandèmia. Un cartell fèrtil i equitatiu que es nodreix de les actuacions del duet de dansa Cossoc, Hotel Iocandi, els concerts de Roba Estesa, les Sey Sisters i Crit, i tallers de pintura corporal amb l'artivista Zinteta o de Twerking amb Ana Chinchilla. Jo no m'ho perdré i ja tinc les meves entrades! I vosaltres?

PROGRAMACIÓ VILADONA 2021
📌 Conferència amb Mabel Lozano: "Pornoexplotació" l'11 d'abril a les 12 h.

📌 Festival Concert de l'Estelada del 17 d'abril al 22 de maig
*El concert de Roba Estesa es cancel·la i el de The Sey Sisters s'ajorna al 26 de juny.
📌 Espectacle de circ: "Pelat de Joan" el 23 de juny a les 23 h
📌 Instal·lació: "Secrets de Tombs Creatius" el 28 d'agost a les 19 h.

📌 Teatre: "Dones Sàvies" el 3 de setembre a les 20 h.
📌 Espectacle de carrer: "Bucráa Circus" el 5 de setembre a les 18 h.
📌 Dansa: "MULÏER" de Maduixa teatre el 27 de novembre a les 17.30 h
📌 Concert Judit i Mertitxell Nedderman el 26 de desembre a les 19.30 h
📌 Espectacle familiar: "Horta teatre" el 3 de gener del 2022 a les 11 h.
ENTRADES CONCERT DE L'ESTELADA



Els tallers, els espectacle Cossos i Peix, i el concert Crit són gratuïts, però cal fer reserva prèvia. El concert de Roba Estesa val 10 €  i el The Sey Sisters 5 €, ambdós amb consumició  inclosa. Si ho desitjeu hi ha la opció d'un packs per 15 €. Trobareu més informació aquí.

Les persones que somiem en un món millor, creiem que manquen més programacions com la de Viladona, per tal que els oasis d'igualtat s'expandeixin arreu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada