dijous, 11 de març del 2021

5x23: Poesia Lleida 2021


Hi ha persones que pensen que la poesia és avorrida, enrevessada i fins i tot n'hi ha que senten un cert pànic. Un mur intangible ben viu que sovint en boicoteja l'apropament. Però no creieu que deixar-se endur per les emocions i senzillament sentir, s'ho val? 

Tant si la poesia us té el cor robat com si encara no us heu atrevit a destapa-ne el seu encís, la programació del Poesia Lleida 2021 ens convida a respirar, a beure i a viure "la riquesa de la paraula" del 17 al 19 de març a Lleida.

La iniciativa, que servirà d'aperitiu del Dia Mundial de la Poesia, està coordinada per Àngels Gregori i Anton Not i organitzada per l'Ajuntament de Lleida.  L'any passat no es va poder dur a terme i enguany perdrà la internacionalitat de passades edicions a causa de la pandèmia. Els versos de poetes d'arreu del nostre territori inundaran la ciutat (i les xarxes) "d'una nodrida pluralitat d'estètiques i formes de poesia" durant tres dies. Així, el programa engloba 9 activitats que inclouen xerrades, recitals i espectacles poètics les quals es podran assaborir presencialment al Cafè i al Teatre de l'Escorxador i en línia al canal de Youtube de Poesia Lleida. Una programació que deixa entreveure "el moment de creativitat efervescent en el panorama de la poesia contemporània."

L'any 2021 es commemora amb diverses activitats arreu del nostre territori el centenari del naixement de la poeta, traductora i artista plàstica Felícia Fuster; "una veu femenina absolutament referent al nostre paisatge cultural i compromesa amb els joves, el feminisme i la llengua." Un dels actes del Poesia Lleida estarà dedicat a la seva veu. A més, s'homenatjarà i reivindicarà als poetes lleidatans Joan Barceló, Carles Hac Mor i Joan Margarit. 

PROGRAMACIÓ POESIA LLEIDA 2021
DIMECRES 17 MARÇ



DIJOUS 18 DE MARÇ



DIVENDRES 19 DE MARÇ



ENTRADES POESIA LLEIDA 2021
Les entrades pels actes presencials del Poesia Lleida són gratuïtes, però cal fer reserva prèvia en aquest enllaç. Recordeu que l'aforament és limitat!

Diuen que la poesia és un estat pur que t'atrapa i et mou per dins. I és que la poesia no es pot explicar, la poesia es viu! 

NO EM DESPULLEU
Abans
que el gran compàs no em paralitzi
amb la geometria de la mort
no em despulleu.
No em despulleu del temps
ni d’aquells mots
que, fins gebrats, jo feia càlids.
Sé que el meu cant
avui
no arribarà
ni a les òrbites baixes
i el món em pesarà. Tant és.
Deixeu-me.
Deixeu-me el formigueig
d’aquest cap ple de festa
i les ales dels ponts. Deixeu-me blanca,
calç apagada, encesa, poca cosa,
no, res,
amb els peus nus.
Sé caminar descalça. I més.
I encara sé:
només el que s’esborra
té importància.

Felícia Fuster

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada