dimarts, 26 de gener del 2021

5x17: Proposta gastronòmica Gener'21. Saroa Restaurant

 

Tenir il·lusió implicar tenir ganes d'alçar-se, de viure, d'iniciar nous projectes i de posar fil a l'agulla amb treball i esforç. La primera proposta gastronòmica de l'any al blog s'engresca amb el Saroa, un nou restaurant a Lleida que, tot i les contínues obertures, tancaments i limitacions que el sector ha estat patint des del març del 2020, no defalleix en oferir-nos una "cuina per gaudir." 

A les acaballes de desembre i aprofitant les vacances de Nadal una bona amiga i jo vam reservar taula per dinar. Fugim dels regals materials i cada any ens obsequiem amb una experiència que compartim i gaudim plegades. Així que vam decidir que un bon àpat al Saroa seria el millor dels presents. I així va ser! Ho voleu descobrir?

El Saroa Restaurant està ubicat al carrer Torres de Sanui, 12 de Lleida. El seu horari habitual d'obertura és de dimarts a diumenge de 13 h a 15.30 h i de dimecres a dissabte de 20.45 h a 23 h. Actualment, i mentre durin les restriccions, només pot obrir els migdies de 13.30 a 15.30 h. 

El restaurant té dos espais ben diferenciats. Per un costat, un rebedor amb una barra a l'esquerra i una saleta a la dreta serveix de preludi de l'espectacle de sensacions que vindran. 

Per un altre, un menjador ampli, diàfan, amb una decoració senzilla i alhora acollidora, contribueix a què l'apetit es desperti àvidament. La separació més que generosa entre taula i taula encomana serenor i transmet una seguretat que és d'agrair en plena pandèmia.

Hi ha somriures tan potents que tenen la facultat de traspassar mascaretes i saltar de dret als ulls. La Carla, l'encarregada de la sala, és d'aquells tipus de persones amb aquest do innat. El seu tracte fora de sèrie i la seva atenció propera, amable i molt professional; afavoreixen que l'àpat flueixi en la seva justa mesura: ni massa ràpidament, ni massa lentament. Tot un mèrit tenint en compte que les limitacions horàries als establiments de restauració, han arrabassat les tan nostrades (llargues) sobretaules. 

La cuina del Saroa es basa en la de tota la vida però "amb tocs avantguardistes." La seva aposta clara pel producte de Km 0 i de temporada és més que evident en els seus plats elaborats. El tàndem en cuina oberta format pel xef Salvador Trabalón i la pastissera Aroa Núñez permet obrir les nostres papil·les gustatives a un reguitzell de sabors, difícil de superar. 

La carta compta amb el "Menú Cuina de Lleida" per 35 € i el "Menú Degustació Saroa" per 50 €/persona. Nosaltres vam optar per la carta perquè, com ja us he dit a l'inici d'aquesta entrada, per un dia volíem donar-nos a la bona vida (i a la bona taula.) Vam triar dos dels primers plats, dos dels segons i dues de les postres que més ens van seduir i ho vam regar tot amb un Petit Saó Blanc de Mas Blanch i Jové, que mai falla! Pel que fa al preu ens va sortir per uns 55 € cada una. Voleu veure'n el resultat? 

Aperitiu gentilesa de la casa:  Oliva anxovada

Primer: Tàrtar de truita d’Alfarràs amb els seus ous i escabetx de carabassa
Primer: Steak tàrtar de filet de Vedella de Cal Sargaire
Segon: Pop a la brasa amb salsa jurvert i alga nori
Segon: Galta de vedella a la brasa amb tòfona
Postres: Mel i mató del Cadí amb toffee de romaní i galeta de cafè
Postres: Rosta de Santa Teresa
Postres gentilesa de la casa
En acabar el servei, l'Aroa va sortir de la cuina per conversar una mica amb nosaltres. Teníem un somriure més que encomanadís a les nostres panxes. I és que quan un projecte personal (i gastronòmic) neix del cor i algú estima allò que fa, es percep en cos, gust i ànima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada