diumenge, 17 de gener del 2021

5x16: Lleida viu les arts en viu

Vosaltres també teniu la sensació que els espectacles en viu, difícilment poden igual o superar als que es realitzen en línia? Ahir vaig tornar a corroborar-ho en la meva estrena a la nova programació de La Temporada Lleida 2021 a La Llotja, amb la peça Fragile de Ferran Orobitg. La fortuna (o potser la noia que em va indicar el meu seient) em va somriure: ser a primera fila d'un espectacle que s'ensuma personal, visceral i vivencial és tot un privilegi.

A mig camí entre el simbolisme i les arts plàstiques i visuals, Fragile beu del llenguatge performàtic per explicar-nos l'experiència íntima de viure la leucèmia en primera persona. És d'aquelles obres que no et deixen indiferent i que, alhora, confirma que els directes de ben a prop es respiren amb una major intensitat. 

Avui el blog ve carregat d'aquest esperit enèrgic. Hi trobareu un recull molt visual per blocs temàtics i algunes recomanacions destacades de la programació d'arts en viu per a joves i adults de La Temporada Lleida Gener- Juny 2021. A punt?

La programació de la Temporada Lleida Gener-Juny 2021 es va iniciar el passat 2 de gener i s'allargarà fins a mitjans de juny. L'Auditori Enric Granados, el Teatre Municipal de l'Escorxador i el Teatre de La Llotja seran l'escenari d'un ventall de propostes per a tots els gustos: dansa, concerts, teatre, titelles, circ, concerts, familiars, etc. A més, enguany incorpora el projecte de La Saleta un cop al mes a la sala 2 del Teatre de l'Escorxador amb la nova iniciativa Sale, Sale, Sale La Saleta a l'Escorxador, que veurà la llum el 23 de gener i que clourà el 29 de maig. Com enyoràvem a La Saleta!


PROGRAMACIÓ JOVES I ADULTS LA TEMPORADA LLEIDA GENER-JUNY 2021
DANSA
No us ho podeu perdre!! 
1- Bogumer (o fills de Lunacharski): Espectacle inclusiu a cavall entre la dansa i el teatre que aprofundeix sobre la "recerca de la identitat, el poder i la manipulació de les masses." 
2- Trama: Espectacle de dansa amb tocs d'acrobàcies al voltant dels "entramats" individuals i col·lectius. 

MÚSICA
No us ho podeu perdre!!
1- Concert d'Ara Malikian: presentació del nou disc d'un dels violinistes més virtuosos de l'escena internacional. 
2- *Concert d'Emília Rovira: presentació del darrer disc "Amor i ràbia" de la cantant lleidatana. 
*ajornat al 19 de juny a les 20 h.
3- Concert Mirades en femení: concert de La Jove Orquestra de Ponent de dones compositores. 
4- Concert Antoni Tolmos: el pianista i compositor lleidatà presentarà el treball "Boleros i cançons d'amor" que va publicar al 2020. 
5- Concert New Gospel Time: espectacle de Veus.Kat en un viatge per l'ahir i l'avui de la música gòspel. 

TEATRE
No us ho podeu perdre!!
1- Herència abandonada: escrita i dirigida per la lleidatana Lara Díez, s'endinsa en tot allò que s'amaga rere una herència. 
2- De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda: teatre compromès i crític sobre l'emergència climàtica de la mà de la cia La Calòrica. 
3- Solitud a Stromboli: amb la dramatúrgia de la lleidatana Núria Casado i sota la direcció d'Imma Colomer, l'obra aprofundeix sobre conceptes com la creativitat o l'autoria. 

ALTRES FORMATS
No us ho podeu perdre!!
1- Saudade (o Fado de Fernando): còctel escènic de teatre de text, d'objectes, d'ombres, titelles i música de la cia lleidatana Anatomia del Cactus. (No em cansaré de recomanar-vos-la!)
2- Veus que no veus: la cia Pepa Plana reivindica el clown amb mirada femenina amb humor i mordacitat a parts iguals. 

SALE, SALE, SALE. LA SALETA A L'ESCORXADOR
No us en podeu perdre cap!!

FAMILIARS
Com sempre, Rocenacció ens posa al dia de les activitats familiars de La Temporada 2021 gràcies al seu post.

Cal tenir en compte que poden haver-hi modificacions a causa de les mesures restrictives que vagin sorgint. Estarem atent@s!

ENTRADES LA TEMPORADA LLEIDA 2021


Recordeu que l'aforament és limitat. Podeu comprar les vostres entrades aquí.

I vosaltres, quines altres recomanacions afegiríeu? 
#culturasegura

2 comentaris: