dimarts, 21 d’abril del 2020

4x39: Dracs, lletres i pètals'20. Sant Jordi a casa

Sant Jordi és la gran festa de la cultura i de l'amor per viure al carrer. Malauradament, aquest 23 d'abril serà ben estrany, ja que no podrem fer allò que tant de gust ens ve aquests dies (especialment amb més de 5 setmanes de confinament a les espatlles): respirar l'ambient de Sant Jordi entre dracs, lletres i pètals.

Potser la diada, tal com la coneixem, es realitzarà el 23 de juliol tot i que la incertesa de què finalment s'acabi duent a terme en aquesta data, és per tots coneguda. Han sorgit tot un seguit d'iniciatives a les xarxes per donar suport a la cultura local des dels nostres domicilis per Sant Jordi, que avui vull compartir amb vosaltres. Malgrat el confinament, no renunciem a gaudir, ni que sigui un xic, de l'esperit d'aquesta celebració tan nostrada. Per Sant Jordi, estimem-mos!

Dracs

Lo Marraco al carrer

Lletres

a) Editorials i llibreries

- Sant Jordi a l'editorial Fonoll

L'editorial Fonoll fomenta la compra de llibres per aquest Sant Jordi en establiments locals i de proximitat. Quan finalitzi el confinament es podran recollir a les llibreries. També ha organitzat una agenda virtual a les seves xarxes socials.

- Sant Jordi a l'editorial Pagès

L'editorial Pagès també s'ha unit a la campanya #desconfinemelsllibres. Podeu comprar llibres de proximitat al web de Pagès editors. A més, els autors lleidatans ens parlaran en directe de les seves obres a les xarxes socials de l'editorial.


- Sant Jordi a la llibreria Abacus

Podeu comprar en línia els vostres llibres a la pàgina web de la llibreria Abacus. Un 5% de les compres fetes fins al 23 d'abril es destinaran a la campanya #JoEmCorono per finançar la investigació per aturar el coronavirus. A més a més l'Abacus compta amb una agenda virtual d'actes literaris.

- Sant Jordi a la Llibreria Caselles

A través del web de la Llibreria Caselles podeu fer la vostra comanda per Sant Jordi. Rebreu els vostres llibres a domicili.


- Sant Jordi a la Llibreria La Sabateria

La Llibreria La Sabateria ens proposa fer una comanda a través de llibreries obertes o la possibilitat de comprar una targeta regal. Un cop les llibreries puguin obrir, es podran recollir a La Sabateria.



- Sant Jordi a Llibreries obertes (Lleida ciutat)

  • ABACUS Lleida
  • CASELLES
  • LA SABATERIA
  • LLIBRERIA EL GENET BLAU

b) Altres propostes

- Sant Jordi a l'Ajuntament de Lleida

L'Ajuntament de Lleida proposa promoure les lletres lleidatanes mitjançant diverses activitats a les xarxes socials.




- Sant Jordi a La Baula

Aquesta setmana La Baula celebra un Sant Jordi virtual. Per una banda, La Baula i el grup de lectura Àgora faran propostes culturals i recomanacions de llibres a les seves xarxes socials que es podran adquirir a les editorials de proximitat Tigre de Paper, Pagès Editors, Edicions El Jonc i Editorial Fonoll. Per una altra banda, el dijous 23 d'abril celebraran Sant Jordi al seu compte d'Instagram.

- Sant Jordi al desDeCasa Fest

El festival desDeCasa Fest, que va veure la llum el passat cap de setmana, continuarà amb la literatura, les lletres i les arts escèniques lleidatanes  el 25 i 26 d'abril. La segona part del festival ens oferirà una degustació de passatges d'una vintena escriptors i escriptores de la ciutat, lletrejats, recitats o interpretats per ells/-es mateix@s, per actrius o actors ponentins.


- Sant Jordi a Òmnium Cultural- Lleida-Ponent

Òmnium Lleida-Ponent ens proposa una conversa literària amb les escriptores Anna Sáez i Teresa Ibars el 23 d'abril al compte d'Instagram d'Òmnium-Ponent


- Sant Jordi a Poetry Slam Lleida

Recital de poesia en directe a la pàgina de Facebook de Poetry Slam Lleida el 23 d'abril a les 20 h.

Pètals

Què seria de Sant Jordi sense les roses? Malgrat que hi ha opinions divergents respecte a si rebre o no roses a casa per Sant Jordi, des del Gremi de Floristes de Catalunya, s'ofereix un servei a domicili per qui en vulgui rebre. A Lleida, Flors Carol va esgotar ahir les seves existències i per tant la floristeria Arroyo és l'única que, de moment, manté aquesta iniciativa. A banda d'això, l'AV Templers-Escorxador també ofereix roses a domicili.

L'Ajuntament de Lleida proposa que els i les lleidatans/-es que així ho desitgin elaborin roses artesanalment, decorin els seus balcons i que en comparteixin les imatges a Instagram.

Gaudiu d'una bona diada de Sant Jordi a casa!🐲📚🌹

#acasaenacció #joemquedoacasa #santjordiacasa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada