dimarts, 14 d’abril del 2020

4x37: Streaming amb accent lleidatà

En les darreres setmanes hi ha hagut un increment substancial d'iniciatives digitals gratuïtes que forneixen les llars amb propostes diverses. Amb tot, l'aturada de les actuacions en viu ha generat una seriosa manca d'ingressos als professionals del món de les arts. Davant d'aquesta difícil realitat, un nou festival de música, lletres i arts escèniques en línia a Lleida, el desDeCasa Fest, irromp per anar més enllà: no només per donar a conèixer les creacions artístiques dels artistes lleidatans, sinó també per mirar d'habilitar un espai on autors i públic comparteixin "l'escalf en aquests dies" de confinament. Una proposta engrescadora i molt atractiva que estic segura que rebreu amb els braços oberts.

El desDeCasa Fest, impulsat per Ilerdam Videas, neix amb l'esperit d'enaltir l'ofici dels artistes lleidatans, reivindicar la seva tasca i apropar "l'art lleidatà que ens mou i ens emociona." En paraules de la cantautora i poeta Meritxell Gené "vivim moments molt difícils, moments incerts i no és fàcil posar-se davant d'una càmera, cantar. Però també és molt important expressar, comunicar, compartir."

El festival farà les seves primeres passes el 18 i 19 d'abril en horari de matí i tarda. Lauzeta, Eira, Jordi Mestre, Éphona, Blindpoint, Vernal, Javier Solo, Berta Puigdemasa, Meritxell Gené, Antoni Tolmos, Aluspear, Mínim, Xavier Baró i David Esterri són algunes de les veus que nodriran el cartell d'una primera edició amb la música com a gran protagonista.

PROGRAMACIÓ DESDECASAFEST 18-19 ABRIL
📌 Dissabte 18
17 h- Eira
17.30 h- Blindpoint
18 h- Antoni Tolmos
18.30 h- Meritxell Gené
19 h- Xavier Baró
19.30 h- Javier Sólo
20 h- Kenneth
📌 Diumenge 19 
11.30 h- Guada Garino
12 h- Xavier Monge
12.30 h- Lauzeta
13 h- Jordi Mestre
13.30 h- Joan Blau
14 h- Minim

17 h- Berta Puigdemasa
17.30 h- Lo Pardal Roquer
18 h- Lluís Sànchez (Vernal)
18.30 h- Alu Spear
19 h- Éphona
19.30 h-Sissa Viva
20 h- Les Sueques

Les actuacions en viu, d'uns 30 minuts de durada, es duran a terme als comptes o canals de diferents xarxes socials dels participants: Youtube, Facebook, Instagram i Twitch. Posteriorment es penjaran al canal de Youtube i a la pàgina del festival per facilitar-ne la visualització.

El festival cobeja donar suport a la cultura i intentar minimitzar la crisi que està patint el sector. Per aquesta raó el desDeCasa Fest és de taquilla inversa. Les aportacions voluntàries dels espectadors que així ho desitgin, es podran realitzar directament als artistes a través de les plataformes Bizum, PayPal o per transferència bancària. Alguns dels intèrprets destinaran tota la quantitat recaptada a l'Hospital Arnau de Vilanova o la Fundació Arrels Sant Ignasi. "Podeu trobar la informació de pagament entrant a l'enllaç de cada artista."

PROGRAMACIÓ DESDECASAFEST 25-26 ABRIL
La literatura i les lletres lleidatanes prendran el relleu el 25 i 26 d'abril. La segona edició del festival ens oferirà una degustació de passatges d'uns dotze escriptors i escriptores de la ciutat, lletrejats, recitats o interpretats per ells/-es mateix@s, per actrius o actors ponentins. La idea del desDeCasa Fest és mantenir una programació continuada fins que el desconfinament no sigui factible. Estarem a l'aguait!

📌 Dissabte  25

17 h- Jordi Villacampa

17.30 h- Dolors Miquel

18 h- Pere Rovira

18.30 h- Carles Sanuy

19 h- Rosa Fabregat

19.30 h- Teresa Ibars

20 h- Marta Alòs

📌 Diumenge 26

11.30 h- Vidal Vidal

12 h- Amat Baró

12.30 h- Jordi Pàmies

13 h- Eduard Roure

13.30 h- Joan Margarit

14 h- Jaume Pont


17 h- Roser Guasch

17.30 h-Josep Vallverdú

18 h- Pep Coll

18.30 h- Josep Borrell

19 h- Laia Noguera

19.30 h- Carme Romia

20 h- J.M. Sala-Valldaura

El desDeCasa Fest està organitzat per la xarxa cultural lleidatana Ilerdam Videas la qual es va concebre perquè "creadors, professionals i públic es puguin conèixer, crear sinergies entre ells i donar resposta plegats als problemes i reptes del sector a Lleida." Compta amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Lleida, l'Orfeó Lleidatà, el Consell Comarcal del Segrià i la col·laboració de Comunicant Bona Premsa i Silvinaction.

Us convido a gaudir de la cultura, a acaronar-la, a participar i a compartir el talent i l'art engendrats a casa nostra. No sé si tot anirà bé, però us asseguro que no defallirem en intentar-ho!

#acasaenacció #joemquedoacasa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada